Aha i po zainstalowaniu systemu odpalić program i wrzucić pliki :-), to już zrozumiałem a myślałem że będzie to skomplikowane :-).
Mam jeszcze takie pytanie a nie chce zakładać nowego tematu, otóż po zainstalowaniu systemu, sterowników, programów, aktualizacji mam wrażenie że laptop długo się uruchamia, przez parę sekund widnieje napis “Zapraszamy”
W zakładce “uruchomienia” jest tylko zaznaczony program antywirusowy reszta jest odznaczona, co do czyszczenia to już to robiłem programem CCleaner, bez zmian
Jeżeli system jest uruchomiony to mimo iż ty nic nie robisz, system zapewne coś zapisuje-odczytuje. Stąd migająca kontrolka dysku twardego. Wszystko jest w porzadku i nie masz co się martwić.
No a może mi powiedzieć dlaczego nie chcą się zaktualizować nowe aktualizacje? Na komputerze stacjonarnym podczas instalowania aktualizacji pod koniec pojawia się komunikat że nie można było dokończyć aktualizacji itd.
Zapewne pojawia się konkretny bład, wystarczy poszukać w Google co on oznacza i gotowe.
Być może jedna z aktualizacji sprawia problem, w takim przypadku warto spróbować zainstalować aktualizacje pojedyńczo aby sprawdzić która z nich sprawia problemy.
Dzięki, mam jeszcze taki problem ale z innej beczki. W programie pokazującym temperatury podzespołów zauważyłem że temp procesora skacze od 45 do 60stopni a czasem i więcej. Gdy uruchomię jakiś program obciążający to po 1-2min laptop się wyłącza :-(.
Tak oczywiście było wszystko czyszczone, nawet na procesor założyłem nową pastę a na grafikę zamiast termopada cieniutką miedzianą blaszkę. Temperatura grafiki nie przekracza 55stopni, natomiast temp płyty oraz procesora skacze co mnie bardzo niepokoi.