Laptop Acer Aspire 5737Z jakie sterowniki?

Aha i po zainstalowaniu systemu odpalić program i wrzucić pliki :-), to już zrozumiałem a myślałem że będzie to skomplikowane :-).

Mam jeszcze takie pytanie a nie chce zakładać nowego tematu, otóż po zainstalowaniu systemu, sterowników, programów, aktualizacji mam wrażenie że laptop długo się uruchamia, przez parę sekund widnieje napis “Zapraszamy”

Czy ta się coś z tym zrobić ???

Zdefragmentuj partycję systemową. Sprawdź jakie programy są w autostarcie. Przeczyść system i rejestr za pomocą http://www.dobreprogramy.pl/CCleaner,Pr … 13061.html

W zakładce “uruchomienia” jest tylko zaznaczony program antywirusowy reszta jest odznaczona, co do czyszczenia to już to robiłem programem CCleaner, bez zmian :frowning:

Zdefragmentuj partycję systemową.

Defragmentacja partycji “C” zrobiona nie wiem czy coś to pomogło, od samego wciśnięcia power do pokazania się pulpitu trwa to z 1min.

Cześć

Wydaje mi się że lepiej już nie będzie Ograniczeń sprzętowych nie przeskoczysz.

Czyli można powiedzieć że wszystko jest oki tak ?

Cześć

Moim zdaniem tak.

Jak na takie parametry to nie jest źle.

Ok, a czy dioda (kontrolka) z dysku powinna mrugać nawet jak nic się nie robi na laptopie?

Cześć

Jeżeli system jest uruchomiony to mimo iż ty nic nie robisz, system zapewne coś zapisuje-odczytuje. Stąd migająca kontrolka dysku twardego. Wszystko jest w porzadku i nie masz co się martwić.

Dziękuję bardzo za pomoc, ale zakręcony wątek :-).

Mam jeszcze takie pytanie, czy trzeba za każdym razem instalować nowe aktualizacje jak się pojawią? Czy najlepiej to wyłączyć?

Aktualizacje są po to by coś naprawić, ulepszyć, więc dla czego miałbyś ich nie instalować.

Czyli najlepiej zostawić to włączone tak?

Najlepiej pozostaw włączone.

No a może mi powiedzieć dlaczego nie chcą się zaktualizować nowe aktualizacje? Na komputerze stacjonarnym podczas instalowania aktualizacji pod koniec pojawia się komunikat że nie można było dokończyć aktualizacji itd.

Cześć

Zapewne pojawia się konkretny bład, wystarczy poszukać w Google co on oznacza i gotowe.

Być może jedna z aktualizacji sprawia problem, w takim przypadku warto spróbować zainstalować aktualizacje pojedyńczo aby sprawdzić która z nich sprawia problemy.

Dzięki, mam jeszcze taki problem ale z innej beczki. W programie pokazującym temperatury podzespołów zauważyłem że temp procesora skacze od 45 do 60stopni a czasem i więcej. Gdy uruchomię jakiś program obciążający to po 1-2min laptop się wyłącza :-(.

Czy w laptopie był czyszczony układ chłodzenia?

Dodane 17.01.2013 (Cz) 22:11

Jeśli nie to musisz to w końcu zrobić.

Tak oczywiście było wszystko czyszczone, nawet na procesor założyłem nową pastę a na grafikę zamiast termopada cieniutką miedzianą blaszkę. Temperatura grafiki nie przekracza 55stopni, natomiast temp płyty oraz procesora skacze co mnie bardzo niepokoi.