Hej
Potrzebuje nowego laptopa do 1100zł najlepiej z systemem dla starszej osoby ktoś coś?
Hej
Potrzebuje nowego laptopa do 1100zł najlepiej z systemem dla starszej osoby ktoś coś?
Złoty medal w kategorii Janusz na Olimpiadzie - Gratulujemy! .
Nie ma, w okolicach 1600, by coś było sensownego.
Chyba, że chcesz telefon z Biedronki w obudowie laptopa, bo babcia i tak nie umie uruchomić, to polecam markę „Chłam” TECHBITE Zin Bis 14.1" Celeron N3350 4GB SSD 64GB Windows 10 Professional Laptop - ceny i opinie w Media Expert
Nie za duży ekran, nie za dobra rozdzielczość, nie za szybki, nie za dużo pamięci RAM do netu, dysk akurat na Windowsa… taki w sam raz dla Somsiada.
Za tyle laptopa o dobrych parametrach nie kupisz. Ale jest rozwiązanie inne. Używany komputerek typu NUC, mini SFF etc (np TAKIE coś mam na myśli), monitor, klawiatura i myszka. Tu się możesz zmieścić w 1100 zł. Ale trzeba pogłówkować
Ja bym do tego celu szukał Chromebooka, tylko nie wiem czy znajdziesz w podanej cenie.
Poleasinga wśród Delli poszukaj. Będzie idealny.
Poleasingowe Dele bym, podobnie jak i inne marki, odpuścił. Pewnie znowu będzie to przegląd sprzętu z zeszłej dekady na pierwszych generacjach Intela. Osobiście bym albo dołożył, albo wybrał nuca lub sff, one powinny być nowsze, a większy monitor w końcu się osobie starszej przyda.
Ja mam całą kanapę takich i3 , i5 core duo.
Połowa na części.
czasu nie mam się tym zająć.
Wygrzebałem ze swojej tajemniczej szafy, i coś z tym w końcu zrobię.
To zdjęcie widziałem już tutaj w kilku tematach i najbardziej co rozwala mnie na nim to nie te laptopy tylko te stare śmierdzące skarpety na niebieskim kocu.
Ty się @jajecpl już nie zmienisz nigdy. Jest już za późno na to.
Te laptopy to do utylizacji raczej tylko. Nie sądzę, żeby nadawały się do czegokolwiek innego
Połowa działa , kupiłem specjalnie zasilacz uniwersalny, I po 190 za sztukę wezmę.
W tej cenie tylko poleasingowe. Nowy to zdecydowanie za mało, chyba że chcesz kupić bardzo słabej wydajności.
Moim zdaniem takie minimum z nowych Lenovo IdeaPad 3-14 Athlon 3050U/4GB/256/Win10
Procesor jako taki, lepszy od celeronów czy pentiumów N, matryca matowa, dysk SSD, ram można rozbudować w przyszłości.
Ja bym kupił poleasingowego thinkpada T430 dorzucił do niego SSD i RAM 16GB i pewnie by się zamknęło jakoś w tym budżecie.
A zewnętrznego RTX 3090 byś nie zasponsorował babci? Bo wiesz, idealnie by pasował do pojemnych 16 GB RAM z przedpotopową (10 lat!) konstrukcją… A skoro 16 GB babcia potrzebuje, to na 100% nie do pudelka, a do gier!
zakładałem że potrzebny do internetu, multimediów a nie gier.
I nie dostrzegasz, że do procesorów o żałosnej wydajności Atomów we współczesnych bublach chcesz wpakować RAM do w ilości do komputera gejmingowego. Taka konstrukcja nie ma niszy.
Tylko po co lepszy? Ostatnio odpaliłem swojego lapka na i3-380m. Działa. Miałem też Della 6420 na jakimś i5 i też śmigał. Musiałem tylko SSD i RAMu dorzucić, zmieściłem się w 850 zł.
Co to znaczy, że działa? Że się włącza czy, że można korzystać z platformy HBO bez zacinek filmu?
Że się włącza i można spokojnie przeglądać strony, korzystać z poczty internetowej i obejrzeć sobie filmik na YT.
No tak, ale ja bym 10letniej lodówki w cenie nowej nie kupił, z laptopem jest tak samo. Juz pomijam skok w jakości ekranów, wydajności itp., ale nie dam Twojemu laptopowi dużej szansy na kolejne 10 lat pracy, czyli że 20 bez awarii wytrzyma. Te kupione dzisiaj prędzej dociągną 10.
No ja mam Thinkpada T400 z 8GB RAMm core2duo, SSD + HDD, wbudowanym modemem lte (mam nielimitowany net mobilny) i w zasadzie wszystko działa. Schody się zaczynają od 1080p/60, ale on nie ma nawet matrycy FHD, a zaledwie HD+. Następca będzie T430, jak ten padnie. Niestety po tych e-naukach ceny T430 wystrzeliły i dość mocno trzyma cenę.