Witam chciałbym kupić laptopa do gier do 3 tysięcy. Rozumiem że szału nie będzie ale wolę przed kupnem się zapytać ludzi którzy się znają pomozecie
jakiś używany z GTX1060.
Dedykowana karta w laptopie za 3k? Czy to ma sens?
Ostatnio nie interesuję się laptopami ale myślę że w tym budżecie znajdzie jakiegoś Ryzena 5 2gen albo i5 8gen lub i5 9gen sparowanego z RX560X lub 1050ti co już pozwoli pograć sobie na średnich ustawieniach w FHD. A w tytuły sprzed 4-5 lat nawet na wysokich.
Wiem, że o to nie pytasz - ale powiedz, czemu to ma być laptop?
W tej kwocie, jak sam wspomniałeś, szału nie będzie. Ale jeśli w grę wchodzi przekroczenie tej kwoty to możesz kupić na przykład ten bez systemu i za jakiś czas na przykład dokupić drugą kość RAM żeby było 16 GB
chce sprezentować chrześniakowi laptopa bo ma ale to już prototyp.
Ustawienia tematu
To bądź dobry wujek i wytłumacz, że na laptopie to grają dzieci
Nic nowego i sensownego w tym budżecie (<3000 zł) niestety nie kupisz.
Rewelacji nie chce bo to nie ma być do gier na czasie co są
Może coś takiego
https://allegro.pl/oferta/mocny-laptop-lenovo-4-rdzeniowy-ssd512-8gb-windows-9629715832?utm_medium=app_share&utm_source=Facebook tylko nie wiem ile pamięci ma grafika
Popatrz, jak to mniej więcej wygląda (zestawiłem dostępne karty w tym segmencie cenowym ze średniakami wymienianymi przez innych):
“Lp.” to pozycja danego GPU w ogólnym rankingu wydajności a przykładowe dwie gry to nie nowości.
Przykładowe lapki.
Sensowną propozycję podał @GregoryJ, ale jest drożej i bez OSa.
Słuchaj, albo poluj, moze trafisz na gtx 1050 /rx 560 albo zbieraj, niestety, na gtx 1650. MX, mimo zajefajnych opisów sklepowych, i integry vegi są dobre tylko do 720p i 30-35 FPS, rzecz jasna w kilkuletnych grach 3D.
Systemu nie oszukasz, nie ma “tej sekretnej metody, której nienawidzą wszystkie sklepy komputeerowe…”.
Przy aktualnych cenach nie dostaniesz dobrego nowego laptopa do gier.
Na takie aukcje na allegro nawet nie patrz, to nie są laptop do gier.
3300zł max jak mogę dać może coś z media expert pomożecie
Pomijajac brak WIndowsa (jak nie masz 500zł) i później konieczność dodania kosci RAM 8 GB ~~150 zł i później dysk HDD 150zł, to jest bardzo OK.
Gdyby był 500 , 600 zł taniej, to OK. To laptop o 3 generacje do tyłyu względem współczesnych, widać też to po grafice 1050, 1650, a obecnie wchodzą 3000 juz na rynek. Przy obecnej cenie - łowienie jelenia.
PS. Dodatm tylko, że za 3000/3300 zł złożysz komputer stacjonarny do gier. Z Windowsem i monitorem. Jeżeli nie musisz kupować mobilnego gamingu, to lepiej pójsc w puszkę, nie kupowac dziadostwo na MX czy stare konstrukcje.
jak ci nie przeszkadza powystawowy/używany to
jak ci przeszkadza: