Nie widzę, dopóki porada jest sensowna, na temat i w interesie pytającego. Widzę, kiedy ktoś spamuje w każdym możliwym temacie, powielając propozycje innych, lub wciskając sprzęt, który się opłaca bardziej sprzedającemu, niż kupującemu.
Więc uważasz że 2 modele, które podałem w nieco niższej cenie z lepszym procesorem i lepszą grafiką w porównaniu do Acera są bezsensowne? Wytłumacz mi to bo nie rozumiem.
Dodatkowo misiek09990 podając link do Acera co teraz zauważyłem dał refa z programu TradeDoubler (zarabianie na kliknięciach). Jakoś nikt nie miał z tym problemu
[https://m.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/acer-laptop-nitro5-8gb-1tbssd-gtx1650-w10.bhtml)
Autor ostateczny budżet podniósł do 3500 z 3000, według wpisów wyżej kupił w cenie 3300 (teraz na tym linku jest 3800, ale rozmowa jest sprzed 4 dni). W takiej sytuacji twoja propozycja nie jest niczym poza reklamą sklepu x-kom i twoją próbą zarobienia, a forum to nie jest twoja platforma sprzedażowa, tylko miejsce, gdzie pomaga się innym. Kolejnego tematu, gdzie polecasz płyty nieobsługujące sprzętu autora nawet nie skomentuje, pewnie pośpiech we wrzucaniu jak największej liczby reflinków cię zgubił, ale już go usunąłeś.
Usunąłem i napisałem, że mój błąd przez niedopatrzenie.
W temacie było pytanie o Acer, który kosztuje 3 860,01 zł więc podałem lepsze alternatywy.
Odpowiedz mi na pytanie:
Więc uważasz że 2 modele, które podałem w nieco niższej cenie z lepszym procesorem i lepszą grafiką w porównaniu do Acera są bezsensowne? Wytłumacz mi to bo nie rozumiem.
Dodatkowo misiek09990 podając link do Acera co teraz zauważyłem dał refa z programu TradeDoubler (zarabianie na kliknięciach). Jakoś nikt nie miał z tym problemu
[https://m.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/acer-laptop-nitro5-8gb-1tbssd-gtx1650-w10.bhtml)
Odpowiedziałem wyżej. Teraz cena na Euro jest 3800, ale rozmowa jest sprzed 4 dni…
W dodatku twój sprzęt jest o co najmniej 500zł droższy, ze względu na brak systemu operacyjnego.
To nie usprawiedliwia Twojego ataku na moją osobę.
Ciężko mieć problem, jeśli to sam kupujący wrzuca taki link. Zapewne zrobił to z niewiedzy, kopiując pierwszy lepszy link z przeglądarki.
Jeden link można usprawiedliwić a drugiego już nie. Jak mówiłem wcześniej sam kupiłem laptop na tym forum z refa i nikt w moim temacie nie robił problemów.
Fakt, ty jeszcze nie robisz takiego siana Masz nawet normalne tematy, ale są tu sprzedawcy x-kom, którzy mają konto tylko do zarabiania tych swoich grosików na wciskaniu wysoko punktowanych śmieci sklepu
Co konkretnie zarzucasz autorowi?
Dzięki za przyznanie mi racji przynajmniej częściowo
Autorowi nic nie zarzucam. Stwierdzam fakt. Dał refa (świadomie lub nie) z programu TradeDoubler (zarabianie na kliknięciach).
Dla mnie temat zamknięty. @kost się wytłumaczył i ja jego rację przyjmuje.
Mimo, że budżet w temacie jest do 3k to sam autor tego tematu potem zapodał link do sprzętu za 3.8k na co @kost odpowiedział kontrą i podał przykłady laptopów w tej samej cenie z lepszą konfiguracją.
Zakładając instalację pirata, to faktycznie w tej samej.
Nie każdy używa/potrzebuje Windows lub jest piratem. Ja kupiłem bez systemu i mam darmowy Ubuntu. Windows jest często wciskany mniej świadomym użytkownikom.
… ale po co? Autor już kupił kilka dni temu za ~~3300, tyle było w promocji. Po zakupie wskakujesz, nie czytając całego tematu, i wrzucasz linki za sumarycznie ~ 4300. Drugiego raczej nie szuka, … no i porównywanie laptopa bez windowsa do tego z windosem jest takie mało etyczne.
Ja rozumiem model biznesowy sklepu i prowizje, ale kurcze to zwykłe komputery i różnice są spore. Jeżeli XKOM chce mieć prowizje jak Apple, to niech stworzy pozłacane laptopy i sprzedaje z przebitką 500%, a nie na budżetowych laptopach windować.