Nie przekraczw budżetu?
Czytałeś że max 3k?
@Grzechu1988 ach te dzieci. Wymysły mają i wymagania. W końcu nie będzie nic.
Nie przekraczw budżetu?
Czytałeś że max 3k?
@Grzechu1988 ach te dzieci. Wymysły mają i wymagania. W końcu nie będzie nic.
5949 - 2500 = 3449 A to nie koniec:
ps. Nie wiem czy do tego nie można jeszcze skumulować zniżki studenckiej z programu „Acer Education Offer”
Yep
Za ciemny kolor ale dzięki
hahahaha ;0
Wiecie co? poszukałem i znalazłem parę ale nie wiem, który warto wziać. Który z nich ma najlepsze parametry itd?
W ostateczności wciąż mogę wziąć ten Huawei MateBook D 16 2024 (16 GB RAM + Intel Core i5-12450H). Pogadam z córką. że po prostu on ma najlepszy procesor do naszego budżetu i musimy zrezygnować z tego podświetlenia jeśli chce mieć sprzęt wydajny i na lata. Nie widzę już innych sensownych laptopów heh.
wiem, wiem na początku chciała różowy xD
Może zacznij od literatury:
https://ebookpoint.pl/ksiazki/dziecinstwo-w-cieniu-rozgi-historia-i-oblicza-przemocy-wobec-dzieci-anna-golus,odkary.htm
Dowcipniś
Znalazłem jeszcze takie:
https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-laptop-ips-5-i5-16gb-512gb-w11.bhtml
https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-lenovo-ideapad-slim-5-16abr8-16-ips-r7-7730u-16gb-ram-512gb-ssd-windows-11-home
Zdecyduję się którymś z nich. Który ma lepszy proceor? i5 czy Ryzen 7? który warto wybrać?
Od marketowych laptopów trzymałbym się z daleka… a już szczególnie od marketowych laptopów Lenovo.
powiem ci szczerze że sam jestem zaskoczony, naklejki się ani troszkę nie starły przez sześć lat użytkowania. Może trafiłem na dobre naklejki.
W codziennym użytkowaniu praktycznie się o nich zapomina. Jedyny i największy problem jest taki że zasłaniają podświetlanie w przyciskach, literki nie świecą.
Te HP to są krakersiki, idę o zakład, że popękają obudowy w ciągu dwóch lat, a może i wcześniej.
Acer trochę lepiej. Najlepiej wykonany jest tutaj Huawei, o ile wersja metalowa,a nie na markety z plastiku, bo już i takie są.
Rozkład klawiatury to nieistotna sprawa, nakleja się naklejki specjalne i nawet nie widać, że cokolwiek się zmieniło, są dostępne w olbrzymiej gamie rozmiarów, kolorów itp. Dodatkowo zabezpieczają przed wytarciem klawiatury, więc za 3-4 lata można wymienić, generalnie pryszcz. I tak, do podświetlanych też są naklejki. Są wersje transparentne, częściowo całkiem bla, bla, bla.
A jak ktoś nie chce wymieniać za 3-4 lata, to jeszcze może walnąć foliowe, transparentne na koniec, będzie miał pancerne. Jakieś 20-30 minut pracy i z 10zł.
Miałem już 2 laptopy od HP (obecnie od 6 lat siedzę na HP Envy 360) w pracy mam akurat Lenovo i nie sprawiają problemów są super.
Który z procesorów warto wybrać? Intel Core i5-12450H czy AMD Ryzen 7 7730U?
Patrzę na testy tych procesorów i nie mogę się zdecydować. Ryzen czerpie dużo mniej prądu ale za to i5 ma lepszą kartę graficzną. Prosiłbym o pomoc w wyborze z wersją procesora i5 czy Ryzen 7 zdecydowałem się na to Lenovo z uwagi, że obudowa jest dodatkowo aluminiowa + jeszcze klasy wojskowej + 3 lata gwarancji. Klawiatura jest podświetlona.
jeszcze nie, czekam na odpowiedź od was który procesor wybrać bo są 2 wersje: i5 lub Ryzen 7
A mój wujek pali dwie paczki papierosów dziennie, podobnie jego żona i mają ponad 70 lat i żyją.
Większość tego co przychodzi z serii Pavilion po rozebraniu serwuje garść połamanego plastiku. Używane tworzywo jest zbyt delikatne, uginają się klawisze, pękają słupki i to jest nagminne, nawet teraz w serwisie mam z kilka sztuk w naprawie, wszystko na wymiany klap, zawiasów, dolnych palmrestów. Zresztą wystarczy wejść do dowolnego sklepu, złapać za dół i skrzydło i poruszać klapą, aby zobaczyć jak się wygina.
Nie dotyczy to wszystkich modeli, ale te cienkie Paviliony akurat są tandetne.
Zamówiłem ten z Ryzenem 7. Podoba mi się Lenovo, zwłaszcza że obudowa ma standard militarny i właśnie oto chodzi! Mam nadzieję, że nie będę żałować
Chyba w papierowym wojsku.
Otwieraj za środek, zamykaj i otwieraj powoli, a jak poczujesz, że z czasem zawiasy zaczynają ciężej działać to trzeba poluzować. To nie jest Thinkpad, dobrze zrobiona jest tylko dolna pokrywa.
Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.