Laptop do gier? 7000 zł

Nie wiedziałem ze w Komputronik jest tak drogo, nie wiem jak jest z czym innym ale cenny laptopów są wyższe w Komputronik , 1000 zł różnicy w cenie w tym modelu Lenovo trochę to dziwne ?

…32 GB RAMU mi nie trzeba, ale 1000GB SSD by się przydało, fundusz mam do ok.7000 nie więcej więc masz może jakiś lekko droższy model masz ( nie musi być Lenovo )

Podałem Ci również alternatywę od HP

W nim również możesz zamontować dodatkowy dysk np drugi SSD. To nie problem.

Trochę nie widzę sensu dopłacać dalej, jeżeli już to do wydajniejszej grafiki.
MSI GL75 i7-9750H/16GB/512/Win10 RTX2070 144Hz
Również w przyszłości możesz rozbudować o dodatkowy dysk SSD lub HDD.

Czyli Lenovo Legion Y540 z RTX 2060 jest wydajnym sprzętem, a jak z chłodzeniem ? Bo ten model Lenovo od dawna mam na oku i chyba w końcu go kupię ale chcę być pewny, czy nic lepszego nie znajdę w tej cenie, bo to będzie zakup na kilka następnych lat… poprzedni (obecny) Lenovo z GT755M służył mi 5 lata bez jakiś większych problemów, ale teraz karta GT755M to chyba tylko na złom się nadaje…

A znajdę coś lepszego w cenie 6500-7000zł, czy nie opłaca się bo ten Lenovo kosztuje 6000zł a mój fundusz pozwala na dołożenie 500zł max.1000zł…

Asus ROG jeśli chcesz dołożyć z myśla aby dostać lepszej jakości sprzęt jeśli nie chcesz dopłacać a mieć nadal miarę dobrej jakości sprzet to bierz MSI…

Lenovo i Dell omijaj.

Co sądzicie o tym ?

Mam takiego, jakbyś miał pytania to pisz śmiało :slight_smile:

Jak wyglądają temperatury, i czy klawiatura jest tylko czerwona ? I ogólnie jak się spisuję…

Chodziło mi o Lenovo :slight_smile: Jak się kliknie na Twoją ikonkę przy moim poście to widać do czego to była odpowiedź, ale mogłem napisać wprost. No nic, klawiatura tylko biała, temperatury są ok. Ja akurat jeszcze nie miałem okazji obciążyć grafy niczym potężnym, ale tak prosto z pudełka wentylatory są bardzo głośne. Po włączeniu trybu cichego przy grach typu DayZ (ultra detale) czy Cities Skylines (j.w.) słychać nieprzeszkadzający szum, więc moim zdaniem zapas chłodzenia jest. Czytałeś testy przy obciążaniu mocniejszymi tytułami?

Słyszałem że program zainstalowany na tym Lenovo Legion pozwala zrobić lekki undervolting który zmniejsza temperatury, i nie wiem jak to wygląda…

To co lepsze Lenovo czy MSI ?

Co lepsze ? Pod względem chłodzenie .itd , pod względem wydajności jest to samo z tego co widzę no tylko MSI ma 120Hz…

Laptop 1

I wie ktoś czy ten model MSI ma tylko czerwony kolor klawiatury, czy posiada możliwość zmiany koloru ?

Laptop 2

Ja mogę ci napisać którą markę wybrałbym ja. Jednak to wcale nie oznacza, że musisz zrobić tak samo. Bo to moje subiektywne zdanie. Ja wybrałbym MSI i nie dlatego, ze Lenovo kiedykolwiek zrobiło mi swoim sprzętem krzywdę ale dlatego, ze Lenovo (dla mnie) wypuszcza zbyt dużo produktów niskiej jakości. Oczywiście robi to każdy producent bo każdy chce mieć sprzęt w różnych kategoriach cenowych. Jednak agresywna polityka marketingowa Lenovo która polega na zasypywaniu rynku tanimi i kiepsko wykonanymi laptopami powoduje, że w moich oczach marka traci bo się rozdrabnia. I nawet jak wypuści dobry produkt to podchodzę do tego ostrożnie.

Jestem nie zdecydowany i zawsze trudno mi wybrać, ale wybiorę MSI chyba że co jeszcze mi wpadnie w oko lub ktoś wystawi opinię na temat tego Lenovo Legion Y540 i MSI GL65, bo fajny by było jakby ktoś napisał jakie są różnice w tych laptopach i czy MSI na pewno jest lepszy…

Na pewno MSI jest lepiej wykonany

Może ktoś podesłać testy tego MSI , Lenovo też może podesłać ale tych z tym MSI na YT coś nie mogę znaleźć…

A który laptop ma lepsze chłodzenie ?

Poprostu laptop będzie mi służył przez kilka następnych lat i chcę dobrze wybrać, obecny Laptop ma Lenovo (…Y510P) z GT755M i do gier się już nie nadaję po 5 latach użytkowania więc nowy laptop też ma z 5 lat mi służyć…

Posiada ktoś ten laptop MSI GL65 ? Wie ktoś jak się spisuję ?

W podanym budżecie otrzymasz laptop gamingowy z kartą RTX 2070 8GB.
HP OMEN 15 i7-9750H/16GB/512 RTX2070 144Hz
Omen ma bdb układ chłodzenia i klawiaturę z wielokolorowym podświetleniem RGB.
Lenovo Legion Y540-15 i7-9750H/16GB/960/Win10X GTX1660Ti
Z tańszych alternatyw Legion ma bdb układ chłodzenia i wygodną klawiaturę z dużymi klawiszami.
MSI GL65 i7-9750H/16GB/512/Win10X GTX1660Ti 120Hz
MSI z kartą 1660Ti ma nowoczesny desing i również będzie dobrym wyborem.
Wydajność wersji z kartą 1660Ti powinna być zadowalająca, ale jak zależy Ci na jak najwyższej wydajności w grach, to możesz wybrać wersję z kartą 2060/70. Jak na drugim dysku mają być gry, to zamiast wersji z SSD + HDD lepiej wybrać wersję z SSD i dokupić drugi dysk SSD. Na magazyn danych może być tańszy HDD. Test poprzedniej wersji o oznaczeniu 530 znajdziesz na dobreprogramy.pl Recenzje są też na Notebookcheck.