Witam , jak w temacie jaki laptop wybrać do 1000Pln . Matryca minimum 15 .
Znalazłem 2 fajne laptopy zależnie ile dokładnie możesz przeznaczyć:
Obydwa to klasyczne woły robocze, ale HP jest wyraźnie młodszy, ma i7, FHD, no i to zBook.
Do 1000 Pln
HP Probook 450 G3
Lenovo Thinkpad T520
HP Probook 650 G1
Kupiłam taki : https://allegro.pl/oferta/hp-6570b-i5-3gen-8gb-ram-ssd-15-6-usb-3-0-win-10-7568239280
Osobiscie dla mnie za drogi.
" Wydajność na profesjonalnym w nowoczesnym wydaniu . Przeznaczony dla podróżujących specjalistów notebook HP 6570b wyposażono w mocny procesor Intel i5 3230m , 8GB RAM oraz NOWY DYSK SSD 240GB."
i dalej:
" Matryca: 15.6 HD" / 1366 x 768 / panorama
Bateria: Sprawna - ok.1-2 godz. pracy"
Te podróże musza być raczej krótkie, a specjalista mało wybredny, bo takie matryce montują obecnie już tylko w netbookach na Atomach. Oczywiście jego specjalistyczne oprogramowanie tez musi mieć małe wymagania co do procesora, bo w stosunku do grafiki nie może mieć żadnych.
Mam nadzieję, że podpasuje jednak, gdyby jednak były jakieś problemy… 14 dni na zwrot.
Hmm pod powiedzcie jeszcze bo jeszcze mogę się wycofać .Zależy mi na zakupie na raty Zero Procent.
Poczekaj z kupnem bo mądrze ci tutaj doradzają. Ten laptop wart jest maks 450 - 500 zł.
Za tysiąc to już celuj w ekran FHD, bateria 4-5h. To co wybrałaś nie jest warte tych 1000 zł.
Zdecydowanie się wycofaj, takiego laptopa za 600zł by kupił.
Tak tylko że ja już rozpoczelam procedurę zakupu na raty . Czy jest możliwość anulowania?
Jeżeli wystąpiłaś o o ofertę, to możesz jej nieprzyjęć. Teoretycznie chyba od umowy kredytu tez powinna być możliwość odstąpienia w ciągu 14 dni, tak znalazłem: art. 57 ustawy o kredycie konsumenckim. Masz na rano zadanie: telefon miejski rzecznik konsumenta.
UFF chyba sie udało anulować ten kredyt anulowałam przelew 1pln na koto Banku który mi chciał udzielić kredytu . To był warunek autoryzacji kredytu .
Jeszcze raz Was proszę o podpowiedzi co wybrać do 1200 , zakupy na raty 20 rat . Dziękuję za poprzednie propozycję i przepraszam że nie posłuchałam . Liczę na dalszą pomoc i na pewno posłucham . Bardzo proszę o linki do do Allegro .
https://cp24.pl/outlet-it/laptopy/dell-latitude-e6510-core-i5-15-6-led-1366x768-4096-250gb-dvdrw-win-7-pro-coa-lan-sd-fw-dp-wifi-kam.html
Może taki ?
Dobra specyfikacja jak na te czasy, z grami trochę gorzej ale do netu to spoko.
Wcale nie taka dobra. Najwieksze problemy to grafika pulpitowa i matryca HD (Filmy).
Gdybym ja miał coś doradzić to niestety o 150 zł więcej (100 zł zakup i 50 zł dokupienie za jakieś czas dodatkowej kości 4 GB RAM, tak by 8 GB było. Twój w linku tez ma tylko 4 GB, a to już na styk).
Ma ten Acer 3 zalety:
- praktycznie nówka
- matryca FULL HD
- grafika vega 3 nie ejst demonem wydajności, ale jakieś gry już na niej idą (Simsy, Skyrim , CS:GO)
A wady to:
- przekroczony budżet
- 2 ryski na obudowie
- dysk HDD, kiedyś do włożenia SSD by się przydał
#DELL_LEPSZY
… a w czym konkretnie? Rozdzielczości matrycy, góruje krótszą gwarancją, czy czasem pracy na baterii? Lepsza jakość wykonania, tu akurat nie odbieram nic Dellowi, nie rekompensuje braków wydajności.
Żeby nie było, nie mówię, że ta oferta x-Komu.
Pokazuję tylko, że za stosunkowo niewielkie pieniądze, porównywalne ze słynnymi poleasingowymi, można kupić sprzęt współczesny. 1000 zł to trochę za dużo jak na te oferowane, serio. Biznes biznesem, ale jak widzę sprzęt kilkuletni w cenie praktycznie nowego…
Ale szmelc.
Jak laptop miałby też dawać rady z jakimiś grami i być na raty, to trochę będzie ciężko o dobrego poleasingowca.
Nie myślę tu o grach , ale jeśli cos kupię to powinno to w miarę działać płynne.
Najlepszy laptop jaki możesz kupić w tej cenie to zdecydowanie Zbook, bedzie latał szybciutko(i7+8GB RAM i SSD = same plusy) i do tego laptop jest stworzony jako stacja robocza - czytaj laptop nie do zaj**ania.