Wymieniłem w laptopie pastę termoprzewodzącą po złożeniu laptopa nie chciał się uruchomić.Kiedyś wymieniałem już pastę i wszystko poszło bez problemu,ale teraz nie wiem co się stało.Laptopa rozkreciłęm drugi raz, żeby docisnąć kable, ale i to nie pomogło
Co robić?
oddaj do serwisu
Piszczy coś, miga? Daje jakiś znak życia? Jaki to laptop?
Łatwo napisać bez żadnej próby.U mnie serwisy za byle błachostke wyciągają kilka stówek
Asus R510l jest jakieś pikanie i świeci się,że jest uruchomiony.
Pikanie wskazuje na to co jest nie tak. Musisz zaobserwować ile razy pika i czy są to krótkie pikania czy długie.
Pika ciągle bez przerwy,ale strasznie cicho.
Pika już z 10min
https://www.thewindowsclub.com/computer-beep-codes-list Tutaj masz beep cody musi być jakaś sekwencja.
Szczerze!? Mało z tego rozumiem, mój angielski jest strasznie słaby, a na tlumaczu też mało.
One short beep- jeden krótki sygnał
Two short beeps- dwa krótkie sygnały
One continuous beep followed by two short beeps then a pause (repeated)- Jeden ciągły po nim dwa krótkie w kółko.
One continuous beep followed by three short beeps- Jeden długi po nim trzy krótkie
One continuous beep followed by four short beeps- Jeden długi po nim cztery krótkie
Jeden z nich musisz rozpoznać.
Jak wyłącze laptopa i podłącze ładowarkę to jest takie szybkie pi pi pi.A jak włączę to ciągłe piszczenie bez końca.
A przy włączonym laptopie włączę ładowarkę to głośniej pika
Rozkreciłęm laptopa macie pomysły ?
Hej,
Sprawdziłbym, czy procesor dobrze siedzi w socket-cie oraz czy RAM jest poprawnie wpięty. Jeśli masz więcej kości RAM, to uruchom komputer tylko na jednej z nich.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Ram mam bezpośrednio w płycie.Zobaczę procka i dam znać
Wlutowany?
Tzn?
A po włożeniu do obudowy wszystkie taśmy podłączone? Szczególnie ten z klawiatury i touchpada? Bo spotkałem się już z przypadkami, że komputer się nie uruchamiał poprawnie, bo nie było klawiatury.
Tak podłączone.Laptop chodzi tak samo, czyli piszczy i świecą się diody.