Legalność modowania Windowsów

Czytam z przerażeniem…

Windows ma telemetrię. Fakt.
A zablokowanie telemetrii to zmiana funkcjonalności systemu, nie ważne jak.
Więc to złamanie licencji bo dokonano zmian funkcji wbudowanej.

Rejestr, miejsce gdzie można zmienić pewne ustawienia. Fakt
Teoretycznie stworzony po to aby było gdzie coś zmieniać i niby wolno.
Nie do końca prawda, wprowadzenie w rejestrze zmian które zmienią pewne zasady i możliwości systemu (specjalnie nie piszę co) będzie złamaniem licencji.

Więcej bzdur dla czcicieli licencji ?

Byłem osobiście na 2 sprawach w sądach (obserwator), a z trzeciej czytałem dokumentację. Dokładnie widziałem co kogo interesuje, jak to się odbywa i co fuczą takie firmy poszkodowane jak M$.
I wszystko opierało się tylko o jedno.
Masz papierek za zakup to OK, nie masz to płacisz.

A bełkot o licencjach to tylko na forach się widzi.

Boże, może zakończcie ten wątek.

Polityka, prawo. …

To ze gdzies podobno byłes nie oznacza ze cokolwiek z tego zrozumiałes.

Ty i tobie podobni nie potrafia zrozumieć czym jest Umowa.

Widze ze nie rozumiesz co to oznacza.
Kompletnie tego nie rozumiesz.
Ty i tobie podobni.
Wyjasnienie jest proste jak drut.
Jesli zawarłes ze mna umowę na podstawie której pozwole ci cos mojego uzytkowac ale tylko wtedy gdy będziesz przestrzegał moich warunków, to masz je przestrzegać bo w razie złamania moich warunków a uzytkowanie tego narazi cie na straty (np. aktualizacja) to mozesz mnie wtedy pocałowac mnie w d… a ja wtedy moge cie pozwac do sądu z powodu złamania zawartej ze mną umowy.

Jesli zas przestrzegałes moich warunków a cos poszło nie tak, to moge miec problemy bo to ty mnie będziesz „scigał” (zrozumiał o co tu chodzi czy nie bardzo).
Umowa to umowa.

Obowiazuje obie strony. Zawsze.
Nie musisz jej zawierać

Odpowiedź na oryginalne pytanie została udzielona wielokrotnie, a i fakt że rzeczywistym źródłem odpowiedzi powinien być Microsoft a nie forum - również. Nie widzę możliwości, by na obecnym etapie udało się wrocić na właściwe tory.

Obecnie wątek służy już wyłącznie do zapewniania rozrywki pewnym mocno przywiązanym do tej formy spędzania czasu użytkownikom*.

Myślę, że można zamknąć imprezę.

Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.

Już dawno na nie odpowiedział :wink:

Ty i tobie podobni nie potrafią zrozumieć, że ten licencyjno-prawniczy bełkot nie ma tutaj zastosowania, a temat jest o czym innym.

@MatewoosH uderz w stół, a nożyce się odezwą (a propos pseudospecjalistów)

Odpowiedź została udzielona