Lenovo g50-45 - błędy po aktualizacji Windows 8 do Windows 10

Mam problem z laptopem Lenovo g50-45 zrobiłem aktualizacje do windows 10 i szlak go trafił wyskakują różne błędy nie chce wejść w rozruch wogole z pendrive ani z płyty z oryginalnym windowsem jeśli ktoś chętny pomóż i potrafiłby byłbym wdzięczny albo na ogólnym albo na priv przedstawię zdj błędu jeśli ktoś będzie chciał zobaczyć

Wrzuć to zdjecie, aktualizowałeś, czy instalowałeś? Obraz z MS rozumiem, żadna “odchudzona” wersja?

Aktualizowalem go z 8 do 10

Grzebałeś w BIOSie?

Nie grzebałem nic mało co się tam orientuje wolę nic nie popsuć

Jeśli masz pendrive z Windowsem , spróbuj uruchomić opcję napraw komputer.
Jeśli dalej problem istnieje najlepiej zainstalować system ponownie.

Nie działa włączyłem go przyciskiem z boku laptopa nie pamiętam jak się nazywa wziąłem naprawę ale nie chce się włączyć

Wyłącz komputer. Ten przycisk nazywa się “Novo Key”. Wciśnij go, potem przejdź do “Boot Menu” i zrób zdjęcie. Wybierz strzałkami dysk twardy - o ile jest widoczny i uruchom z niego komputer.

O, spróbuj wybrać opcję 1 (windows boot manager)

Wybrałem włączył się napis lenovo i kropki podążają w kółko czyli sie coś ładuje

No to czekaj pięknie… :joy:

A ile takie czekanie może potrwać

Tego nie wiadomo, zależy jaka wydajność komputera.
Najlepiej abyś spróbował zainstalować system ponownie.
Chyba, że już się uruchomi.

Czyli mam czekać aż wyskocza jakieś opcje i zainstalował windows na nowo

Zostaw narazie. Może się normalnie uruchomi. Wtedy trzeba ustawić kolejność uruchamiania w BIOS -> Novo Key -> Bios setup -> Boot order lub podobnie, żeby startował z dysku twardego.

Ciekawe czy to możliwe dla tego sprzętu i producenta, że W10 stargał nowe UEFI razem z aktualizacjami i radośnie zresetował ustawienia lokując użytkownika w malinach :joy:

Więc będę czekał jeśli coś nie będę wiedział będę pisał jak poustawiać w biosie

Aktualizacja u Ciebie jak wyglądała?
Zatrzymała się na etapie 30%? czy się zakończyła. Teraz próbujesz uruchomić komputer?

W sensie windowsa 10 aktualizacja zakończyła się do końca