No… i wtedy uruchomiło się samo ponownie i nie wiedziało, z czego wystartować.
Spróbuj w Biosie (zakładka Boot) (Boot Mode) wybrać inną opcję niż Legacy Support.
Jeszcze czekam czy się sam uruchomi czy nie z tego jak wybrałem windows boot manager
ok.
Jeśli się normalnie uruchomi to uruchom z wiersza polecenia program msinfo32 i pokaż zrzut ekranu - po lewej trzeba wybrać “System Summary”.
Możesz też wrzucić zrzut ekranu z programu “Zarządzanie dyskami”.
Ok.
Włączył się instalator systemu Windows i wziąłem napraw komputer i czekam
Teraz włączyłem instalacja windowsa pisze że instalator rozpoczyna pracę i czekam
Napisz może od początku, krok po kroku, jak aktualizowałeś system?
Powyżej trzeba pewnie wybrać największą partycję: Dysk 0 Partycja 5.
Tylko ta partycja jest cała pusta, więc o jakiej aktualizacji mówimy?
Czy może masz jeszcze niżej Dysk 0 i to na nim jest system, który chcesz aktualizować?
Jeśli dysk i tak byłby już wyczyszczony, to skasuj wszystkie partycje i kliknij na pustą przestrzeń i Dalej. Instalator sam utworzy sobie wszystkie partycje.
Aktualizowalem według instrukcji przy włączeniu się aktualizacji do windowsa 10 jak wybrałem partycje największą to wyskoczył mi błąd to wziąłem inna partycje i teraz normalnie instaluje mi windowsa
Ciekawe, bo polecane jest użyć Media Creation Tool i jako administrator zaktualizować system z zachowaniem danych. Następnie dokładnie tą wersję, co jest po aktualizacji aktywowana zainstalować na czysto bez podawania klucza i powinno działać. Z tymże bezpieczniej jest zrobić czystkę wtedy z partycjami także i wszystko na nowo poustawiać.
Ja odrazu wziąłem system na nowo nie próbowałem zrobić z odzyskaniem danych bo miałem dużo niepotrzebnych rzeczy na laptopie i przez niektóre chodził wolniej dlatego lepiej jak już zrobię windows od nowa bez zachowania jakich kolwiek danych i potem mogę powgrywac to co mi najpotrzebniejsze
Jeśli dysk z laptopa wykrywa na komputerze stacjonarnym ale nie chce się uruchomić tzn że dysk twardy jest uszkodzony i idzie do wymiany
Jeśli dysk laptopowy jest wykrywany na komputerze stacjonarnym, to trzeba korzystać z okazji i przeprowadzić mu testy na tymże komputerze, a nie od razu kierować do wymiany.
Tylko jak przeprowadzić te testy
No właśnie! Trzeba przeprowadzić testy z użyciem programu HDTune oraz programu Crystal Disk Info (są do pobrania na dobrychprogramach). Potem pokazać tutaj wynik testu na CrystalDiskInfo oraz wynik testu na HDTune z zakładki Benchmark w tymże programie.
Jak użyć tych programów skoro też dysk wykrywa lecz się nie uruchamia windows z niego
To źle Cię zrozumiałem! Myślałem, że masz możliwość sprawdzenia tego dysku na działającym, sprawnym komputerze stacjonarnym.