Lenovo g50-45 - błędy po aktualizacji Windows 8 do Windows 10

Ja mam działający komputer stacjonarny bo mam w nim własny dysk z komputera więc musiał bym podpiąć oba dyski jednocześnie

Zgadza się! O to chodzi! Z tym, że po podłączeniu obu dysków komputer uruchomisz z dysku dotychczasowego (być może trzeba go będzie wskazać w tzw. Boot Menu?).
Natomiast ten dysk laptopowy będzie tylko dodatkowym dyskiem, na którym można wtedy wykonać testy, o których pisałem.

a to uda się wsadzić jeśli mi wypadlo czy nie ma szans

To Ci wypadło chyba z płyty głównej? Nie ma tam kilku takich elementów?

Tak z płyty głównej są tylko dwa takie wejścia a żeby podpiąć 2 dyski muszę mieć dwa wejścia a z jednego właśnie mi to wypadlo

To chyba jest oprawka gniazda SATA, czyli kabla tzw. sygnałowego dysku twardego? Nie jestem pewny. Zrób fotkę tego miejsca na płycie głównej skąd to wypadło.

Tak to jest ta oprawka gniazda SATA

1 polubienie

No, to można ją tam z powrotem umieścić, ale to bardzo ostrożnie tak, aby nie pogiąć styków wystających z płyty głównej. A w ogóle podaj mi co tam jest napisane pod napisem Gigabyte? Chodzi mi o model tej płyty.

GA-M61PME-S2P to co pisze pod gigabyte

To 12-letnia płyta z tylko dwoma gniazdami SATA. Musisz sobie dać z tym sam radę. Z tym wstawieniem tej oprawki SATA.

Już nie da rady drugie wejście sata poszło na straty

No, to i ten sposób sprawdzenia dysku laptopowego odpadł.

Czyli już nic nie da się zrobić

O tak! Ja bym się nie poddawał tak szybko. Wstaw ten dysk z powrotem do laptopa. Napisz jak będziesz gotowy.

Już gotowe

Uruchom laptopa i zrób szybko fotkę pierwszego, startowego okna jakie się pojawi na ekranie.

Jak go uruchomie pierwsze co pojawia się napis lenovo

O to mi chodzi! A na dole, drobnym drukiem nic nie ma?

Nic nie pisze

Wobec tego daj fotkę ostatniego okna, jakie pojawi się podczas startu i zatrzyma start laptopa.