Czy masz możliwość wrzucenia płyty bądź pendrive z Windows 10 i zainstalowanie go (systemu z pominięciem klucza) na czysto z usunięciem wszystkich partycji i na nowo utworzeniu wrzystkiego (nowych partycji)? Czy nadal nic nie idzie?
Seba mam tylko 8 z kluczem nie posiadam 10 wogole
Uruchamiałeś teraz laptopa z pendrajwem w gnieździe USB?
Bez podpiętego pendrive do laptopa uruchamiałem
No dobra! I chcesz zainstalować na nim tego Windowsa 8 czy Windowsa 10?
Windows 8 bo 10 nie posiadam
A Windowsa 8 masz na jakim nośniku? Na pendrajwie?
Tak na pendrive
To weź zainstaluj te 8 z pendrive i potem na nim Media Creation Tools i tak jak napisałem wcześniej do mieć aktywowaną Windows 10.
Seba próbowałem zainstalować 8 z pendrive ale nie wyszło dalej ten sam błąd
To włóż tego pendrajwa do jakiegoś gniazda USB i od początku uruchom laptopa, ale przyciskiem obok kabla zasilającego. Potem wybierz tzw. Boot Menu.
Nie chodzi mi o wejście do BIOSu lecz do Boot Menu.
Jak się uda, to daj fotkę tego Boot Menu.
A może po prostu dysk jest walnięty? Czy autor ma do testu jakiś dodatkowy sprzęt lub dysk? Podłączyć inny dysk do laptopa i wykluczyć problem z kontrolerem lub podłączyć dysk z laptopa jako dodatkowy do PC i sprawdzić czy dysk jest widoczny lub zepsuty.
Zawsze mozna obejsć kabelkiem 2x usb->sata
Tylko prędkosci będą absolutnie niewiarygodne…
Tzn jak kabelkiem 2x usb->sata?
Dysk jest widoczny lecz nie uruchamia się z niego windows a nie podepne dwóch dysków pod komputer stacjonarny bo mam tylko jedno wejście SATA bo drugie jest uszkodzone a nie mam na razie nic ani kieszonki by podłączyć inaczej dysk z laptopa jako drugi
Na bios widać dysk na boot menu już nie więc nie wiem o co chodzi
Oddałem go do sprawdzenia do serwisu