Jak w temacie: lewo czy prawo ?
- Lewo
- Prawo
0 głosujących
Jeżeli Pan o polityce, … to może uzgodnimy definicję pojęć bo to co kiedyś było lewo i prawo to teraz jest rozmyte i trudne do określenia
Leci sroka, leci, a tu komin wysoki. W prawo, czy lewo, nie wiedzą sroki. A więc, w prawo albo lewo, w prawo albo lewo i bęc.
Trzeźwa ptaszyna nawet nie leci w stronę komina.
Idzie pijany, dobrze naprany, a tu szykany. Same latarnie w około. Już ma rozbite czoło.
Kierunki w sądzie B.
Podejrzenie padło na diabła, bo przed babą skręcił w prawo, ale diabeł miał alibi, bo kobieta na niego wpadła z nagła, jak przed diabłem skręcała w lewo.
Diabeł skręcał w prawo, bo w lewo było drzewo. Z naprzeciwka kierunki te same wypadły, dlatego były guzy jak arbuzy.
Okoń
Aha! Drzwi!
Czekaj, bo dwa tygodnie temu miałem wymianę drzwi do mojego mieszkania w bloku.
Spróbuj sam dojść -
Futryna ma wycięcia na zamki, ma już zawiasy. Gdy wycięcia i zawiasy są od strony wnętrza mieszkania, a klamka po lewej, to drzwi są jak byk Prawe - bo się w prawo uchylają!
Jeżeli z zewnątrz klamkę masz z prawej to są prawe lub od środka zawiasy są z prawej
Dla mnie się bardziej w lewo uchylają
Nie. Klamka z prawej, to drzwi uchylają się w lewo
Ale klamka z prawej patrząc od wewnątrz czy z zewnątrz
Gdy drzwi są zamontowane od wewnątrz, to z zewnątrz prawą dłonią łapiesz i uchylasz od siebie, czyli do mieszkania.
Piszemy o klamce od wewnątrz z lewej strony.
No tak jak stoisz z wewnątrz to jakbyś wyszedł i się odwrócił do drzwi i je przyciągnął do siebie to z prawej strony byłaby klamka a drzwi zaciągały jakby na prawo, chociaż otwierając je pchałbyś od siebie prawą ręką za klamkę z prawej na lewo, po wejściu i odwróceniu się zobaczyłbyś zawiasy z prawej
Klamka od zewnątrz z prawej
Zawiasy od wewnątrz z prawej
Zawsze klamka na zewnątrz z prawej, to jakby drzwi były szklane, to od mieszkania żona trzymałaby za klamkę po lewej, a Ty za ta samą klamkę po prawej. gdyby Ciebie wpuściła, to drzwi uchyliłyby się od mieszkania w prawo, chyba, żebyś pchnął je w lewo.
Z prawymi drzwiami nie wygrasz
Przez drzwi tez jest prosto przejść jeżeli nikt nie trzyma klamki ale jeżeli jesteś na zewnątrz trzymasz prawą ręką klamkę z prawej strony, a żona powstrzymuje cię, przed otworzeniem drzwi na prawo w jej mniemaniu to kto tak naprawdę stoi po prawej stronie!
Robisz widły z igły. Gdy drzwi otwierają się na klatkę schodową, to są lewe. gdy do mieszkania - to są prawe. Ludzie maja często podwójne drzwi i nie mają problemów.
Pomyśl sobie, że chciałbyś trzy drzwi, Pogłówkuj
Niepokojące by było jakby drzwi nie otwierały się do mieszkania ja mam drzwi lewe nie prawe
Można po kolei, może komuś się rozjaśni:
https://gerda.pl/blogerda/drzwi-prawe-czy-lewe-jak-rozroznic-kierunek-drzwi/
https://www.castorama.pl/drzwi-prawe-czy-lewe-jakie-to-ma-znaczenie-ins-88240.html
https://dre.pl/drzwi-prawe-czy-lewe-jak-je-rozroznic-i-ktore-wybrac/
Dobrze jak tak. Cieszę się. Mnie z castoramie pracownik sklepu zapytał - Drzwi otwierają się na korytarz, czy do mieszkania.
Odpowiedziałem, że do mieszkania.
No to prawe! - powiedział.
A ja, że klamka po lewej.
Gość dziwnie się na mnie popatrzył, a widzi że stary, o kulach, to machną ręką i zaprowadził do prawych drzwi. Z klamką po lewej… sic.
Skrzydło drzwi otwierają się na prawo. Mam już spokój z drzwiami, bo jak połamałem udo, to były wyłamane, potem sklecone i w tragicznym stanie.
No i przez cholerne drzwi można trafić do psychiatry.
@aesereht - Weź głęboki oddech