Gdzie szukac tego Firefoxa i tych danych do wywalenia?
.mozilla
- masz ten folder.
zrób rm -R .mozilla
.
Jak wpisuje cd /home, wlazło, jak cd /config wywala nie znaleziono pliku ani katalogu bedąc już w /home
rm -R mozilla nie znalazło.
cd /home/nazwa_użytkownika
- miałeś wstawić tu swoją nazwę.
Potem rm -R .mozilla
.
Zrobiłęm jak napisałeś i w BleachBit dalej na liście jest Firefox.
Może Minta trzeba zresetować??
Poddaje się.
Może ktoś inny pomoże.
Dzięki za chęci
Zamiast czekać na odpowiedź, moze byś się podstaw podstaw podstaw linuxa nauczył? Może szybciej by było.
Powodzenia
Za dużo podstaw w tym zdaniu
Zobacz zrzut bo samo odinstalowanie Firefoxa zrobiłęm wcześniej. Dwie ostatnie linijki z rozpędu
To ja na razie nie mam pomysłu.
Usuwasz pliki w ukrytych katalogach więc przed nazwą plików powinna być: . (kropka).
W katalogu domowym masz:
.mozilla
.cache/mozilla
W Programie do zarządzania plikami włącz pokazywanie ukrytych plików.
A jeśli wolisz w konsoli to można łatwo zrobić to w programie: mc
Ale PO co tam grzebać ręcznie skoro od zarządzania plikami instalacyjnymi programów są menadżery pakietów.
Menadżer pakietów dba o to by przy odinstalowaniu pakietu usuwane były wszystkie pliki. Warto użyć opcji: purge by usunąć dodatkowo configi programów które są tworzone przy instalacji niektórych pakietów.
Ps.: Te configi programów to nie to samo co ustawienia programów zapisywane w katalogu domowym i w .cache oraz .config
Czyli olac to, ze widzi te ustawienia Firefoxa BleachBit?
Chyba nie masz innego wyjścia… a folder .mozilla usunąłeś?
Najpierw powinieneś się nauczyć przepisywać polecenia nie zjadając znaków, a potem cokolwiek poczytać o systemie plików i podstawowych komendach.
Albo po prostu zapłcaić komuś, aby to zrobił.
@saturno niechcący mnie się Ciebie kliknęło - nie było do Ciebie.
Czyli co nie będąc zaawansowanym informatykiem Linuxa nie używac?? Taki mozna wniosek wyciągnąć z Twojej wypowiedzi.
A chodzi ci by pola same się odznaczyły, bo jak tak to raczej takiej magi w programie raczej nie ma.
Jak coś znajduje to i ci poda ścieżkę BleachBit.