Linux Mint 18.3 kiedy aktualizacja Firefoksa?

Nie. Przykładowo CCleaner jak usunąłem katalogi dotyczace Mozilli z mojego katalogu użytkownika to w CCleaner znikało, ze widzi informacje o programie.

Zrób sobie jeszcze raz to listowanie katalogów może, jak dzisiaj sprawdzałem na Archu to po odinstalowaniu wersji Developer i usunięciu katalogu ./mozilla z profilem / cache, to po skanowaniu nic nie wykrywał do czyszczenia.

Dzieki, ale mam to już w nosie. Misiąc do Ubuntu 18.04 LTS i go wgrywam. Nawet z Ustawien Cinamon znikneły Drukarki, coś schrzaniłęm, albo to GUI świruje.

Garoz chyba nie chodziło o to że coś wykrywa do czyszczenia tylko myśli że pozycja Firefox wcale nie będzie wyświetlana w programie: BleachBit.

1 polubienie

Firefox odinstalowany, nawet Menadzer programóœ Minta pokazuje, że jest do zainstalowania, a ten dalej pobiera aktualizacje do firefoxa przez centrum aktualizacji. Ten Mint chyba jest nie dopracowany, ale jakoś dotrwam do Ubuntu 18.04 LTS.

W sensie, że ci pobrało już go do instalacji offline, a nie tylko podskoczył numerek do wersji 59.0.2 z poprawką na przyśpieszanie sprzętowe i rozwalające się przez to strony np. Google (bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1424505)?

Nie, obecnie jade na Chrome pobranym z strony Google jako deb i zainstalowanym. Firefox odinstalowany przez Terminal, ale w Menadżerze programóœ z repozytorium Minta tez pisze, że “Zainstaluj”, a nie “Usuń” przy firefox, a Menadżer aktualizacji Minta własnie dziś wyskoczył, że mam 59.0.1 i aktualizacja do 59.0.2 Mint-Sylwia czy jakoś tak, a odinstalowałem przez terminal.

Dalej nie otrzymałem odpowiedzi jak super, polecany tutaj Mint Linux moze aktualizowac aplikację, która odinstalowałem w super zachwalanym Linuxie?? Windows takich magi nie ma.

Pokaż ostatnie linijki (4-5), które wyświetlą się po uruchomieniu polecenia:

sudo apt remove firefox*

1 polubienie

Dystrybucja GNU/Linux mogą na chama instalować programy z automatu, bo nie mamy zainstalowanego programu danego typu. Trzeba usunąć metapakiet, który wymusza np. by w systemie była zainstalowana przeglądarka internetowa, lub zainstalować przez menadżera paczek przeglądarkę internetową.

Zauważyłem też, że ktoś Ci podał błędne polecenie. Powinno być rm -r ~/.mozilla, ale to Ci usunie również dane z thunderbirda. Poszukaj w menadżerze plików opcji plik/wyświetl ukryte (lub ukryte), albo widok/wyświetl ukryte(lub ukryte). Opcja jednak może się inaczej nazywać lub być gdzieś indziej.

1 polubienie

Jesteś pewien że chce aktualizować ci Firefoksa?
Według mnie do aktualizacji pokazuje ci pakiety językowe Firefoksa.
Wejdź w Synaptic i odinstaluj wszystkie pakiety Firefoksa.

1 polubienie

Jak ma 437 KiB to prawie na pewno.

Zignorujcie go… tak będzie lepiej :wink:

2 polubienia

Tyle czasu zajmujecie się debilem. Dajcie spokój.

1 polubienie

Kto tu jest debilem??

Prosze:

Zrzut%20ekranu%20z%202018-03-31%2013-39-52

Kogo zignorować?? Ciebie??

W którym miejscu widzisz tam informacje o aktualizacji Firefoksa?

To skąd w zesżłym tygodniu wyskoczyła mi aktualizacja do 59.0.2 jak miałem 59.0.1 i go odinstalowałem.

Miałeś firefoksowe pakiety językowe, to pewnie o nie chodziło podczas aktualizacji.

Możesz już spać spokojnie.