Która jest lepsza - M705 jest lepsza jeżeli chodzi o baterię natomiast Anywhere ma lepszy laser i nie mogę się zdecydować . Pomóżcie w wyborze.
– Dodane 21.12.2010 (Wt) 21:29 –
nikt nie ma tych myszek ??
Która jest lepsza - M705 jest lepsza jeżeli chodzi o baterię natomiast Anywhere ma lepszy laser i nie mogę się zdecydować . Pomóżcie w wyborze.
– Dodane 21.12.2010 (Wt) 21:29 –
nikt nie ma tych myszek ??
kupiłem tydzień temu. Jest mała - myślałem że za mała, ale jestem zadowolony. Przez baterie jest “ciężka” lecz jak pracuje w taki sposób że nadgarstek mam oparty o blat i jest nieruchomy a mychę trzymam dosłownie w dwóch palcach i ją poruszam - jeździ świetnie. Co do rolki: rzeczywiście kręci się jak zwariowana - bardzo przydatne przy długich stronach Nad rolką jest przycisk blokujący ją i wtedy ma taki dość mocno wyczuwalny skok. Niestety kupiłem ją do laptopa i cada i na razie pod tym względem rolka się nie sprawdza. Przedtem miałem w domu 3 szt A4Tech X-750F ale po śmierci jednej z nich kupiłem M705 z nią też mam tylko porównanie.
ok, a czy ktoś miał styczność z Logitech Anywhere ?
Posiadam Logitech Anywhere 0d 3 tygodni.
Myszka bardzo mi się podoba, jest wygodna
Zasilana dwoma bateriami AA co sprawia że jest cięższa od zwykłych myszek, aczkolwiek jak dla mnie to nawet lepiej się nią “steruje”
Kółeczko bardzo dobrze przemyślane i przydatne.
Jak na razie to dręczy mnie jedna rzecz związana z myszką.
A mianowicie na początku użytkowania program SetPoint (program do ustawień myszy) pokazał 100 dni żywotności baterii.
Staram się za każdym razem przed pozostawieniem myszy na dłuższy czas nieużytkowania (powiedzmy 5-6 godzin) ją wyłączać.
I tak sprawdzając praktycznie codziennie stan baterii, wskaźnik spadał sobie powoli.
Po tygodniu było jakieś 95-96 dni. Więc wszystko ok.
Ale po jakimś czasie (ok 1,5 tygodnia) wskaźnik spadł do 9 dni.
I przełączając na wskaźnik procentowy wskazało 90%.
Dzisiaj program pokazuje 7 dni i 75%.
Nie wiem dlaczego tak się stało. Ale trochę mnie to zszokowało.
I jeśli tak będzie się działo dalej to dokupię do niej 2 akumulatorki i będzie po problemie
Poza tym to jestem bardzo zadowolony z zakupu i szczerze polecam tą mysz. Laser działa na prawdę wszędzie
Właśnie się dowiedziałem że jeśli dla kogoś mysz jest za ciężka to może ona pracować na jednej baterii
Dzięki za rady A co do logitech anywhere to ma ona przełącznik między aplikacjami ? Do czego służy ten przycisk pod rolką ?
Przycisk pod rolką jest programowalny.
Ja mam ustawione standardowo, czyli po naciśnięciu pokazują się na pulpicie małe okienka z otwartymi aplikacjami. I możemy sobie wybrać która nam jest potrzebna
Wrzucam screen
A ile ma przycisków? Wszystkie są programowalne? Da się ustawiać DPI ? Czy ta myszka nadaje się do gier?
Myszka posiada 7 przycisków.
2 główne, jeden na środku poniżej rolki, 2 po lewej stronie myszki i rolka przechyla się w prawo i lewo co daje kolejne 2 przyciski.
Dwa główne przyciski są stałe a pozostałe 5 są programowalne.
Co ciekawe przyciski można dostosować odpowiednio np. do Office’a (przyciski spełniające konkretną rolę w określonym programie mogą robić co innego.)
Co do DPI to nie ma możliwości zmiany, ponieważ mysz nie jest chyba typową myszą do gier.
A co do grania to osobiście mogę się wypowiedzieć w kwestii gry CS 1.6.
Po wprowadzeniu odpowiedniego klucza do rejestru, usuwającego przyśpieszenie windosowskie kursora i odpowiednie ustawienie myszy w grze jestem zadowolony. Co najważniejsze mysz jest niezwykle szybka, nie ma żadnych opóźnień czy przycięć.
Ok Dzięki , chyba kupię Anywhere
A gdzie ją kupiłeś i za ile??
M705 ma to samo…
W SetPoint to ustawiasz, dodatkowo jest funkcja gdzie pod dowolny program możesz ustawić swoje inne ustawienia przycisków.
Anywhere kupiłem na Allegro.
Tylko brałem oryginalną nową, a nie jaką powystawową czy pogwarancyjną która jest tańsza o jakieś 30-40 zł.
Ok. To w takim razie ostatnie pytanie - ile dane urządzenie wytrzymuje gdy jest cały czas włączone? (Tylko nie sprawdzajcie w realu , tylko w programie set point gdy bateria jest dopiero co naładowana na 100 % , no chyba że chcecie sprawdzać w realu to nie ma sprawy). To w dużym stopniu zadecyduje o wyborze myszki
– Dodane 26.12.2010 (N) 23:10 –
Wyżej przeczytałem że anywhere 100 dni. W takim razie ile M705?
Wyżej jest napisane że pokazało się 100 dni zaraz po włożeniu baterii.
Jak na razie to anywhere mi trzyma dokładnie 3 tyg i pokazuje jeszcze 7 dni.
To niezbyt dużo. I to jest chyba jedyny jej mankament.
Zobaczę co się będzie działo jak kupie akku.
Bo na razie mam włożone 2x duracell.
a ile godzin dziennie masz ją włączoną?
nie mogę powiedzieć dokładnie, ale pewnie jakieś 6-7.
A czasem to zapominam wyłączyć i całą noc jest włączona, ale wtedy przełącza się chyba w jakiś tryb czuwania, bo jak nią poruszę po dłuższym czasie to dopiero zapala się zielona lampka i kursor dopiero zaczyna jeździć po ekranie.
aha To może dlatego tak z tą baterią ci się porobiło…
M705 kupiłem 7 grudnia. Wsadziłem 2 duracelle które były w pudełku. Program pokazał coś ponad 1050 dni Dziś pokazuje 976 dni Mysz używana około 4-6 godzin dziennie.
Wow, jaka różnica nie wiem wkońcu którą wybrać … Anywhere ma słabą baterie, ale za to lepszy laser … A M705 ma znacznie lepszą baterie, ale gorszy laser … Totalnie nie wiem co robić… Na forach nie ma żadnej konkretów , jedynie co mnie interesuje to awaryjność rolki w m705 i chyba to zadecyduje ale to może być przypadek 1 na milion … A gdybym kupił jakieś super baterie do logitech anywhere to nie było by lepiej z tą baterią ?
Ja tak jak wspominałem… Kupie akumulatorki i po problemie.
Zdecydowanie polecam Anywhere…
Ale wpadłem też na pomysł żeby napisać do Logitecha z zapytaniem co do tych baterii.
ok, to napisz ale od razu mówię że ci nie odpiszą
raz do nich napisałem i do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi… Ale zawsze można napisać, może ci odpiszą
– Dodane 27.12.2010 (Pn) 22:55 –
a do zestawu jakie są dołączone? Jakieś wadliwe dają?