Logitech Anywhere vs Logitech M705

Która jest lepsza - M705 jest lepsza jeżeli chodzi o baterię natomiast Anywhere ma lepszy laser i nie mogę się zdecydować . Pomóżcie w wyborze.

Dodane 21.12.2010 (Wt) 21:29

nikt nie ma tych myszek ??

kupiłem tydzień temu. Jest mała - myślałem że za mała, ale jestem zadowolony. Przez baterie jest “ciężka” lecz jak pracuje w taki sposób że nadgarstek mam oparty o blat i jest nieruchomy a mychę trzymam dosłownie w dwóch palcach i ją poruszam - jeździ świetnie. Co do rolki: rzeczywiście kręci się jak zwariowana - bardzo przydatne przy długich stronach :wink: Nad rolką jest przycisk blokujący ją i wtedy ma taki dość mocno wyczuwalny skok. Niestety kupiłem ją do laptopa i cada i na razie pod tym względem rolka się nie sprawdza. Przedtem miałem w domu 3 szt A4Tech X-750F ale po śmierci jednej z nich kupiłem M705 z nią też mam tylko porównanie.

ok, a czy ktoś miał styczność z Logitech Anywhere ?

Posiadam Logitech Anywhere 0d 3 tygodni.

Myszka bardzo mi się podoba, jest wygodna

Zasilana dwoma bateriami AA co sprawia że jest cięższa od zwykłych myszek, aczkolwiek jak dla mnie to nawet lepiej się nią “steruje” :slight_smile:

Kółeczko bardzo dobrze przemyślane i przydatne.

Jak na razie to dręczy mnie jedna rzecz związana z myszką.

A mianowicie na początku użytkowania program SetPoint (program do ustawień myszy) pokazał 100 dni żywotności baterii.

Staram się za każdym razem przed pozostawieniem myszy na dłuższy czas nieużytkowania (powiedzmy 5-6 godzin) ją wyłączać.

I tak sprawdzając praktycznie codziennie stan baterii, wskaźnik spadał sobie powoli.

Po tygodniu było jakieś 95-96 dni. Więc wszystko ok.

Ale po jakimś czasie (ok 1,5 tygodnia) wskaźnik spadł do 9 dni.

I przełączając na wskaźnik procentowy wskazało 90%.

Dzisiaj program pokazuje 7 dni i 75%.

Nie wiem dlaczego tak się stało. Ale trochę mnie to zszokowało.

I jeśli tak będzie się działo dalej to dokupię do niej 2 akumulatorki i będzie po problemie :slight_smile:

Poza tym to jestem bardzo zadowolony z zakupu i szczerze polecam tą mysz. Laser działa na prawdę wszędzie :stuck_out_tongue:

Właśnie się dowiedziałem że jeśli dla kogoś mysz jest za ciężka to może ona pracować na jednej baterii :slight_smile:

Dzięki za rady :slight_smile: A co do logitech anywhere to ma ona przełącznik między aplikacjami ? Do czego służy ten przycisk pod rolką ?

Przycisk pod rolką jest programowalny.

Ja mam ustawione standardowo, czyli po naciśnięciu pokazują się na pulpicie małe okienka z otwartymi aplikacjami. I możemy sobie wybrać która nam jest potrzebna :slight_smile:

Wrzucam screen :slight_smile:

logitechg.jpg

A ile ma przycisków? Wszystkie są programowalne? Da się ustawiać DPI ? Czy ta myszka nadaje się do gier?

Myszka posiada 7 przycisków.

2 główne, jeden na środku poniżej rolki, 2 po lewej stronie myszki i rolka przechyla się w prawo i lewo co daje kolejne 2 przyciski.

Dwa główne przyciski są stałe a pozostałe 5 są programowalne.

Co ciekawe przyciski można dostosować odpowiednio np. do Office’a (przyciski spełniające konkretną rolę w określonym programie mogą robić co innego.)

Co do DPI to nie ma możliwości zmiany, ponieważ mysz nie jest chyba typową myszą do gier.

A co do grania to osobiście mogę się wypowiedzieć w kwestii gry CS 1.6.

Po wprowadzeniu odpowiedniego klucza do rejestru, usuwającego przyśpieszenie windosowskie kursora i odpowiednie ustawienie myszy w grze jestem zadowolony. Co najważniejsze mysz jest niezwykle szybka, nie ma żadnych opóźnień czy przycięć.

Ok :slight_smile: Dzięki , chyba kupię Anywhere :smiley: A gdzie ją kupiłeś i za ile??

M705 ma to samo…

W SetPoint to ustawiasz, dodatkowo jest funkcja gdzie pod dowolny program możesz ustawić swoje inne ustawienia przycisków.

Anywhere kupiłem na Allegro. :slight_smile:

Tylko brałem oryginalną nową, a nie jaką powystawową czy pogwarancyjną która jest tańsza o jakieś 30-40 zł.

Ok. To w takim razie ostatnie pytanie - ile dane urządzenie wytrzymuje gdy jest cały czas włączone? (Tylko nie sprawdzajcie w realu , tylko w programie set point gdy bateria jest dopiero co naładowana na 100 % , no chyba że chcecie sprawdzać w realu to nie ma sprawy). To w dużym stopniu zadecyduje o wyborze myszki :slight_smile:

Dodane 26.12.2010 (N) 23:10

Wyżej przeczytałem że anywhere 100 dni. W takim razie ile M705?

Wyżej jest napisane że pokazało się 100 dni zaraz po włożeniu baterii.

Jak na razie to anywhere mi trzyma dokładnie 3 tyg i pokazuje jeszcze 7 dni.

To niezbyt dużo. I to jest chyba jedyny jej mankament.

Zobaczę co się będzie działo jak kupie akku.

Bo na razie mam włożone 2x duracell.

a ile godzin dziennie masz ją włączoną?

nie mogę powiedzieć dokładnie, ale pewnie jakieś 6-7.

A czasem to zapominam wyłączyć i całą noc jest włączona, ale wtedy przełącza się chyba w jakiś tryb czuwania, bo jak nią poruszę po dłuższym czasie to dopiero zapala się zielona lampka i kursor dopiero zaczyna jeździć po ekranie.

aha :slight_smile: To może dlatego tak z tą baterią ci się porobiło…

M705 kupiłem 7 grudnia. Wsadziłem 2 duracelle które były w pudełku. Program pokazał coś ponad 1050 dni Dziś pokazuje 976 dni Mysz używana około 4-6 godzin dziennie.

Wow, jaka różnica :slight_smile: nie wiem wkońcu którą wybrać … Anywhere ma słabą baterie, ale za to lepszy laser … A M705 ma znacznie lepszą baterie, ale gorszy laser … Totalnie nie wiem co robić… Na forach nie ma żadnej konkretów , jedynie co mnie interesuje to awaryjność rolki w m705 i chyba to zadecyduje ale to może być przypadek 1 na milion … A gdybym kupił jakieś super baterie do logitech anywhere to nie było by lepiej z tą baterią ?

Ja tak jak wspominałem… Kupie akumulatorki i po problemie. :slight_smile:

Zdecydowanie polecam Anywhere… :slight_smile:

Ale wpadłem też na pomysł żeby napisać do Logitecha z zapytaniem co do tych baterii.

ok, to napisz :slight_smile: ale od razu mówię że ci nie odpiszą :slight_smile: raz do nich napisałem i do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi… Ale zawsze można napisać, może ci odpiszą :slight_smile:

Dodane 27.12.2010 (Pn) 22:55

a do zestawu jakie są dołączone? Jakieś wadliwe dają?