MANDRIVA vs UBUNTU 6.12

A jakiego chcesz ??

Polskiej strony nie ma, ale jest angielska htttp://shipit.ubuntu.com i na niej można zamówić płytki Ubuntu i na http://shipit.kubuntu.com plyty Kubuntu. Szkoda że jest tylko wersja 6.06.

ale jest wiele chętnych osób w polsce które wysyłają płytki z Linksikami

Najlepiej Ubuntu 6.12, Mandrive 2006 lub 2007. A co jestes w stanie zaproponowac??

zawsze można iść do jakiejś kawiarenki internetowej i sobie ściągnąć…

Wysyłają za darmo?? Bez opłaty za przesyłke?? Czy tak jak jest na pewnej aukcji internetowej że płacisz kilka zlotych plus wysylka.

Za darmo calkowicie.

Plytki tloczone, nadruki na nich pudelka itd.

Tylko ze czekasz dosc dlugo

Jak masz jakis konkretny cel to nawet i w tysiacach przysylaja. Jak u Siebie w miescie robilem wlasnie prezentacje to przyslali mi ~2600 sztuk CD Ubuntu 6.06

Gieru

Na forum ubuntu zobacz odpowiednie tematy

Oraz popytaj może ktoś ci ściągnie

albo pódź do kafeiki tam mają szybkie łącza

No a mi trzeba Ubuntu 6.12 sztuk jeden, Mandriva 2006 sztuk jeden i Mandriva 2007 tez sztuk jeden :D:D:D

Złączono Posta : 20.02.2007 (Wto) 12:52

HEHE. Pobrałem sobie Ubuntu 6.12. Niech leży na dysku. Na razie nie będę nagrywał. Jak kupie sobie dysk to sobie zainstaluje. Obczajałem na FORUM Ubuntu tych co chcą rozdawać Lunuxy. Faktycznie rozdają, ale w swoich miastach. Nie kwapią się z wysyłką, chyba, że mają konto bankowe żeby zapłacić im za nośnik i wysyłkę.

Czy można nagrać ten obraz .iso z Ubuntu CloneCD??? Ostatnio nagrywałem nim inną płytkę bootowalną i nie chce sie bootować :frowning:

Lepiej zadbać o swój rynek lokalny, niż wysyłać przez całą Polskę, no nie ?? :stuck_out_tongue:

A czy odpowie ktoś na moje pytanie dotyczące programu CloneCD ??

Można.

Aha. Dzięki za info. :slight_smile:

POZDRAWIAM. :smiley:

Złączono Posta : 20.02.2007 (Wto) 21:41

Jeszcze mam parę pytań :slight_smile: czy jak będę chciał mieć Kubuntu 6.12 to będę musiał pobierać Kubuntu 6.12 czy tylko pobrać w jakiś tam sposób środowisko graficzne KDE ??

Złączono Posta : 22.02.2007 (Czw) 9:15

Przepraszam. Odpowie mi ktoś?? Byłbym wdzięczny :slight_smile:

kubuntu rozni sie od ubuntu tylko srodowiskiem graficznym wiec wystarczy jak doinstalujesz w ubuntu kde i bedziesz mial kubuntu

sudo apt-get install kubuntu-desktop

Albo w synaptic wybrac kubuntu-desktop :wink:

Aha. Dzięki. Czyli można zainstalować sobie parę środowisk graficznych i na każdy dzień wybierać inne. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zastanawiam się też nad testami( ale jak kupie sobie dysk :frowning: ) jakiegoś innego Linuxa. Przetestuje Ubuntu 6.12, Mandrive.

Co jeszcze polecacie ?? Zastanawiam się nad openSUSE.

Złączono Posta : 22.02.2007 (Czw) 14:31

Znalazłem na eMule Linuksa Mandrive 2006 Discovery.iso na trzech płytkach CD po polsku(wywnioskowałem to z nazwy) Czy ta wersja jest legalna ??

Z tego co wiem to wersje Discovery i Powerpack są płatne - czyli ta tutaj wersja jest niezbyt legalna… :?

Też tak sądzę… :wink: Ma dużo fajnych pakietów, ale cóż trzeba żyć zgodnie z prawem :wink:

W końcu żyjemy w państwie prawa… :stuck_out_tongue:

A co do ilości pakietów - każdy Linux ma dużo - o ile się na dostęp do neta :wink:

openSUSE jest fajne, miałem je, jednak wole Ubuntu. Mandrivy nie polecam. Beznadziejny system wedlug mnie, same problemy z nim, niby jest dla początkujących a jak się zaczną “schody” to już takie przestaje być. Do tego dawac za to kase, to już jest debilizm.