Od kilku dni nie widzę w ogóle u paru moich znajomych kiedy ostatni raz byli aktywni na messengerze po wejściu w okienku czatu. Nie jestem zablokowana w żaden sposób przez te osoby. Już zdarzał się ten problem ale mijał po paru godzinach, natomiast teraz trwa to już od kilku dni i jest bardzo irytujące. Czy ktoś miał podobny problem i wie jak to rozwiązać? Odinstalowanie i ponowna instalacja fb i messenegera nie pomogla w zaden sposob. Czy ktoś może mi pomóc?
Może zmieniali coś w ustawieniach prywatności, bo nie chcą być szpiegowani? Może faktycznie byli nieaktywni?
Spróbuj wylogować się i zalogować ponownie.
Życie bez fejsbuka jest nic nie warte. Jak coś nie działa, sznurek, nago i na czereśni. Zukenberg dostkonale to przewidział. Zbałamuci miliardy ludzi, potem naciśnie guzik i ci wszyscy uzależnieni jak zoombie będą chodzić i zabijać.
Od paru dni?? A co to, messenger to woda czy powietrze?
Zerknąłem u mnie jak to wygląda (oczywiście zasłaniając kontakty):
No tak, ale ja mam osobiste kontakty.
Ani woda ani powietrze. Po co te złosliwosci? Jest problem, wiec zadaje pytanie, licząc na odpowiedź, a jesli nie masz nic do powiedzenia konkretnego to po co się udzielać… I czytaj uwazniej, bo nie chodzi o to co pokazalew na screenie, a o informacje ktorą widac po otwarciu czatu, przy nazwisku, gdzie normalnie wyswietla się np “aktywny 10 min temu”. Tego nie widać. Po co ten hejt…
Spoko, to nie hejt, to tylko taki żart, przyznaję nawet, że mało śmieszny.
A co do problemu, to czy daje coś wylogowanie się i ponowne zalogowanie, czy nadal jest błędnie pokazywana data aktywności?
Problem nie znika. Nawet odinstalowanie messengera z tel i wylogowanie się z fb (bo z tego co widzę usunąc go chyba nie można, jako aplikacji) i ponowna instlacja i logowanie nic nie pomogły. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane. Ju wczesniej zdarzały się takie problemy ale samo znikało po paru godzinach i aktywnośc była widoczna normalnie. Teraz, jak w piątek wieczorem coś się pochrzaniło i w niedziele rano doslownie na chwile powróciło do normalności, tak trwa do teraz i żadnego widoku na naprawę, ani pomysłu jak jeszcze rozwiązać problem. A z pewnych względów ma to dla mnie istotne znaczenie.
Rozumiem, że na przeglądarce, ewentualnie na innym urządzeniu (innym telefonie lub PC) jest OK, tak?
też nie. U tych samych znajomych co na tel, ten sam problem widnieje na laptopie. A nie jestem przez nich zablokowana czy cos, bo normalnie mam aktywne okienko gdzie mogę napisac do nich wiadomosc
Mam pewien pomysł, ale uprzedzam, to metoda eksperymentalna, obarczona ogromnym ryzykiem.
Zadzwoń do nich i zapytaj kiedy ostatnio byli na fejsie (na ogół apka z symbolem zielonej słuchawki).
są kilka razy dziennie. nie muszę podejmowac az tak wielkiego ryzyka. dzieki za pomoc…
Nie ma za co, robiłem co w mojej mocy
Na fejsbuku średnio się znam, lepszy jestem w kucyki, ale z tego co kojarzę daty które pokazał @Radek68 to data ostatniej rozmowy, a nie ostatniej aktywności na FB.
no wlasnie… chodzi o status aktywnosci a nie osttaniej rozmowy z tą osoba…
Wszedłem sprawdziłem. Na telefonie Messenger pokazuje tylko datę ostatniego kontaktu.
Poprawka. Po kliknięciu (i) w prawym górnym rogu pokazuje ostatnią aktywność.
taak… tylko nie u mnie. Ot cał problem… Tzn u wybranych znajomych tego nie widze a u innych widze bez problemu… O to się wlasnie rozchodzi a nie wiem skad ten bład. Bo do tej pory wszystko bylo normalnie
Może po prostu mają wyłączony chat. Ja tak zrobiłem gdy tylko się pojawił, żeby powstrzymać zapędy ciekawskich znajomych. Dawno jednak mnie tam nie było i nie wiem czy ta funkcjonalność nadal działa.
Hmm sama mam wyłaczony, ale to zwykła sciema. Niestety właczenie czatu polega wyłacznie an tym ze sama nie widze kto jest aktywny, natomiast inni widza mnie normalnie z zielonym kółeczkiem. Facebook i jego pomysly…
Czyli nie działa to już tak jak wtedy, gdy korzystałem z Facebooka.
Mam ten sam problem: u kilku znajomuch nie wyswietla mi sie czas ostatniej aktywności, dalej nikt nie ma pomyslu jak to zmienic?