Jak wyłączyć zapisywanie haseł do stron WWW? Nie widzę takiej opcji nigdzie.
Sprawdź czy nie masz identycznie jak w chrome:
Proponuj zapisywanie haseł
chrome://settings/passwords?search=Proponuj+zapisywanie+hase%C5%82
https://support.1password.com/disable-browser-password-manager/#chrome (PS. do Edge dalej mają instrukcje do wersji “Legacy” - nią się nie sugeruj)
Czy po instalacji będzie jako aktualizacja starego Edge czy będzie jako trzecia w systemie?
Ma zastąpić tą “kafelkową”. Niby w tamten katalog da się wepchać aplikację wyglądającą “normalnie”.
Zastąp poprzedni chyba że nie chcesz jej instalacji gdy stara będzie automatycznie aktualizowana. Wtedy trzeba skorzystać z narzędzia Microsoftu o nazwie Microsoft Edge Blocker Toolkit
Ustawienia -> Profil -> Hasła. Zmieniasz przyciskiem Oferuj zapisywanie haseł.
Dlaczego nie działają automatyczne aktualizacje na macOS?? Jeżeli odpowiedź mam uzyskać tylko i wyłącznie zakładając taki sam wątek tylko w dziale OS-macOS to założę, ale uważam, że bez sensu robić taki burdel na forum, a może to nie kwestia samego macOS.
Spytaj supportu MS…
Przecież masz najnowsza kompilację
Ma. Ale w tym oknie powinna pojawić się informacja o tym, że przeglądarka jest aktualna a nie “wyszukiwanie aktualizacji się nie powiodło”. Bo skoro się nie powiodło to skąd system ma wiedzieć czy jest aktualny czy nie. Powinien wyświetlić info “przeglądarka jest aktualna”. Tak jest przynajmniej u mnie ale na Windowsie.
A nie ma Edge (Chromium) po Polsku ?
cO…? Przecież spolszczyli - nawet sobie zmienili:
Proponuj
na
Oferuj
Niby z takich ręcznych tłumaczeń to słynie tylko “Cent Browser”.
No jak właczyć Polski ?
OK mam. Nie było tematu.
Mi się sam włączył język polski bo wykrył, ze macOS ma język polski.
Da się zainstalować wtedy wersje dla Windows 7 w katalogu “program files (x86)”.
A jak testowałem instalator biznesowy to wycofywał się z instalacji (“canceling”).
Wyobraż sobie że jak na razie to trzeba ręcznie. Wersja stable, małolat, została udostępniona ale automatyczne aktualizacje jeszcze nie… Ręce opadają
Edge jest na winidowsa a na macOS tylko jakimś dodatkiem. To tamten system decyduje o tym co na nim będzie i jak to będzie wyglądało. To zamknięty system.
Tak piszesz jakby Windows był otwarty. Windows to też zamknięty. Niemniej na tym obrazku nie wiadomo czy przeglądarka jest aktualna czy nie bo tylko jest info o niemożliwości sprawdzenia aktualizacji a nie o jej aktualności.
Chyba nie rozumiesz o co mi chodzi. Windows to system otwarty i tu nie chodzi o kod a o otwartość na sprzęt i oprogramowanie. Apple ma własny sprzęt a do niego system i programy.
Przecież Apple nie robi wyłącznie softu na macOS tylko ludzie robią. Tak samo jak Microsoft nie robi tylko softu, ale ludzie.
Na drugim obrazku macie okienko z Microsoft AutoUpdate i wydaje mi się, ze to ma jakiś związek, że nie odpala się razem z samą przeglądarką bo jak kliknę Sprawdź to wyskakuje to okienko i na dole dodatkowa aplikacja Microsoty AutoUpdate. Może nie ma jakichś uprawnień do działania w tle.
Nikt nie zwrócił na to uwagi.