Mobilny serwis komputerowy

Kiedyś pracowałem fizycznie z umową o pracę. A serwisant komputerowy to praca fizyczna. Jakbym pracował gdzieś na pełny etat na umowę o pracę. To ile musiałbym płacić kasy na to by móc prowadzić własną działalność. Wiem że to nie forum prawne, ale może ktoś ma jakieś rozeznanie. 

Z tego co ja kiedyś czytałem musisz mieć albo DG albo każdorazowo umowę o dzieło / zlecenie (by łapać się na te 3tyś /rok)

Na twoim miejscu zapytałbym o to na forum prawnym :stuck_out_tongue:

Napiszę krótko, bo nie mam teraz czasu na rozpisywanie się: Krykoz - zapomnij o zakładaniu własnej działalności! Zorientuj się jakie są koszty jej prowadzenia (ZUS, VAT, księgowość) a zobaczysz, że nie dasz rady wyjść na plus z takiego rejonu jak zakładasz. Bierzesz pod uwagę to, że na początku możesz być pod kreską? A później też nie zawsze będzie te 1200 na czysto? Twój pomysł na biznes nie jest nowy - na 100% już ktoś takiego biznesu próbował w Twojej okolicy…

Jesteś ambitny - poszukaj pracy w serwisie - zdobądź prawdziwe doświadczenie i potem zdecyduj czy założyć własną działalność czy może dzięki zdobytej wiedzy walczyć u pracodawcy o lepszą pensję…

Tak czy siak - życzę powodzenia!