Hmm, ja jednak stoję po stronie moderatorów…
I to by było dobre, bo uważaliby na każdą literkę, czyż nie? Ale jest to niestety niewykonalne, gdyż trzeba by było zbanować połowę forum.
Jak już ktoś napisał do Moderatorów - “czemu piszesz na zielono skoro, nie poprawiasz” - jakoś tak to szło. Więc ja to samo pytanie zadaję do Lazikar’a.
Co prawda nie przeszkadza mi to, a nawet oddaje respekt - zapewne to dlatego.
IMO wysyłanie wiadomości na PW się nie sprawdza - ktoś jest dajmy na to, zmęczony i nie zobaczy, że zamiast “Nie masz żadnych wiadomości” pisze; " Masz w skrzynce 1 wiadomość". Dużo lepiej pisać na forum. Ale nie tak sztywno. Ja osobiście ani razu nie usłyszałem “proszę” w znaczeniu prośby. Ja słyszałem tylko nakaz. Surowy nakaz, sztywnego człowieka. I to powiem szczerze - zniechęca do czytania regulaminu, jeśli tego wcześniej nie zrobiliśmy. A nawet, drażni człowieka, i psuje humor. I jeszcze coś: Jeśli dajecie komuś ostrzeżenie, wysyłajcie mu PW z linkiem gdzie to ostrzeżenie dostał. Bo człowiek naprawdę nie pamięta, gdzie się wypowiadał, a Moderator mógł jego wypowiedź zobaczyć różnym czasie. Tym samym do dziś nie wiem, za co mam 4 ostrzeżenie 
Hmm, mam też pytanie, zdaje się do Boczi’ego; jak już mam dostać 5 ostrzeżenie - ok, byle bym się tylko w tym temacie wypowiedział…Eh: Na jednym koncie dostałem ostrzeżenie, 5 z resztą, za słowo “Debil”. A w regulaminie pisze wyraźnie:
1.1. Zakazuje się umieszczania treści sprzecznych z polskim i międzynarodowym prawem, które by naruszały prawa innych osób, a w szczególności:
a) treści uznanych powszechnie za wulgarne,
No, wiem niektórzy uważają tak inni siak.
Pozdrawiam
Gawron
EDIT: Ja bym jednak oponował, do zmniejszenia liczby ostrzeżeń do 3, oraz zaznaczenia odnośnika “Regulamin” na czerwono, oraz zrobienie takiej opcji, że gdy przychodzi nam wiadomość na PW to automatycznie pojawia się okienko gdy wchodzimy na forum z tekstem typu: “Masz 1/2/3/itd. nową wiadomość. Czy chcesz ją teraz przeczytać? Tak. Nie”
I jeszcze, jeśli się da, zabronić pisania postów, zanim nie przeczyta się regulaminu. Chodzi o zabronienie techniczne. Po prostu - Ktoś kto nie przeczytał regulaminu chce napisać post i pojawia się komunikat typu: " Żeby napisać post na tym forum musisz zapoznać się z Regulaminem." I oczywiście po kliknięciu na link “Regulamin” Blokada powinna być zdejmowana, bo inaczej się zdjąć nie da, jeśli by już była. Wtedy nawet jeśli nie chciało się komuś klikać na tenże link z Regulaminem, nawet z nudów go przeczyta…Można by też zrobić opcję inną;
Dopiero po 3 postach pojawia się ten komunikat. A czemu ? A bo dlatego, że ludzie zazwyczaj rejestrują się na forum, z już gotowym problemem i zamiarem, jak najszybszego rozwiązania tegoż problemu. Po 3 postach, powinna się wyświetlać ta tabliczka.
To jest moje zdanie.
Pozdrawiam
Gawron