Mój wzrost. Czy mam się obawiać?

Witam.

Mam pewne obawy co do swojego wzrostu.

Mam 192 cm wzrostu i 15 lat. Mój ojciec ma 188 przy czym mama około 178. Ile jeszcze moge urosnąć i czy mam sie obawiac i czy to duzo przy wzroscie rodziców?

Dzieki za odpowiedzi.

Witam!Może jeszcz podskoczysz,nie przejmuj się ja mam bratanka który ma tyle samo wzrostu i się nie martwi.

ja bym się martwił …

kupić spodnie na takiego to ciężko no chyba że dresy :lol:

ja mam ledwo 185 i czasem mam kłopot ze spodniami :stuck_out_tongue:

Stary ty się ciesz. LAski lubią wysokich :smiley:

no wiesz ja mam 180 i 13 lat, to powinienem się martwić?

Jak lubisz koszykówkę bo czeka cię wspaniała przyszłość hehe :stuck_out_tongue: . I niekoniecznie musisz już rosnąć to nie reguła :slight_smile: .

Urośniesz na pewno, w końcu masz 15 lat więc cały czas dojrzewasz a i rodziców masz wysokich :wink: I nie przejmuj się, tak jak napisał el’ laski lubią wysokich :wink: może wykorzystaj to i zacznij trenować siatkówkę albo kosza ? xD

Eee…, a to ejst jakiś defiitywny moment, kiedy się kończy rosnąć, czy nie? ;]

No ja bym się przejmował. Jest takie powiedzenie, że Bóg każdego równo wzrostem obdzielił. :mrgreen:

wysokich ale nie olbżymów :stuck_out_tongue:

Wyczytałam przed chwilą, że u płci męskiej skok wzrostu trwa od 12 do 18 roku życia, jednak już w wieku 15 lat przyrost wysokości nie ma już takiego tempa więc lukasz12340 nie powinno być gorzej :slight_smile:

Złączono Posta : 27.08.2007 (Pon) 14:05

a od jakiego wzrostu zaczynają się dla Ciebie olbrzymi ?

każdy kto jest wyższy odemnie ;/

:stuck_out_tongue:

hehe nietrawie jak widze większego kolesia :stuck_out_tongue:

tak myślałam :mrgreen:

a ja nie trawię jak widzę kolesia mniejszego ode mnie :!: 8)

Co do wzrostu to nie masz co się martwić. Regułą jest, że rośnie się do 21 roku życia, ale intensywny wzrost następuje właśnie pomiędzy 13-16. Później rośniesz ale słabiej, no ale za to przychodzi Ci parę centymerów szerokości :slight_smile: . Oczywiście to wszystko jest regułą. Każdy organizm dojrzewa inaczej.

tak to prawda :stuck_out_tongue:

ja w wieku ok 15 lat miałem właściwie taki wzrost jaki mam teraz :stuck_out_tongue:

potem tylko masy nabrałem :stuck_out_tongue:

teraz moje parametry 185 cm i 90 kg :stuck_out_tongue: według wskaxnika bmi mam nadwagę … :lol: ! z tym że u mnie ani grama tłuszczu :stuck_out_tongue:

no a ja mam 180cm i 74 kg i tłuszczu troche mam, to troche dziwne

a ja mam 177 i 55KG i dużo tłuszczu:PP ale dzisiaj właśnie zaczełem siłke. Mam 15 lat.

jestem “grubej kości” :wink:

niewiem od czego to zależy ale chyba faktycznie mam grube kości :stuck_out_tongue:

tyle razy co ja przy dużej prędkości wyj… się na rowerze i nic mi sie nie stało (hardcore rider :smiley: )

raz nawet mi się zdarzyło wlecieć pod samochód i też nic … :stuck_out_tongue: (prawdopodobnie przejechał mi po nodze albo to tylko mój wymysł byłem lekko wcięty )

mam kolesia co ma ponad 190cm i waży ledwo 85 KG :stuck_out_tongue: a jest postury mniej więcej jak ja :stuck_out_tongue:

a ja masywny raczej nie jestem :stuck_out_tongue:

można zobaczyć na http://www.fotka.pl/profil/EgoisticBoY/ na drugiej focie :stuck_out_tongue: :lol:

Łukasz! Ja jestem dosłownie pół centymetra większy, na laski nie narzekam. Też mam 15 lat, co jakiś czas zawitam do ortopedy, ponieważ gdy byłem mały strasznie się garbiłem teraz już do niego jeżdżę by sprawdzić jak tam zemną jest. Twoi rodzice są wysocy, ale popatrz na dziadków to też ma znaczenie, ale raczej już rosnąć nie będziesz chyba, że w szerz. Dziewczyny wola wysokich chłopaków, bo mogą założyć obcasy a tak jak mały to ona większa od niego :mrgreen:. Nie masz co się martwić, bo będzie dobrze. =]

To tak na pocieszenie :wink:

zródło onet.pl