Mój wzrost. Czy mam się obawiać?

zacznij ćwiczyć, dźwigaj ciężary. To najlepszy sposób na rosnące kości.

vanyla , nie ma co się tłumaczyć przed takimi jak on :? i tak nie zrozumie :stuck_out_tongue:

to by dużo tłumaczyło :stuck_out_tongue:

Ja też nie moge przytyć a mam 14 lat, 186 cm wzrostu i 62 kg wagi :?

Ja mam idealne proporcje bo mam 190 -192 cm i 75 kg wagi :slight_smile:

Ja mam 191cm i 82kg wagi. Tylko, że ja mam taką dziwną chorobe która sie nazywa gigantyzm, i biorę zastrzyki bo inaczej bym dalej rósł. :roll:

Nie nazwał bym tego dobrymi proporcjami ale jak uważasz :slight_smile:

http://pliszak.webpark.pl/kalkulatory/wzrost.html

kalkulator wzrostu^^ :mrgreen:

dobre pomylił się tylko o 3 cm. A może jeszcze tyle urosnę :smiley:

a ja mam 15 lat i jakies 165 cm.i to ja mam dopiero problem :stuck_out_tongue: krasnal ze mnie :smiley: mam nadzieje ze bede mial chociaz te 170cm :wink:

A mój kumpel z klasy ma 149 cm i sie nie martwi :lol:

o kurcze… :shock: nie byłabym taka pewna czy się nie martwi’

Jego rodzice są bardzo malutcy :slight_smile:

moj tato ma okolo 170cm a mama 150,w klasie mam osoby majace zarowno 150cm jak i ponad 185:)

kadir no to się nie dziw, że masz tyle wzrostu. Urośniesz na czas :slight_smile:

Cześć, mam 178 cm wzrostu w wieku 17,5 lat.Kiedy miałem 14 lat, miałem skok wzrostu i urosłem aż dostałem rozstępów na plecach i od tamtego czasu przez 3,5 lata nie urosłem ani centymetra.Dopiero w wieku 17,5 lat zaczęły mi rosnąć pierwsze włosy na brodzie i nie miałem jeszcze mutacji głosu może być to oznaka późnego kwitnięcia? Ponieważ chciałbym dostać 2 skok wzrostu bo chciałbym dogonić braci jeden ma 190-192 a drugi 183-184.

No ja też czekam na „drugi skok wzrostu” od jakiś 25 lat…

PS

image

Mnie pediatra wcisła kit, że nie opłaca się redukować rozstępów od za szybkiego rośnięcia.

nie ma czym się martwić naprawdę. Po prostu szybko rośniesz i już raczej nie przybędzie ci za dużo