Szukam monitora szeroooooookiego do codziennego używania do pracy i grania. Dotąd miałem dwa, ale po przeprowadzce zmieściłem na ścianie jedno ramię i drugie muszę sobie darować.
Duży, szeroki do pracy i z ładnym obrazem do gier.
Dotąd zawsze kupowałem używany monitor, ale byłem u kolegi i zobaczyłem jak wygląda obraz na monitorze kupionym w zeszłym toku i… był mega. Nijak się ma do mojego 24 calowego za 190 zł z Allegro po leasingu.
Czy doradzicie coś? Jeżeli nie znacie jakiś fajnych szerokich to może zwykły, ale z ładnym obrazem?
Trochę cienkie rozdzielczości jak na takie wymiary. To już zdecydowanie wolałbym Xiaomi Mi Curved.
Zależy jeszcze do jakiej pracy, bo grafiki może być problem z zakrzywieniem, albo jaskrawymi kolorami.
Zależy od sprzętu, FHD, to do 24/27 cali włącznie, większe już 2 i 4 K powinny być, inaczej obraz straci na ostrości, Jednak do 2k i sensownych ustawień 2060/1070ti by się przydała, masz taką kartę…? Bez niej będzie Minecraft lekki na 30+ cali…
Zdecydowanie za mała. Po pierwsze powinno być 1440. Po drugie 2560 to rozdzielczość idealna dla monitorów 27 calowych. Na 34 calach wszystko będzie ogromne, z mniejszą liczbą pikseli w porównaniu do “zwykłego” 27-calowca 1440p. Taki to ni pies ni wydra.
Dzięki wszystkim, dzisiaj zakupiłem monitor. Rzeczywiście ładniejszy obraz od tego ekranu wbudowanego w laptopa, trochę kosmicznie z tym zakrzywionym ekranem - jak w innych czasach (jeju jaki jestem stary).
OPEN TTD wygląda KOSMICZNIE, a tak na serio jest ok, żadnych martwych pikseli od nowości czy jakiś innych problemów. Potem pyknę co uważam na bloga DB
no niemożliwe
Proszę podpowiedz mi jeszcze, jak z jasnością, czy mogę na Windowsie też regulować jasność ekranu czy tylko za pomocą opcji i guzików z tyłu? Chodzi mi np. o zarzucenie na niego tych ciepłych barw zamiast zimnych na wieczór jak na laptopie
Przykro mi, ale tutaj nie pomogę. Aczkolwiek programowo da się na pewno - pod takim KDE świetnie działa “Night Color Control”. Zatem jeśli Linux sobie radzi, to Windows też powinien.
Po 4 dniach zauważyłem. Na gwarancję, oddać czy co teraz z tym zrobić? Mogę jakoś zareklamować? Na tej belce…
Nie wyświetla się tam obraz, to są martwe piksele?
Jeśli możesz to skorzystaj z 14 dniowego okresu zwrotu towaru bez podania przyczyny (nie wiem czy nie jest teraz nawet do 30dni wydłużony?). Jeśli nie możesz to przeczytaj warunki gwarancji, ale na 99% jednego uszkodzonego piksela nie można reklamować, szczególnie ze to wyglada nawet na jeden subpixel. Możesz spróbować stuknąć w niego z wyczuciem kilka razy palcem, czasem się odmulają