Czesc mam powazny problem z mojim komputerem! A no tak wczroaj wylaczylem komputer i jak go ponownie chcialem wlaczyc to sie monitor nie wlaczal,wiec sprawdzilem czy jest dobrze podlaczony ( jest dobrze podlaczony) wiec go zostawilem i zresetowalem komputer i po chwili komputer zaczol wydawac taki dziwek ( piiiik piiiiik piiiiiiiiiik) . Czy ktos mi moze pomoc bo to jest bardzo wazne bo mam na komputeze wazne dane ktore potrzeboje.
Omg nie mam takiej instrukcji ten komputer ma 6 lat . Mialem kiedys taki problem ale komputer sie sam naprawil po 2 ,3 dniach. Ale teraz jest to bardzo wzen bo mam tam dokumenty ktore potrzeboje.
Podaj jakiej firmy masz BIOSa (albo typ płyty głównej - firma, typ - powinno pisać na płycie głównej) i dokładnie jaka to jest sekwencja dźwięków - ile krótkich, ile długich.
a) Możesz poczekać i po jakimś czasie się automagicznie włączy;
b) Odłączyć kabel od monitora i podłączyć go ponownie (tym razem przykręcić bolczyki bardzo mocno) oraz sprawdzić czy reszta sprzętu jest prawidłowo podłączona.
Sorry ze to mowie ale gdzie jest plyta glowna xDDD. TOP15 myslisz ze to wina monitora ??? Ok sproboje go jak najmocniej go podlaczyc zobaczymy co sie stanie
Hmm podlaczylem monitor na maxa ale nic nadal piszczy :(. A co do dzwiekow to one trwaja 2 sekndy i nie przestaja doszlem do 50… ale nie przestalo i piszczy xD
ja mam tak czasami (jak np. walne w komputer bo mi coś nie wyjdzie) to też nie działa i pika (czasami nie działa godzine, czasami 2 dni), dlatego przestalem uderzac w procesor… wole w sciane ;d
Hmm docisnolem wszystko , wiatraczek od karty graficznej docisnolem , wiatraczki glowne wyczyszczylem :(. Juz czekam 2 dni i bez zmian nadal piszczy :(( Jakies inne pomysly? Moze jak porobie fotki to wam pomoze?