Jak rozumiem mam patrzeć na wartość RAW, tak? Bo tam widzę zera. Bo w tym „Bieżący”, „Najgorszy”, „Próg” są spore liczby, ale jak rozumiem na nie mam nie patrzeć?
Myślę czy nie kupić na razie tej chmury Pcloud - jest tania, jakieś 426 zł na rok (99,99 euro), a może służyć jako zapasowa kopia. Tylko pewnie warto by było szyfrować czymś dane przed wysłaniem do chmury, a to już jest dla mnie czarna magia…
Zacznij rozumiec co czytasz
Ten błąd nie wydaje mi się powiązany, bo wystąpił pół minuty później po tamtych, a rozłączenie trwało sekundę, ale wklejam:
Tu jest zero.
Ku…wa j.go m.c.
Czy ty rozumiesz co sie do ciebie pisze?
Ile ty masz lat? 10 czy moze juz 12
Dobra, spokojnie.
Wziąłem te filtrowanie w System i tych błędów jest tam całkiem sporo:
Mam wklejać opis każdego?
Potem dopisałem jeszcze to:
I wtedy już nie znalazło żadnego błędu z tego dnia, tylko sprzed kilku dni.
Włączyłem jeszcze raz skan tej Victorii, teraz jak poodhaczałem te wpisy w Menedżerze zadań to może przestanie się rozłączać.
Ty jaja sobie robisz?
Przeczytaj uważnie co napisałem
System, Aplikacja, Operational
Jakich ID (identyfikator)?
Bingo. Wreszcie dotarło jakie numery ID
Po wklejeniu powyższych ID - nie ma nic, zero.
Tutaj nawet nie pojawia się opcja filtrowania. Ale tak jak pisałem wcześniej, bez filtrowania i tak jest zero. Zresztą, geniuszu, w sekcji Aplikacja też nic nie wykryło bez filtrowania, więc nie wiem czemu myślałeś, że po filtrowaniu magicznie się pojawią nowe błędy.
EDIT
Udało się, skan doszedł do końca i nie wykrył żadnych błędów. Czyli chyba na wyłączanie pomogła zmiana ustawień komputera, żeby nie wyłączał sam portu USB w celu oszczędzania energii.
Być moze. Tym bardziej ze okreslenie "zerwane połaczenie " nie jest dosc precyzyjne
P.S.
Sprawdzaj od czasu do czasu S.M.A.R.T przez CrystalDiskInfo lub Victorie.
Na co zwracać uwagę i jak to interpretować jest tu w jednym z moich postów, skopiuj to sobie.
Tak, patrz tylko na RAW. Na inne nie patrz, bo nie widzę tam nic ciekawego, no chyba tylko to, że jeden dysk miał kiedyś 57°C drugi 58°C. Nigdy tak wysokiej temperatury nie uzyskałem.
Ok, czyli chyba na razie mogę chyba olać tą chmurę i Mdisci, dopóki się nic nie zmienia. Dzięki za pomoc.
„jeden dysk miał kiedyś 57°C drugi 58°C” - nie wiem kiedy to było, teraz cały czas pokazuje około 30 stopni. Pewnie gdy kopiowałem duże ilości danych w lato.