mwlDaemon.exe - Błąd systemu

Zainstaluj CCleaner i usuń w nim MyWinLocker.Zrób też screenshot z CCleaner>narzędzia autostart,poustawiaj tak żeby było widać pełne nazwy i ścieżki do plików.Przeczyść CCleanerem tak jak pisałem wyżej.

Ok usunę MyWinLocker’a tylko czu nie mam zaszyfrowanych jakiś plików które też zostaną usunięte. Jednak chyba ten program nic nie szyfrował bo jak go jeszcze nie używałem…

W pierwszym linku co Ci podałem ,piszą że ten błąd występuje po odinstalowaniu (MYLOCKER) MyWinLocker ,nie odinstalowałeś go?A programu nie usuwasz ,usuwasz tylko wpis z autostartu.

Jak klikam na program MyWinLocker to pisze MiniLauncher.exe - Błąd systemu. Nie można uruchomic programu, ponieważ na komputerze nie znaleziono sysenv.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program, aby naprawic ten problem.

Czyli wygląda na to, że musiałem go usunąć ale szczerze to nie pamiętam…

Usuń wpis w CCleaner i wykonaj w końcu :wink: ,oczyszczenie rejestru i systemu.

Ok zaraz. Jeszcze padm Ci takie coś wchodzę teraz w ten program co usuwałem te zbędne programy i jest tam zaznaczony MyWinLocker żeby go usunąć czyli jednak jak go nie usunąłem #-o i pisze tak Type: Prpgram, Description" Preinstalled trialware that allows you to encrypt personal data czyli Zapisanych kilka wersji próbnych, które pozwala na szyfrowanie danych osobowych.

Gdzie mam ten rejestr oczyśćic i system przez Cleanera?

OK mwlDaemon został usunięty z autostartu mam jeszcze coś tam usunąć np. LManager.exe

Screen http://img230.imageshack.us/img230/4322/zzzzit.png

Tak CCleaner i opcja Cleaner>Analiza>Uruchom Cleaner i Rejestr>Skanuj by…>Napraw>Ja np nie robię kopii>Napraw wszystko.

Zrób z screen Autostartu z CCleaner ustaw kolumny tak żeby było widać całą ścieżkę i nazwę.

Zrobiłem tak jak kazałeś naprawiłem wszystko. A o to screen http://img230.imageshack.us/img230/4322/zzzzit.png

Teraz wyłączyć i włączyć jeszcze raz zobacze czy to się już nie pojawia… ??

Usuń

Play movie ,swg ,C\Widows\PLFSetI.exe <-przeskanuj na http://www.virustotal.com i daj linka do wyników skanu

Z autostartu tylko wpisy te 3 usunąć. Nie zeskanuję bo nie mam neta podłączonego do laptopa o piszę z innego kompa…

Koniecznie przeskanuj ten plik na virustotal,a z autostartu tak usuń te 3 ,bo te ACER-owskie nie za bardzo wiem do czego,a może coś po usunięciu nie działać .

A co mogą być za podejrzenia z tym plikiem PLFSetI.exe nie mam internetu więc raczej wirus to nie jest ani nic nie instalowałem a skanowałem antywirem więc nic nie wykrył.

Skopiuj i wklej go na pendrive czy coś i przeskanuj z kompa z internetem ,plik ma 64% prawdopodobieństwa że coś z nim nie tak.Może być również czysty bo to ponoć coś od TV Tuner/WebCam ,sprawdzić nie zaszkodzi.A po restarcie wyskakuję błąd ?

Ok zaraz to zrobię

Znalazłem takie coś w internecie

"Jedyny plik, który wydał mi się podejrzany to:

Kod:

O4 - HKLM…\Run: [PLFSetI] C:\Windows\PLFSetI.exe

Ale po rozglądnięciu się u wujka Google dowiedziałem się, że plik PLFSetI.exe towarzyszy prawie każdemu laptopowi firmy Acer a jest on dodatkiem do wbudowanej kamerki internetowej.

Jest za to na tym lapku sporo śmieci, które uruchamiają się przy starcie systemu, a które zaśmiecają RAM (pamięć). "

Włączyłem i się ten błąd systemu nie pokazał… :smiley:

To elegancko ,a z plikiem widocznie wszystko ok.

Właśnie jak mam wyłączyć kamere internetową czy jest wyłączona bo jak wchodze w Acer Crystal Eye Webcam to jestem od razu widoczny…

Wynik skanu

http://www.virustotal.com/pl/analisis/9 … 1279958830

Tak jak ktoś tam pisał, że Acer ma dużo śmiec i mi się wydaje, że też tak jest i u mnie ale ja nie będę już nic usuwał sam…

To znaczy ,chcesz wyłączyć kamerkę ?Chyba właśnie ten PLFSetI.exe w autostarcie to powoduje.

Da się to jakoś teraz przywrócić bo sam już nie wiem jak to jest z tym połączeniem od kamery…

Co chcesz przywracać ?Wpis z autostartu ? Nie potrzebnie ,program który będzie chciał wykorzystać kamerę-uruchomi ją.

Jak jeszcze będę miał jakieś pytanie to się jutro odezwe, dzięki wielkie za pomoc :slight_smile: