Pokaż.
Zrób też tak, że odłącz mysz od komputera mając włączony program, podłącz ją i ruszaj i sprawdź czy od razu masz żółte czy z opóźnieniem.
Pokaż.
Zrób też tak, że odłącz mysz od komputera mając włączony program, podłącz ją i ruszaj i sprawdź czy od razu masz żółte czy z opóźnieniem.
bez AVG jednak inaczej
Myślałem, że mniej, a więc nie jest to jakaś bardzo duża różnica.
tu po odlaczeniu i podlaczeniu
poniewaz chce miec znowu stale fpsy i zeby bylo wszystko git :))
… ale w czym? jaka płyta, grafika, zasilacz, chłodzenie?
ziomek, chce zeby wszystko bylo tak jak przed zainstalowaniem w10 wiec jak trzeba bedzie to kupie nowy procek lol, wiec na ■■■■ ja ci mam wymieniac wszystkie podzespoly ?
Niby jakieś różnice są, ale nie wiem czy to ma jakieś powiązanie.
A w menedżerze w zakładce wydajność dobrze wykryło Ci rdzenie?
Zawsze możesz wrócić W7 i będzie jak było.
W sumie to nie wiem dlaczego masz aż tak duże użycie CPU, na intel dual core widziałem dużo mniejsze, ale to było w 2016. Może W10 z aktualizacjami wzrosły wymagania.
Pobierz program proces explorer i posortuj wg użycia procesora.
Nie będzie, nigdy.
Wróć do 7, już Ci to pisaliśmy: inne usługi i sterowniki zrozum ziomek
To nie windows 7 i działa inaczej, a pretensje -> M$.
Taki problem miałem jedynie przy problemach ze sterownikiem GPU. Spróbuj je wywalić z pomocą DDU i zainstalować odpowiednie do Twojej karty. Widzę U Ciebie Radeon Software, więc stawiam na Radosława, ale nie wiem jakiego. Ewentualnie daj zrzut ekranu z Menedżera urządzeń czy nie ma tam jakichś nieznanych urządzeń typu kontroler USB.
Tak, ale chyba zasłoniłeś samą górę, gdzie powinny być ewentualne nieznane urządzenia i wykrzyknik. Spróbuj wywalić sterowniki GPU z pomocą DDU i zainstalować ponownie. Takie duże użycie procesora czasami ma miejsce gdy pulpit rysowany jest na procesorze, a nie na GPU - tj. wszelkiego rodzaju efekty. Głupio to brzmi, ale sam się na czymś takim przejechałem.
Jeszcze jedna rzecz. Jeżeli masz tego Rivala to zainstaluj oprogramowanie do niego i zmniejsz pooling rate 250 lub 125 Hz. Wyższe wartości mogą też obciążać procesor. Ponadto odhacz w opcjach myszy “Zwiększ precyzję wskaźnika”.
nadal to samo
okej pooling rate w programie mialem ustawiony na az 1000 i zmniejszylem do 125 i gdy jezdze kursorem po monitorze zuzycie procka rosnie tylko do 30 - 35% wiec to cos pomoglo
Wyjścia masz dwa. Albo sadzasz na płycie Phenoma II X4 lub X6, albo przesiadasz się na nową platformę, jeżeli chcesz w większym stopniu wyeliminować problem. Warto sprawdzić które procesory Twoja płyta ewentualnie akceptuje. X4 to ok 100 zł wzwyż, a X6 to 250 wzwyż.
Trzy. Ja bym jeszcze sprawdził zwykła myszkę, czy też będzie tak reagował PC. Co do Phenoma 4 jestem sceptyczny, trochę droga zabawka i stara. Jakaś X4 do 100 jeszcze można rozważyć…