N81 8GB czy N95?

Witam! Zastanawiam się który z tych telefonów wybrać? Który wydaje sie lepszy?

http://allegro.pl/item409284277_nowa_nokia_n81_8gb_lodz_raty.html

http://allegro.pl/item407198435_nowa_nokia_n95_lodz_raty.html

Ew co możecie polecić do 1200zł? Tylko prosiłbym aby to bylo coś z tego salonu:

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6332717&gr_id=165

OT-y KOSZ

Jeszcze jedno pytanie: polecacie bardziej N95 8GB czy iPhona 3G?

:o No jasne, że Nokie N95 8GB. Daj spokój z IPhonem…

A co do zdania z tematu, ja bym wybrał N95, ale jak masz kasę do N95 8GB, to ją kup. Chyba najlepszy fon obok N82 i KU990 :stuck_out_tongue:

iphone to zabawka która nudzi się po tygodniu i wcale nie żartuje… a n82 nie bierz… n95 8gb jest lepsza do gps-a, filmów, fotek itd. n82 ma bardzo mały ekran (w porównaniu do n95-2 czyli 8gb)

bierz n95 8gb za 1200zł spokojnie kupisz… i nie czekaj aż wyjdzie n96 bo ona będzie słabsza niż n95 8gb…

Nie wiem jak można porównywać iPhone do N95 8GB… Marketing robi swoje… :roll:

Racja…, iPhone 3g jest lepszy!

żal… iphone to szmelc i już bije go na głowe np. HTC TyTn 2 ale bierz n95 8gb bo n81 jest tylko ładny

żal… to mi ciebie dzieciaku, bo to kwestia tego -co i kto potrzebuje /miałem N95 8Gb, a teraz mam iPhone 3g 16Gb i jestem 100% bardziej zadowolony.

widać że 3310 była by odpowiednia dla ciebie… nie masz wymagań… co niby ma takiego super iphone? co że jest dotykowy? HTC TyTn 2 też jest dotykowy ale jest dużo lepszy od iphone… może tandetny aparat 2mpx?

bierz n95 8gb bo on przebija wszystkie telefony i ma ciekawe bajery w stylu czujnik ruchu albo akcelerator 3d czy podwójny procek…

widać, że lubisz gadżety zupełnie niepotrzebne…

Co takiego ma super iphone? Już Ci mówię:

Szybką przeglądarkę Safari, a nie jakieś badziewie…

Technologię multi-touch co wszystko ułatwia

3,5 calowy wyświetlacz dotykowy

16gb wbudowanej pamięci (mój)

ciekawy design

poza tym jest apple!

I czujesz się z Tym lepszy, bardziej trendy, że to jest apple?? Normalnie żal …

Co do tematu: N95

A akcelerator 3D (do gierek) czy podwójny proc się przydają… iPhone to nic ciekawego ale wielka maszyna marketingowa zrobiła coś super extra z zwykłej zabawki, jakich są tysiące…

do N95 jest od groma przeglądarek… opera jest bardzo szybka i przebija te safari… standardowa jest trochę wolniejsza…

większość smartphone z WM5 lub 6 to mają… ba, nawet mają niektóre ekrany VGA (640x480) a ishit ma 320x480…

w n95-1 mogę mieć 32gb…

nie widzę w nim nic ciekawego… ekran i jeden przycisk… to ma być ciekawy desing?

czyli produkt który jest przepłacony i nawet jakością muzyki nie przebija jakiegokolwiek iRiver-a…

tak, tak… przeczytałeś to w pc format?

nie czytam ani pc format ani chip ani podobnych… żadnych gazet nie czytam… wiem co ma n95 i co ma iphone… i wiem jaką jakość muzyki oferują ipody… człowieku, pogódź się z tym że iPhone to nie jest telefon wart swojej ceny…

Proszę zakończyć ten spór.

ja bym bral n82

n82 ma malutki wyświetlacz :wink: dlatego lepiej brać n95 8gb…

nowsza szybsza a wyswietlacz wcale nie maly :slight_smile:

A ja powiem tylko tyle że wolałbym poczekać na tego Sony Ericsson C905. Poczytajcie sobie jego dane techniczne a zrozumiecie że Nokia N95 to przeżytek. Poza tym N95 ma dobite menu. Po prostu masakra. Nie polecam bo bawiłem się nią w Vobisie i jest naprawdę tandetna. Co z tego że ma 5 Megapiksela. SE C905 ma 8.1 Megapiksela i w dodatku Cyber-shot™ a to znaczy że nie dość że lepsza matryca, więcej funkcji w aparacie to jeszcze wysokiej jakości zdjęcia dzięki właśnie tym funkcją. Jeśli będzie możliwość w jakimś sklepie przetestowania na półce tego SE i tej Noki to sami zobaczycie że różnica jest rewelacyjna a ta badziewna Nokia spada na dno. To tyle, pozdrawiam.