A co tam masz na dole informacji o stronie?
og:ignore_canonical true
U mnie tego nie ma.
A co tam masz na dole informacji o stronie?
og:ignore_canonical true
U mnie tego nie ma.
@Bogdan_G - wszystko jest na zrzucie, nic nie zostało obcięte, nic więcej tam nie ma. A nie wiem co to znaczy
@krystian3w - ten Adblock Plus Pop-up Addon to mi jeszcze został po Adblocku. Zapomniałam usunąć
Dużo masz starych jak widzę (np. twórca wydał nowszą wersje).
Bo używam starej wersji FF
Jak coś to mi chodzi że niby wersja nowsza powinna chodzić a używasz starszą.
FB purity wx 20 nie znalazłem więc skorzystam z 22 (chodziarz raczej nie powinien nic robić z forum w żadnej wersji).
FB Purity akurat mam też na Chrome. Ogólnie ostatni zainstalowany dodatek, to MuteLinks, ale jak go wyłączyłam, to nic się nie zmieniło. Pozostałe mam od dawna i forum się wyświetlało
Podrzucisz może null notes, przylepne karteczki?
O i czy ten bug addon coś naprawia?
Element Hiding Helper for Adblock Plus
- też ci został po adblocku
.
@krystian3w Miałam taki problem, że jak pociągnęłam kartę w dół, to mi się otwierała w nowym oknie i ten bug addon to naprawia.
Nom, Element Hidding Helper też został, bo nie byłam pewna, czy jednak nie wrócę do Adblocka
Notes jest trochę przeze mnie przerobiony. Zaraz go prześlę
@Edycja:
https://drive.google.com/open?id=1scaE1k1ZvJG9-m6twKXV_Yrtrd-6Bkk9 - Float Notes
Metoda na niepodpisane dodatki od Rosjan ta pierwsza - https://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?f=15&t=48500#p235707?
Tak, korzystam z tego
@Edycja:
Generalnie, to ja bym jednak nie podejrzewała dodatków, a raczej uszkodzenie profilu
globalfindbar-1.0-fx.xpi
, floatnotes@felix-kling.de.xpi
nie umiem zainstalować w Firefox Portable nawet z odblokowaniem niepodpisanych dodatków (jeden ma błąd że być może uszkodzony, a przy drugim jakby nie działały skrypty z forum).
ale gmailwatcher229.xpi
dał radę.
Ten wątek dało się otworzyć czy stronę główną:
Być może.
Ciastka przeczyść i profil odśwież
Jak odświeży profil to te 30 dodatków i indywidualna konfiguracja pójdzie w piach.
Więc lepiej jak po usunięciu ciasteczek na spokojnie rozważyć przeniesienie się na świeższy profil.
@MajtkiCiociHeli ciastka czyściłam, przecież wspomniałam o tym w pierwszym poście. Profilu odświeżać nie będę, bo tak jak pisze krystan3w, przepadnie mi konfiguracja dodatków. Na nowy profil też już mi się nie opłaca przenosić, bo pewnie i tak niedługo będę musiała zmienić przeglądarkę. Na razie mam tylko problem z forum DP, więc z tego jednego powodu nie warto. Myślałam, że może będzie jakieś prostsze rozwiązanie, no ale niestety…
Wciąż tylko nie rozumiem, dlaczego strona forum wyświetla się po zmianie UA
about:config
znajdź klucz general.useragent.override
i zobacz jaki masz gdy wyłączysz maskowanie (klucz powinien być pusty).
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0
- - 64 bit na 64 bitowym Windows 7
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0
- - 32 bit na 64 bitowym Windows 7
@krystian3w - dziwna sprawa, bo ja w ogóle nie mam takiego klucza w about:config…
Ale na forach wyświetla mi się: “Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0”
Nawet przy maskowaniu jako IE? Jak tak to widać podmienia dodatek zapytania http (podobnie jak na Chrome czy w Firefox 57).