@krystian3w - a jak zmienię na IE, to wtedy mam ten klucz i wartość to: "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1)"
Zauważyłam jeszcze, że po zmianie UA na Google Chrome, też się strona forum nie wyświetla. Pomaga tylko zmiana na IE
Podmień na Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0
, może się nabierze silnik forum i nagle wejdzie.
Niestety, strona jest widoczna tylko przy zmianie na IE.
Spróbuj nacisnąć F12, wybrać konsole, odświeżyć stronę, może poda jakieś konkretne błędy.
Tak zrobiłam, ale w tej konsoli jest mnóstwo tekstu i ja nic z tego nie rozumiem. Nie wiem czego tam konkretnie szukać ani jak to sensownie skopiować, żeby tu wrzucić
Spróbuj całość i potem wkleić w środek takiego czegoś:
```
```
Jakby się nie mieściło to możesz na wklej.org jako wklejkę.
Wolałam jednak zrobić zrzut, bo po zwykłym skopiowaniu nie wyglądało to czytelnie: https://i.imgur.com/qlRaHXp.png
Sprawdzić możesz jeszcze czy otworzy się forum:
Wszystkie trzy korzystają z Discourse, jak się one nie odpalą to problem po części też w silniku forum.
Forum Mozilli obecnie ma starszą o 1 numer wersje (Discourse 1.9.0.beta14)
od reszty.
Tylko to pierwsze otwiera się jako pusta strona. Pozostałe 2 wczytują się bez problemów. I tak jak w przypadku DP, po zmianie UA na IE, https://meta.discourse.org/ już się wczytuje
Ciekawy problem, chyba nie do odtworzenia bez kopi profilu (z usuniętymi hasłami, historią stron, formularzy, zakładkami, odłączonym firefox sync - dla ochrony prywatności ).
Nom, ciekawy. Szkoda, że nikt nie wie, dlaczego tak się dzieje…
Ciekawa sprawa. Właśnie zainstalowałam Cyberfoxa, przerzuciłam wszystkie pliki z profilu FF do profilu CF i teraz forum mi się wyświetla bez problemu. Działają wszystkie dodatki i wszystkie ustawienia z FF wydają się być zachowane. Ogólnie bardzo mi się spodobała ta przeglądarka
A w Firefox wciąż działa tylko maskowanie jako IE?
Tam bym przekleił zawartość uszkodzonego profilu do folderu profile (jak nie ma przed uruchomieniem to trzeba taki zrobić - najlepiej by był pusty, jak przypadkowo uruchomiłaś to opróżnij go i dopiero wklejaj zawartość zwariowanego profilu):
-
wklejasz zawartość zwariowanego profilu - polecam opcje kopiuj do by nie uciekł z starej lokalizacji
Forum znów prosi mnie bym udzielał się gdzieś indziej czy mniej tu odpowiadał w temacie:
Pozwól innym dołączyć do rozmowy
Ten temat jest dla Ciebie istotny – napisałeś tu ponad 38% wszystkich odpowiedzi.
Czy na pewno dajesz innym wystarczająco czasu na przedstawienie swoich punktów widzenia?
Tak, w FF nic się nie zmieniło, ale i tak przechodzę na Cyberfox. Ta przeglądarka po prostu mnie urzekła, więc starego FF już nie potrzebuję
A tego nowego liska obadałam sobie na innym lapku, ale to kompletna porażka jak dla mnie, więc pozostaje Cyberfox. Mam tylko nadzieję, że ten projekt nie zostanie porzucony
Zanosi się że umrze z premierą Firefox 60 ESR, więc wtedy by była kolejna migracja na coś z reszty:
- Nieoficjalny PaleMoon 27 na XP
- Nieoficjalny Basilisk 55 na XP
Chyba że masz Windows 7+ to wtedy oficjalne wydania w.w. przeglądarek i Waterfox (brak wydania 32 bitowego).
Mam Windows 7 x64. Waterfox i Basilisk już testowałam, ale ta pierwsza nie poradziła sobie z prawidłową obsługą wszystkich moich dodatków, a ta druga zdechła po dodaniu języka polskiego. PaleMoon to w ogóle nie obsługuje jakiejś 1/4 moich dodatków.
Cyberfox natomiast jest naprawdę świetnym zamiennikiem starego liska