Super Mario
a wyobrażacie sobie Mario w pełnym 3D z obsługą DX10?? hehe… :mrgreen:
Nooo pewnie…
8800GTX w SLI w tej grze miał by co najwyżej 5 FPS :lol:
A jedne z najbardziej wymagających gier to Gothic 3 ,Colin Dirt i oczywiście Crysis
W tej chwili najbardziej wymagajaca Gra ktora wyszła jest COLIN Dirt ;];];] Mam Kompa Duo Core 2x32+2 gb-ram DDR2+Ge Force 7600 GT 256 mb I Mi sie tnie na najwyzszych jak CH… :/:/ Na Srednich chodzi płynnie tylko problem w tym ze miedzy Ustawieniem MEDIUM a HIGH jest Przepasc w Teksturach graficznych :(:(
Nastepna Gra o TRAGICZNYCH wymaganiach jest RAINBOW SIX : VEGAS :/
Aby gra poszła na Maxa wymagany jest procek Pentium 4 (3.5 Ghz)+2 gb-ram DDR2+Karta 512 mb+Pixel Shader 3.0 (Bez Pixel shader 3.0) Gra wogole nie ruszy :/:/
Co jest dla mnie Absolutnym Bezsensem poniewaz mozesz miec Super Kompa 4 gb-ramu itp.a wystarszy ze nie masz w Karcie PIXEL SHADER 3.0 i lipa nie pograsz O_o Dla mnie to jest szczyt DEBILIZMU :):)
I moim zdaniem jeszcze SPLINTER CELL : DOUBLE AGENT ma duze wymagania Procek powyzej 3.0 GHZ+Wiecej niz 1.5 gb-ramu no i Karta 256 mb z PixelShader 3.0 (Inaczej nie ruszy) Nie wnikam w szczegoły jakiego bedzie trzeba miec kompa zeby poszła na MAXA gra taka jak CRYSIS czy CALL Of DUTY 4 :D:D:D Troche sie rozpisałem ale mysle ze cos pomogłem moja wypowiedzia :):)
Pozdrawiam …
Bo Colin Dirt jest zrobiony “byle jak”. Jest słabo zoptymalizowany. A tak w ogóle to procek i ramy ci nie pomogą przy takiej karcie Crysis ma niby być bardzo dobrze zoptymalizowany i nie będzie problemów, w dodatku będzie można wyłączyć każdy efekt grafiki osobno.
Największe wymagania moim zdaniem ma Colin McRae DIRT
the | gamer w grach najważniejsza jest karta graficzna. Ja na moim sprzęcie (podpis) gram w CMR: DiRT i R6: Vegas na High i rozdziałce 1024x760 bodajże i gra się płynnie, chociaż w CMR czasami zmniejszam rozdziałkę aby mieć dużo FPS’ów
A według mnie najbardziej wymagającą grą jest Gothic 3 ze względu na swoją pamięciożerność, jest to jedyna gra, która na moim sprzęcie chodzi ledwo na średnich detalach :lol:
Takie gry jak DiRT czy LP to wystarczy pokombinować jedno włączyć, drugie wyłączyć i działa a G3 to ledwo ledwo na medium
Pfff… najwieszke ma Colin McRace Dirt
Minimalne wymgania:
Procesor Intel Core 2 Duo 2.66 GHz, 1 GB RAM, karta grafiki 256MB (GeForce 7800 lub lepsza), 12.5 GB HDD, Windows XP/Vista.
Rekomendowne Wymagania:
Procesor Intel Core 2 Duo 3.00 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 256MB (GeForce 8700 lub lepsza), 12.5 GB HDD, Vista.
The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar
Złączono Posta : 16.08.2007 (Czw) 0:45
Tu macie stronke co sprawdza czy dana gra wam pujdzie.
http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest
tylko to co ona mowi jako MINIMIALNE to wiedzcie ze to są na prawde MINIMALNE (gra zadziała ale pograc to se nie pogracie) A zalecane to już O.K. jest. Czyli zalecane razy dwa i macie Takie na których działa PŁYNNIE (sprawdziłęm na sobie )
Złączono Posta : 16.08.2007 (Czw) 0:54
Test Drive unlimited
Rozsądne wymagania sprzętowe:
Pentium 4 2.4 GHz, 1 GB RAM, karta graficzna 256MB (GeForce 6600GT lub lepsza), 8 GB HDD, Windows 2000/XP.
(niektóe źrudła donoszą że 512 mb Grafiki - i to raczej prawda bo znajomemu na 256mb graficznej RWIE a ma ram 2gb i procek 3.2)
Oraz nadchodzacy w 2008 roku Test Drive Unlimited 2
ta stronka to jest do niczego, bo każdy element mam jako unknown
the | gamer
Jeśli według Ciebie double agent ma duże wymagania to pewnie także myślisz tak o takich grach jak prince of persia piaski czasu, albo mafia.
Nie mam jakiegoś wykoszonego sprzętu, a gra mi chodzi na max detalach z max aa bez najmniejszej przycinki. Tak samo chodzi na tej karcie:
http://kdo.pl/product_info.php/products_id/13822
Kartę pożyczyłem specjalnie od kumpla żeby zobaczyć jak to będzie u mnie chodzić.
Jedno jest pewne:
do każdej kolejnej części need for speeda trzeba ulepszać sprzęt aby gierka płynnie chodziła na max detalach. Zobaczymy jak to będzie z pro street…
hmm może Gears of War albo Wiedzmin??
Gothic 3 ma największe wymagania pod względem pamięci ja u siebie gram na średnich detalach z pixel shaderem 1.4 i gra działa prawie płynnie tylko muszę zmienić grafę.
Ale dzięki bogu że mnie Dirt nie kręci wolę część 2 :lol: Może największe będzie w 2008 miał Duke Nukem Forever jak wyjdzie heh.
W obecnej chwili stawiam że największe ma crisis , Dirt
Crysis - 20 FPS na LOW
MoH:A - 15 FPS LOW
DIRT - 17 FPS LOW
Według mnie największe ma airborne
Ale to tylko na low, jeżeli chodzi o odpalanie gry ze wszystkimi bajerami i max rozdziałką, to Crysis nie ma sobie równych, i to nie ulega najmniejszej wątpliwości, jest to gra najbardziej zaawansowana jaka do tej pory się ukazała, i posiada ogromne wymagania jeżeli mowa o najwyższych detalach, że o płynnej grze przy takich ustawieniach już nie wspomnę…
Taka sama historia była z Far Cry 4 lata temu była to najładniejsza a za razem najbardziej wymagająca gra.
Grafika u niej była najlepsza prze 2 lata.
A teraz pojawi się Far Cry 2( wierna kopia Crysis’a, tyle że parę lat w tył)
Assasin’s Creed - Oto wymagania minimalne:
* Procesor dwurdzeniowy Intel Pentium D lub AMD Athlon 64 X2 3800+ (zalecane: Intel Core 2 Duo 2.2 GHz lub AMD Athlon 64 X2 4400+)
* 2 GB pamięci RAM (zalecane: 3 GB)
* Karta grafiki 256 MB kompatybilna z DirectX 9 lub 10 (zalecane: 512 MB)
* Napęd DVD-ROM (odczytujący dane zapisane na dwuwarstwowych płytach DVD)
* 12 GB wolnego miejsca na dysku
* System operacyjny Windows XP lub Windows Vista
Po pierwsze gra ma premierę dopiero w marcu, więc nie wiem po co tutaj w ogóle piszesz…
Po drugie najpierw zagraj, dopiero oceniaj, po wymaganiach podawanych przez producenta nie za wiele można wywnioskować, często odbiegają one dość mocno od rzeczywistości…
Po trzecie naucz się pisać, gra nazywa się Assassin’s Creed a nie Assasin’s Creed
Po czwarte i tak pewnie nie dorówna Crysis…
Wróć jak już zagrasz, wtedy będzie to obiektywna ocena, a nie gdybanie…