ej… no to ma tu ktoś ere?
To i ja coś zaproponuję SE P1i, dotykowy ekran 2,6 cala, klawiatura QWERTY, Wifi, Opera Mobile z Fingertouch, Skype, system Symbian 9.1 UIQ3. Jak ktoś nie lubi QWERTY to W960i.
UIQ padło, tak samo jak s60v2… nie warto w niego się pchać… a z resztą, 2.6cala to za mało… iPhone ma 3.5cala
ale macie problem WM czy OS… WM jest dal tych którzy chcą się pobawić systemem wszystko pozmieniać od a do z. Tak jak w Windows na komie wszystko można zrobić. tak samo jest z smartphone tylko że w środowisku mobilnym. Eeee tam WM nie jest taki wolny chodzi całkiem sprawnie w miarę stabilnie.
No a OS jest dla tych którzy nie wymagają za dużo do telefonu, głównie ingerencja w softa opiera się o aplikacje… Całkiem fajny jest ekran iPhone, tylko podczas zimy w rękawiczkach to nie da się z niego korzystać. Palmtopy z innym lcd (dobra nie pamiętam nazwy) mają 2 powłoki które stykają się pod wpływem palca. Możemy w ziemi korzystać z Pocet w ziemie. iPhone mają bardziej perfekcyjne lcd (reagują na dotyk). No i faktycznie fajna jest przeglądarka safari w apple, ale i tak pewnie nie długo będzie na WM :D:D:D
=======
Każdy musi wybrać nad systemem się zastanowić. Większy wybór jest w Pocetach…
No niestety padło, ale nie oznacza to, że nie pojawiają się nowe aplikacje na ten system. Mi w zupełności wystarcza, Skype działa, obsługa Opery za pomocą palca też całkiem wygodna. Ekran mały, ale telefon da się kupić już za 600 zł.
iPhone po JB i możesz w nim wszystko zmieniać dosłownie, żadnych ograniczeń nie tylko od a do z ale od a do ź
ale wtedy idzie gwarancja, jak się nie mylę A WM wszystko na legalu jest heheh
którą odzyskujesz odtwarzając fabryczne oprogramownie przez itunes :lol:
a na WM masz wszystko na legalu?:> wszystko co instalujesz masz legalne? jakoś nie wierze
Żaden telefon , smartfon czy palmtop nie nadaje się do przeglądania internetu , jedynie co to można sobie poczte odebrać , ze skypa czy gg kożystać , reszta w tym przeglądanie stron to bajer dla naiwnych , dlaczego?? , dlatego że są to zbyt małe ekrany aby obsługiwały “strony” w standartowych rozdzielczościach a stosowane “bajery” typu powiększenie w przeglądarkach mobilnych pozwalają jedynie na odczytanie kilku wyrazów bez przewijania , adresów www dostosowanych do urządzeń mobilnych jest bardzo niewiele (około 0,5% ) pozatym brak jak narazie bezporoblemowych “flash” czy apletów java niejednokrotnie potrzebnych do otwarcia plików graficznych czy filmowych to następna niedogodność “internetu” na takich urządzeniach (chodzi o małe ekrany) , moim zdaniem “internet” na telefonie to bajer do chwalenia się znajomym że coś takiego posiadamy niestety nie nadaje sie do użytku nawet na własne potrzeby no może pomijając skypa czy poczte email ale to już też pomału zaczyna się kończyć i połączenie się z użytkownikami skype w niektórych miastach udostępniających darmowe hotspoty ze względu na ograniczenia “szybkości” staje się niemożliwe , a w niemczach w przypadku darmowego “łącza” skype jest zablokowane (porty).
E, zbych1 - przesadzasz
Miliony ludzi korzysta z internetu mobilnego na rózne sposoby (ich liczba ciągle rośnie) i nie narzekają
Wiadomo, że komfort przegladania zawartości sieci jest mniejszy niż na standardowym laptopie / PC , ale dramatu nie ma. No chyba, że ktoś ma drewniane dłonie, kiepski wzrok i zero cierpliwości.
Autoskalowanie w Safari na iphonie, łatwy powiększanie/zmniejszanie przez rozciąganie palcami strony - nie bez powodu iphone ma ok 60% udziału światowego w przeglądaniu internetu na urządzeniach mobilnych.
3,5’’ to bardzo dobry kompromis pomiędzy wygodą przeglądania internetu a wielkością urządzenia.
No ale z laptopem to ja nie będę chodził po tramwajach i autobusach, więc wolę jakiś telefon -_-", teraz mam SE D750i i też mogę w nim internet przeglądać, ale wolno chodzi itp i jak mam możliwość wzięcia nowego telefonu to chcę taki aby nadawał się do przeglądania internetu. Przecież wiadomo, że w telefonie nie będzie wielkiego ekranu żeby całą stronę mógł objąć :shock: . Chyba jednak najbardziej zainteresował mnie ten SE X1, chociaż iPhone też, bo już namieszaliście jak ■■■■■■■, każdy ma inne zdanie. :?
Nie pakuj się w Xperie…
Jak masz możliwość to porównaj sobie te telefony osobiście i wtedy przekonasz się że Xperia nie dorasta iPhonowi do pięt.
A może HTC touch pro 2?
Tyle, że jest cholernie drogi… :?
Witam. Poczytalem wasze posty i dodam swoje 3gr.
Po pierwsze sam zastanawiam sie nad kupnem nowego telefonu (z obsluga neta; real browser) i dlatego czytam co sadzicie i jaki telefon do netu jest najlepsiejszy.
Po pierwsze widze i czuja jak polska zalatuje. Klotnie klotnie i jeszcze raz klotnie (normalnie jak polska polityka i dziwimy sie ze w sejmie sie kloca jak to kazdy polak ma we krwi…)
Przejrzalem i poczytalem. Wyglada na to ze chyba IPhone najciekawiej wypada. Jest naprawde intuicyjny. WM to troche porazka.
Jak ktos madrze napisal gdyby nie IPhone to pozostale telefony wogole by nie istnialy. Apple zrobilo rewolucje i zakret o 90 w branzy komorkowej (za to jej hold).
Po dzis dzien nie ma telefonu tak sprzedajacego sie i dorownujacego. Tu bym mogl dodac ze istnieje i nikt nie wspomnial o Blackberry Storm. Majedna wade ktora mnie odrazila - brak WiFi. Inny telegon ktos wspomnial ale wogole sie temat nie rozwina G1 od Google i chyba ten telefon jest godny uwagi. Przymierzam sie do niego ale jakos malo opini o nim…
Jest jeszcze jedna ciekawa alternatywa i zauwazylem ze wiele osob tak robi. Kupuja Ipod Touch, on ma real browser i WiFi, instaluja skypa i kupuja abonament na caly swiat z nr telefonicznym (co daje mozliwosc dzwonienia i odbierania z telefonow komorkowych w danym kraju i stacjonarnych na calym swiecie).
Teraz jak ma wyjsc nowy IPhon z nowymi bebechami to bedzie calkiem ciekawy. Do tego cena chyba sie nei zmieni i bedzie naprawde ciekawsze oprogramowanie.
Co mnie zaskoczylo w IPhonie to to ze nie ma obslugi flash i ze ma strasznie bogate AppStore w ktorym istnieja darmowe programy.
To jest tylko i wylacznei moje spostrzerzenia na swiat smartfonow.
Do was mam pytanie co myslicie o Google G1 i Blackberry Storm (ma juz WiFi?).
Pozdrawiam
ogólnie z flashem są problemy w mobilnych okienkach… Może dlatego, że przeglądarka zużywała by za dużo ramu, i telefon by się zawieszał…
W sumie całkiem przyjemnie jest jak reklamy nie wyskakują, no ale z 2 strony nie możemy przeglądać yt, wrzuta, vimeo…
Do YT jest osobna aplikacja na iphonie sprawująca się bardzo dobrze, no ale innych filmików przez Safari się nie obejrzy.
Wg mnie lepiej że flasha nie ma, przeciez niektóre flashowe strony na nowoczesnych kompach się przycinają a co by było na iphonie…
do tego reklamy we flashu…
Po drugie jeśli iPhone miałby flash aapple mogłoby stracić sporą kase z Appstore… ludzie graliby w gierki flash i mniej kupowali w appstore.
A to też wyjście jakieś. Ale iPod Touch nie ma mikrofonu i trzeba słuchawki zawsze mieć przy sobie żeby móc gadać.
iPhone jest niewiele droższy no i GPS zawsze jest. w iPodzie Touch brak tego.
Toś mnie rozbawił.
Iphone ma swa filozofię rozoju, HTC swoją, Nokia swoją, Blackberry także… (tylko Sony E. coś w plecy w tym temacie).
Ja sie nie kłócę, korzystam z tego co mi najbardziej odpowiada, a że nie jest to produkt apple cóż… widać, ma jakieś braki względem Nokii
nie ma telefonu idealnego.
ale gdyby nie iphone nie byłoby całej gamy dotykowców próbujących upodobnić się do iphone’a.
nie wiadomo w którą stronę poszedłby rozwój komórek tak naprawdę.
ja tam jestem zadowolony z iphona w 100%