Najszybsze procki na forum [SuperPI] II edycja!

Szczerze mówiąc to oni zawsze nam odmawiali. Może teraz jakąś petycje zorganizujemy? :smiley:

Nie dostałem PW z innym wynikiem SuperPI wiec dałem tego.

Z tym też wątpię że coś zdziałasz, bo już kiedyś próbowałem.

Napisałem PW do admina lazikar o przylepienie tematu. Jak to nie poskutkuje może trzeba będzie zrobić sondę na forum.

Nie ja tylko kolega Paweł0303

No to i ja dołączam do 2 edycji. PW do Djablo właśnie poszło.

Screen:

http://img.wklej.org/v.php?id=44566pi.jpg

To ja dodałem mój wynik na AMD (nowy) + teraz załącze Intela:

http://two.xthost.info/McDracullo/E8200%205%2036.jpg

Wynik cieniutki, ale Intela miałem w domu około 6 czy 7 godzin (tzeba było złożyć, etc, a i do skzoły trzeba było iść :stuck_out_tongue: ).

jak na E8xxx to prawie żadne o/c :mrgreen:

Zmień mnożnik na x8 (wychodzi 4040MHz). Po wyłaczeniu tej dziadoskiej funkcji odpowiedzialnej za oszczedzanie energii komp nie wstawał - pozostało mi kręcić z właczonym, i wtedy pojawiały sie takie jaja ;].

może update biosu na płytce by pomógł, bo to nie zbyt normalne :shock:

Może by pomógł, ale przypomne, że nie mam w domu tego Intela. Miałem go niecałe 6 godzin. Rozumiesz teraz? Gdybym miał go na około tydzięń, to zszedłbym z czasem w 4.xx.

EDYCJA:

Czemu nie ma aktualizacji??

W środe zaktualizuje… powodem jest brak czasu -> egzamin gimnazjalny :frowning:

Ten egzamin to pic na wodę fotomontaż.

Edytka:

Jak z aktualizacją? Jest już środa i to dużo po testach. A ja chce zoabczyć kogo mam gonić… Na wakacje mam ambitny plan, któego narazie nie zdradzę :smiley:

Zaaktualizowane… sorki za spóźnienie ale teraz mi sie przypomniało :stuck_out_tongue:

Tu jest chyba błąd, na screenie jest 3Ghz

Poprawione

McDracullo, C2QX9650? Słyszałem że w takich rzeczach jak SupePi itp. lepiej wypadają np. Opterony od inteli

A weź poczytaj troche ten temat (dwie ostatnie strony). Proc miał 4GHz, tylko ta dziadoska funkcja od oszczędzania energi zmniejszała mu taktowanie w spoczynku. Proponuje poprawić jak było (takiego czasu na tak niskich zegarach nie osiągnięcie :E).

czechu07 , o co chodzi?? Do pi najlepszy jest teraz QX9650, dlatego, że ma dużo kaszy, wysoki mnożnik i można go wysoko wykręcić.

Widzę, że temat się wreszcie się rozwinął. Musze jeszcze powalczyć z Venecją, ale nie mam już Dfi. Max co osiągłem to 13:06 i komp był stabilny tylko w superPI! Wyżej nie chce się skalować, ale do poniżej 13 myśle, że da rade. Muszę przekonać memki, które nie chcą sie skalować powyżej 2,8V do działania z CR1. Na 330x9 nie pomogło nawet 1,76V :stuck_out_tongue: Ogólnie trochę złośliwa sztuka. Zastanawiam się nad zmianą sprzętu na AX2 F3, ale to jeszcze nie teraz. Na koniec jeszcze screen.

instaluje SP3 i mam nadzieje że poprawie swój wynik

Jakby co to ja chce sprzedać swojego :stuck_out_tongue:

Zwiększona wydajność w pi na Windows XP z SP3 nie jest udowodniona.

Zrobiłbym raczej CW (dobrze zrobiona utnie Ci spokojnie troche czasu z SPi… :wink: )