Szczerze mówiąc to oni zawsze nam odmawiali. Może teraz jakąś petycje zorganizujemy?
Nie dostałem PW z innym wynikiem SuperPI wiec dałem tego.
Z tym też wątpię że coś zdziałasz, bo już kiedyś próbowałem.
Napisałem PW do admina lazikar o przylepienie tematu. Jak to nie poskutkuje może trzeba będzie zrobić sondę na forum.
Nie ja tylko kolega Paweł0303
No to i ja dołączam do 2 edycji. PW do Djablo właśnie poszło.
Screen:
To ja dodałem mój wynik na AMD (nowy) + teraz załącze Intela:
http://two.xthost.info/McDracullo/E8200%205%2036.jpg
Wynik cieniutki, ale Intela miałem w domu około 6 czy 7 godzin (tzeba było złożyć, etc, a i do skzoły trzeba było iść ).
jak na E8xxx to prawie żadne o/c :mrgreen:
Zmień mnożnik na x8 (wychodzi 4040MHz). Po wyłaczeniu tej dziadoskiej funkcji odpowiedzialnej za oszczedzanie energii komp nie wstawał - pozostało mi kręcić z właczonym, i wtedy pojawiały sie takie jaja ;].
może update biosu na płytce by pomógł, bo to nie zbyt normalne :shock:
Może by pomógł, ale przypomne, że nie mam w domu tego Intela. Miałem go niecałe 6 godzin. Rozumiesz teraz? Gdybym miał go na około tydzięń, to zszedłbym z czasem w 4.xx.
EDYCJA:
Czemu nie ma aktualizacji??
W środe zaktualizuje… powodem jest brak czasu -> egzamin gimnazjalny
Ten egzamin to pic na wodę fotomontaż.
Edytka:
Jak z aktualizacją? Jest już środa i to dużo po testach. A ja chce zoabczyć kogo mam gonić… Na wakacje mam ambitny plan, któego narazie nie zdradzę
Zaaktualizowane… sorki za spóźnienie ale teraz mi sie przypomniało
Tu jest chyba błąd, na screenie jest 3Ghz
Poprawione
McDracullo, C2QX9650? Słyszałem że w takich rzeczach jak SupePi itp. lepiej wypadają np. Opterony od inteli
A weź poczytaj troche ten temat (dwie ostatnie strony). Proc miał 4GHz, tylko ta dziadoska funkcja od oszczędzania energi zmniejszała mu taktowanie w spoczynku. Proponuje poprawić jak było (takiego czasu na tak niskich zegarach nie osiągnięcie :E).
czechu07 , o co chodzi?? Do pi najlepszy jest teraz QX9650, dlatego, że ma dużo kaszy, wysoki mnożnik i można go wysoko wykręcić.
Widzę, że temat się wreszcie się rozwinął. Musze jeszcze powalczyć z Venecją, ale nie mam już Dfi. Max co osiągłem to 13:06 i komp był stabilny tylko w superPI! Wyżej nie chce się skalować, ale do poniżej 13 myśle, że da rade. Muszę przekonać memki, które nie chcą sie skalować powyżej 2,8V do działania z CR1. Na 330x9 nie pomogło nawet 1,76V Ogólnie trochę złośliwa sztuka. Zastanawiam się nad zmianą sprzętu na AX2 F3, ale to jeszcze nie teraz. Na koniec jeszcze screen.
instaluje SP3 i mam nadzieje że poprawie swój wynik
Jakby co to ja chce sprzedać swojego
Zwiększona wydajność w pi na Windows XP z SP3 nie jest udowodniona.
Zrobiłbym raczej CW (dobrze zrobiona utnie Ci spokojnie troche czasu z SPi… )