Wszystko OK
Z biosu max +10% a speedfan tyle pokazuje, bios najnowszy F19
Wszystko OK
Z biosu max +10% a speedfan tyle pokazuje, bios najnowszy F19
to kręć bez dźwiękówki jak bez niej nic się nie restartuje
http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=105295 - temat o tej płycie. oczytaj - napewno znajdziesz gdzies, jak zrobić vmoda
A jednak lipa z dźwiękiem czy bez padaka…
Grrr… a vmod hmm… nigdy tego nie robiłem ale zawsze musi być pierwszy raz :twisted:
I to podejście podoba mi się najbardziej Rzyczę powodzenia… Z takim zapałem i podejściem zmieciesz mnie tym Venicem z 1. miejsca (mój czas tak naprawdę jest tragiczny ).
Ale ten zasilacz powinien Ci wystarczyć :roll: Zmierz mu napięcia miernikiem.
Hoho ale wariat:
a) 12v 11.23v do 13.40v :o
b) 3.3v - stabilne 3.23v
c) 5v - 4.44v nie wiem czy dobrze :?
Mam Palermo nie Venecję
Vmoda zrobię jak tylko będę miał czas i odwagę najprawdopodobniej w czwartek, piątek jak już będą pełne wakacje
Złączono Posta : 17.06.2007 (Nie) 14:53
A tak z ciekawości się spytam co ma dźwiękowa do OC ??
Wiam :mrgreen:
Podkręciłem swojego proca do 3.2Ghz(fsb400mhz) no i niestety wygląda na to że to tyle kręcenia bo podniose choćby o 5mhz i napięcie o 0.05V to i tak winda nie odpala(nie widzi systemu,dysku) ;| ale jak narazie i tak nie nażekam na swoją maszynę
Wymień najpierw zasilacz. Czy mierzyłeś te napięcia. model miernika, bo napięcia są zabójcze
dxiękówka też bierze papu. Jesli mówisz że zasilacz nie wyrabia - odłacz co się da - zostaw tylko minimum
Komuś pomyliły się screeny Widać przemęczenie Poraz udać się na urlop
Kto miał wenecję E6 na ~1,55V? Przyznać się! Widziałem w przeglądanych screenach
Czemu poprzednia lista, ta którą dał Mario nie jest jeszcze wklejona?
Napisałem do nich PW z zapytaniem czy ich wynik w rankingu jest nadal aktualny to nie którzy napisali że nie, inni że sie zmienił, a inni że jest aktualny to ci którzy mają stary konfig to ich dodałem.
ino SPI 1.4 mam, i niedodales, bo niby stary progs ;>
wymień baterie może.
no własnie jest. Nie wiedzieć czemu. Regulamin mówi wyraźnie
Ale tak szczerze mówiać zezwoliłbym na dwie wersje:
1.5XS i 1.4. Na 1.4 gorsze czasy
Za przeproszeniem jeden ciul tak samo…
Cóż poczekam, zwolnię kompa i jak będzie dobra zasiłka polecę dalej
Słyszałem że lepiej podkręca się wtedy gdy pamięci ustawi się na minimum czyli w moim przypadku na 400 i możnik też na minimum czyli 5 i katować płyte HTT
To robi że mnożnik zmienia stosunek HTT:RAM
i wtedy nawet słąba kość ram ma dobre timingi i jest nieźle wykręcona
Jutro będe tak robił zobacze co mi wyjdzie :lol:
Ale tym sprawdzisz tylko max HTT płyty. Dajmy na to, że płyta zrobi HTT=400MHz (tylko DFI się to udaje) a mnożnik 5 (2GHz). Proc niech idzie na max 3GHz to wtedy jest spora stara podczas OC. A ustawienie pamięci na dzielnik 400 i tak daje im sporo luzu.
Zresztą dzielnik pamięci na AM2 jest w stosunku do zegara CPU. Bez znaczenia czy to 2GHz na HTT=400MHz, czy 222MHz.
Czasy wysokiego FSB minęły.
U mnie idzie wysoko jak mam ustawione na 667 jak ustawie na 400 to nie wytrzymają tyle pewnie timingi się zmieniają i klops
Niektóre mobo maja problem z dzielnikiem 400.
Nie wszystkie kręca się tak dobrze. Zresztą to bł tylko przykład
Zależy od paru czynników, mnie na 99% blokują pamięci, dałem na 2T i SP2004 od 10 min idzie stabilnie 9x230, wcześniej na 230 SP po minucie wyświetlał błąd.
To zmień dzielnik, przestaw timingi na 5-5-5-15 i podnieś napięcie.