Najszybsze procki na forum [SuperPI] II edycja!

Napięcie na 1,9V, timingi 5-5-5-18-2T, ustawione na 667, i 45 st na procu :mrgreen:

ustaw na 533 albo podaj napięcia 2V.

wtedy Tobi musiałby dac jakieś kosmiczne chłodzenie np. azotem albo freonami i wtedy jechać na maksa :smiley:

Przy moim sempronie (s. A ) przy 1,7V jest 49 *C w stersie ;/ Więc przy 2 to byłby kosmos

A ja mówię o pamięciach. cep nie przeżył by pewnie wiecej niż 1.8V.

s. A a s. AM2 to dwie różne odległe historie już w tym momencie. Nie porównuj jąder obu procesoró, oraz ich napięcia i temperatur.

McDracullo Do “A” wystarczy dodać “M2” i już z s.A jest AM2 :stuck_out_tongue:

Co prawda to prawda … Jaką masz temperaturę na procu i z jakim chłodzeniu na tym Twoim AM2 8) :smiley: (przy tych nędznych ~ 1,5 V :lol: )

mam BOXa teraz to niby 37 stopni (ale czujnik mam walnięty). 1.5V? Mam 1.4V a po OC 1.55/1.6V cały czas z BOXem.

Pod biurkiem leży jeszcze Primecoolera HP2 i HP3 ale niezaabardzo mam pomysł jak je zamontować… :frowning:

Ja mam tez BOXa i podkręcony 9 x 290 i na 1,6V w spoczynku według czujnika ma 44~ a w stresie ma 60~ w Super Pi :lol:

Jutro ma dotrzeć do mnie DFI :slight_smile: Czekam również na Athlona 3800+ Orleans F3 :slight_smile:

Wiem…Zróbmy przedziały wiekowe procesorów oczywiście każdy musi dać skan faktury lub paragony za procka…bo można napisać, że C2D się miało 3 lata temu :slight_smile:

Proponuje przedziały: 2000,2001,2002,2003,2004,2005,2006,2007

Niech ktoś to zrobi :slight_smile:

kamoreks bezsensu. :slight_smile:

BTW DFI nic ciekawego ni epokazała. To co zaprezentowałem to poprostu koniec cepa :frowning:

lepiej po prostu podzielić na marki. i tyle.

jest dobrze. Nic nie ruszać.

BTW nowy cep już się załatwia :smiley:

Edyta. Niedługo powinny dotrzeć do mnie dwa nowe procesory. Zamierzam też poprawićsystem. Jednym słowem mówiąc - niech mnie ktoś zaatakuje :slight_smile: Własny wynik mam poprawiać? :stuck_out_tongue:

Co tu taka cisza? Brać się za oc panowie :wink:

Owoc dzisiejszego popołudnia:

7de0e7d3ca40b99dm.jpg

Więc nie mówić, że jest cisza :stuck_out_tongue_winking_eye:

BTW, czyżbym pozamiatał? :smiley:

C2D 2,66ghz robi SuperPI bez krecenia w 8min :frowning: kce takiego praca :frowning:

@McD , zobaczymy jak wroce z woja, mam zamiar poszaleć z biosem, moze cos to da, chodz moje DFI chyba ujarane jest ;\ ale powalcze by sie chociaz do 14min zblizyć :slight_smile: o 11min moge pomarzyc, poza zasiegiem dla tego proca mojego :slight_smile:

Ale po co? Ciężko zrobić rekord na takim… tylko kaskady i inne takie, a ja na moim AMD na boksie wszystkich miażdżę :wink:

:: MARIO :: w woju? Pokręcisz kałacha? :smiley:

No to wyśrubowałem czas i nikt mnie nie pobije? :frowning:

no ja niemam czym A64 2800+ S754 cudów na kiju niezrobie ;\ a kasy szkoda mi ladować poki co w kompa :slight_smile: trza zbierac na wóz :slight_smile:

Spokojnie na dniach mają dojść do mnie goodram pro900 i zobaczę wtedy myślę że athlon 3000+ am2 do 3ghz powinien dojść a co dalej to zobacze i tak superpi wykorzystuje jeden rdzeń :lol:

miałem ten sam dylemat… :wink:

Ale ja mam na jedyn póki co 3.1GHz i GD Pro mają dziwnie zaniżoną wydajnośc… chyba przez to PCB…

http://www.purepc.pl/node/1363?pageNo=6

Ja moge jeszcze troche napięcie podnieść i zorganizowac scythe’a :smiley: Tylko moja winda prawie zero optymalek…

ale tam widzę że mają bardzo zaniżoną wydajność jak jest 2x 512 ja będę miał 2x 1gb