Najszybsze procki na forum [SuperPI] II edycja!

A myślisz, że to coś zmieni? Raczej nie dużo. Szczerze Ci powiem, że czekam na mocny atak - będę wtedy bardziej zmobilizowany do odpowiedzi :wink:

najpierw zobaczę ile mój biostar zrobi będę musiał ją przetestować ile wyciąga htt myślę że te pamięci nie powinny mnie ograniczać bo są w końcu do oc robione no nie?

no wlasnie nie wiadomo… z tym PCB to chyba raczej nie do OC :frowning:

zobaczymy

Złączono Posta : 12.08.2007 (Nie) 10:40

teraz dogłębnie przeczytałem :stuck_out_tongue: test na purepc to te goodramypro nie są złe, są dobre :wink: zobaczymy w praktyce około wtorku czwartku powinny już przyjść tylko martwie się bo mój biostar nie daje dużego napięcia na ramy i to może być hamulcem

Są średnie. 800 są na nowym PCB, ale 900 już nie.

A ile? Mój Abit chyba dziś dorobi się vmoda bo 2.3V na LLK to troche mało :frowning:

ehh 27 minut żal.pl :frowning:

niby po przestawieniu zworki daje 2.5V ale to tylko teoria no i nie wiadomo bo są już dwie rewizje biostara tforce 6100 może w nowej rewizji to poprawili a ja właśnie mam niby tą nowszą no i jeśli mam dobrą sztukę chodzi mi o procka to powinien lekko iść na 3ghz a dalej to zobaczę

rafal92 czekam na atak :wink:

McDracullo kiedy dasz wynik windsora F3? Troche mnie ciekawi

Dobra ja też wziąłem się za podkręcanie. Mam A64 3200+ Venice, Ga-k8n-sli, 2x512 corsair xms w dualu. Ale ja podkręcę tylko do tego stopnia, że jeszcze nie trzeba będzie wymieniać chłodzenia. To, które teraz mam powinno starczyć do 2,5 GHz albo i więcej na temperaturze poniżej 50 stopni.

Złączono Posta : 12.08.2007 (Nie) 15:11

Kurcze. Podkręciłem do 2,11 GHz i dalej nie idzie. Podniosłem lekko napięcie proca i też nie idzie. Czy podniesienie napięcia ramu pomoże ?

jak nie spróbujesz to sie nie dowiesz :wink: A szyne Hyper transport obniżyłeś?

moge obniżyć tylko HT ratio, szyny nie moge. Próbowałem zmniejszyć mnożnik i jeszcze zwiększyć fsb ale to też nic nie daje :confused: Podniesienie napięcia pamięci też nie pomogło. to co jeszcze mam timingi zmienić ?

HT ratio ma 4/3 x i szynę HT masz niższą, np HT na 4x 200HTT 4x200=800, nie można mieć więcej jak 600/800/1000 MHz (zależy od chipsetu, oprócz niektórych ATi, wytrzymują 1600)

poczytaj

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=177-3

zmniejszałem to ale nie pomogło. Ht mam 968 MHz na ustawieniach auto.

Mój DFI robi 1600HT na nForce 4. Więcej nie zrobi bo HTT się skończyło (:

Zrób na x2 i kręć.

Na poprzedniej stronie jest pi 16m. Resztę wyników zaprezentuje jak poprawię (pamięci mnie baaardzo ograniczały :frowning:

No udało się. Wreszcie ruszył dalej. A czy zmniejszenie Ht nie zmniejszy wydajności ogólnej kompa ?

Różnica mieści się w greanicach błedu pomiarowego. Zresztą - sprawdź sam!

Kiedy akutalizacja rankingu?

zatrzymał mi sie na 2,15 GHz ale po obniżeniu HT na 1x poszło dalej. Ale czy to ma sens? Troche niskie teraz to HT :confused:

No niestety nie mogłem wyrwać goodramów pro a z kasą to jest limit no więc będę podkręcał na A-Datach EE 800 oby się trafiły dobre :slight_smile:

Ma sens. :wink: