A myślisz, że to coś zmieni? Raczej nie dużo. Szczerze Ci powiem, że czekam na mocny atak - będę wtedy bardziej zmobilizowany do odpowiedzi
najpierw zobaczę ile mój biostar zrobi będę musiał ją przetestować ile wyciąga htt myślę że te pamięci nie powinny mnie ograniczać bo są w końcu do oc robione no nie?
no wlasnie nie wiadomo… z tym PCB to chyba raczej nie do OC
zobaczymy
Złączono Posta : 12.08.2007 (Nie) 10:40
teraz dogłębnie przeczytałem test na purepc to te goodramypro nie są złe, są dobre zobaczymy w praktyce około wtorku czwartku powinny już przyjść tylko martwie się bo mój biostar nie daje dużego napięcia na ramy i to może być hamulcem
Są średnie. 800 są na nowym PCB, ale 900 już nie.
A ile? Mój Abit chyba dziś dorobi się vmoda bo 2.3V na LLK to troche mało
ehh 27 minut żal.pl
niby po przestawieniu zworki daje 2.5V ale to tylko teoria no i nie wiadomo bo są już dwie rewizje biostara tforce 6100 może w nowej rewizji to poprawili a ja właśnie mam niby tą nowszą no i jeśli mam dobrą sztukę chodzi mi o procka to powinien lekko iść na 3ghz a dalej to zobaczę
rafal92 czekam na atak
McDracullo kiedy dasz wynik windsora F3? Troche mnie ciekawi
Dobra ja też wziąłem się za podkręcanie. Mam A64 3200+ Venice, Ga-k8n-sli, 2x512 corsair xms w dualu. Ale ja podkręcę tylko do tego stopnia, że jeszcze nie trzeba będzie wymieniać chłodzenia. To, które teraz mam powinno starczyć do 2,5 GHz albo i więcej na temperaturze poniżej 50 stopni.
Złączono Posta : 12.08.2007 (Nie) 15:11
Kurcze. Podkręciłem do 2,11 GHz i dalej nie idzie. Podniosłem lekko napięcie proca i też nie idzie. Czy podniesienie napięcia ramu pomoże ?
jak nie spróbujesz to sie nie dowiesz A szyne Hyper transport obniżyłeś?
moge obniżyć tylko HT ratio, szyny nie moge. Próbowałem zmniejszyć mnożnik i jeszcze zwiększyć fsb ale to też nic nie daje Podniesienie napięcia pamięci też nie pomogło. to co jeszcze mam timingi zmienić ?
HT ratio ma 4/3 x i szynę HT masz niższą, np HT na 4x 200HTT 4x200=800, nie można mieć więcej jak 600/800/1000 MHz (zależy od chipsetu, oprócz niektórych ATi, wytrzymują 1600)
poczytaj
zmniejszałem to ale nie pomogło. Ht mam 968 MHz na ustawieniach auto.
Mój DFI robi 1600HT na nForce 4. Więcej nie zrobi bo HTT się skończyło (:
Zrób na x2 i kręć.
Na poprzedniej stronie jest pi 16m. Resztę wyników zaprezentuje jak poprawię (pamięci mnie baaardzo ograniczały
No udało się. Wreszcie ruszył dalej. A czy zmniejszenie Ht nie zmniejszy wydajności ogólnej kompa ?
Różnica mieści się w greanicach błedu pomiarowego. Zresztą - sprawdź sam!
Kiedy akutalizacja rankingu?
zatrzymał mi sie na 2,15 GHz ale po obniżeniu HT na 1x poszło dalej. Ale czy to ma sens? Troche niskie teraz to HT
No niestety nie mogłem wyrwać goodramów pro a z kasą to jest limit no więc będę podkręcał na A-Datach EE 800 oby się trafiły dobre
Ma sens.