Dziś przesiadka na kolejną płytę główną, kolejny system (optymalizacja), kolejny - lpeszy wynik? We will see…
EDYTA:
Z cepa więcej nie wycisne niż 3.2GHz, ale jadą do mnie G.Skille Więc tu mogę zaatakować lepszym wynikiem.
Dziś przesiadka na kolejną płytę główną, kolejny system (optymalizacja), kolejny - lpeszy wynik? We will see…
EDYTA:
Z cepa więcej nie wycisne niż 3.2GHz, ale jadą do mnie G.Skille Więc tu mogę zaatakować lepszym wynikiem.
Testowałem swój PC mam 8 MIN 43 SEK. Ale twórca jeszcze mnie nie dodał C2D 6750 …
Cały czas katujesz def V? :mrgreen:
O def. V. nie ma mowy… 1,55V (!) na boxie miałem nawet 80 stopni!
No panowie…mam 2gie miejsce. Pierwsze też bym mógł mieć ale nie chce zbytnio nadwyrężać.
No wreszcie wyczaiłem te timingi w mojej płycie (jak je się ustawia) już mam HTT310 procek na taktach 2,8ghz pamięć na 620mhz 3 4 4 15 19 1T jedziemy dalej
U mnie w szafce leży dfi więc też sie przyłącze do walki :mrgreen:
Dodam że na gównianym asusie stabilnie jest 2,7Ghz na obniżonym troszke napięciu- Athlon 3800+ X2.
Mam 2,88Ghz ale nie jest stabilne muszę poluźnić timingi tylko nie wiem gdzie się przestawia CL na mojej płycie czy może mi ktoś to powiedzieć?
Złączono Posta : 26.08.2007 (Nie) 0:10
Musiałem zaktualizować biosa i już wszystkie opcje mam teraz bój się boga moim celem jest do codziennej pracy 3,00ghz ciekawe czy da rade na boxie? :lol:
A jak pamiątki?
Gdzieś wyczytałem że masz je na Micronach, więc powinny wysoko polecieć
tzn. mam te ungalecoś tam micron hehe nie pamiętam jak się to pisze z grubsza je przetestowałem to chodziły na 1040mhz na timmingach 5 5 5 15 21 ale na napięciu 2,0v bo na biostarach są jakieś problemy z tym czy coś że niby przestawienie zworki nic nie daje czy coś może za chwile dam wynik mojej pracy :lol:
Eee 2,0 to chyba było ustawione fabrycznie
Daj 2,3 albo 2,4 i zobaczysz jak pójdą wysoko
no mam z tym napięciem problem na moim biostarze bo daje 2,0 i przełożenie zworki za dużo nie daje ale wydaje mi się że mnie hamuje procka ustawiłem htt na 320 i jest niestabilny a timmingi były bardzo luźne i takty niskie czyli to nie pamięć a płytę przetestowałem to na htt 350 normalnie płyta pracuje a więcej nie próbowałem czyli procek mnie hamuje temperatura też jest ok czyli na 311 skończyłem tak żeby była okrągła liczba :lol: 2800Mhz przestawiłem pamięci i teraz taktują na 800 z timmingami 5 5 5 15 21 ale trochę czasu się to zmieni :lol:
Złączono Posta : 26.08.2007 (Nie) 13:00
w Super Pi mam czas 12:49min wydaje mi się że jest nie zły czas ale to wszystko na timmingach 5 5 5 15 21 a jak obniżę timmingi to zobaczymy ile będzie
Złączono Posta : 26.08.2007 (Nie) 19:02
ostatni czas jaki osiągnąłem to 12:39 więcej nie da rady jednak mcdracullo lepszy ale chociaż walczyłem
Walcz dalej, zmień dzielnik memek i podaj napięcie ~2.5V (microny lubią dużo papu). Ja mam teraz OCz Titanium alpha 4-4-4-15 @ 1000MHz, ale jutro zaczynam z nimi OC więc sądzę, że z 1150 powinienm na nich mieć przy czwórkach. Jak dobrze pójdzie to moze uda mi się zejść do 10.xx.
McDracullo wiesz co pamięci mnie nie blokują ale procek chyba po prostu więcej nie może i to jest jego koniec najwyższe htt to 320 i na nim był nie stabilny procek płyta może jeszcze bo próbowałem i 350 htt lekko płytka osiągała a pamięci miały jeszcze luz więc teraz to tylko mogę pamięci wyżej taktować a proca już koniec więcej nie da rady u mnie na płycie jest klops bo niby jest zworka na 2,2V ale według mnie to nic nie daje czy można gdzieś sprawdzić napięcie jakie daje płyta na pamięci?
Błagam, koszystaj z interpunkcji bo zanim zrozumiałem to co pisałeś, czytałem z 5 razy!
Często zabawa alphami dodaje kilka mhz prockowi. Ustaw pamięciom dzielnik 5 jedź z cepem i napięciem na memki do góry i jesli faktycznie masz microny to wylądujesz wysoko (1120). Nie kojarze tej płyty i nie wiem o co chodzi ze zworką. Ale jeśli skończył się voltaż na memki to vmod i masz kilka(nascie) voltów więcej! Napięcie pamięci mierzysz miernikiem (bo o softwerowym mierzeniu napięć w tym temacie chyba się wypowiadać nie muszę?) :P. Szukasz sekcji zasilania pamięci, szukasz odpowiedniego tranzysotra i mierzysz.
ok będę używał interpunkcji :lol:
A co do pamięci to kostki mam te ungabecoś tam micron
A jeśli chodzi o płytę to looknij tutaj
http://www.xtremesystems.org/forums/sho … p?t=115830
mój plan jest taki że ustawie proca na 2,8ghz i będę z pamięci wyciskał ostatnie soki ale to nie dzisiaj bo nie mam już na to czasu, jutro się z tym pobawie
Podaj jakie masz pamięci. Co jest na nich napisane, albo zrób im zdjęcie.
ADQVD1A16
to jest napisane na pamięciach
Nie są to co prawda D9GMH ale też niezłę. Daj im 2.3V i jedziesz z timingami na 4-4-4-12 @ 1000MHz.
Dobry windows + te pamięci + ten cep i może zejdziesz do 11.xx.
Jeszcze powalczę ale najpierw muszę rozwiązać problem z piszczeniem karty a potem będę kręcić ile wejdzie
maxymalnie mogę dać 2,2V i to jest jeszcze takie nie do końca 2,2 bo gdzieś testowali tą płytę to przestawienie zworki nic nie dało