Musisz na kupionym komputerze uruchomić Jelly Belly lub inny program i kod wyciągnąć, biorąc pod uwagę że na obudowie (?) nie masz naklejki, nie dostałeś numeru, paragonu za Widowsa 10, to na 90% ktoś sprzedał Ci Windowsa - pirata tzn. masz tam torrent/klucz Allegro. Czy licencja Windows 10 akceptuje downgrade nie wiem, ale i tak powinieneś mieć 10, direct 12 chyba pod 7nie działa.
Tak trochę nie zrozumiałem odpowiedzi, kody nie ma więc pewnie pirat. Więc mam pobrać z torrent czy coś ?
Regulamin forum zabrania zachęcania do piractwa, sugerowałbym więc sprawdzić: 1. czy Twój Windows ze starego komputera może być przeniesiony (licencja box/oem/wersja etc), 2. Wysłać emaila do sprzedawcy, być może jednak na komputerze był Windows OEM ,tzn. zainstalowany. Wtedy prosisz o klucz lub wyciągasz sam z tego dysku, który dostałeś z komputerem (?). 3. Używać Linuksa, 4. Skorzystać z wersji “Demo” Windowsa na 90 dni (trzeba by przeczytać szczegóły dot. języków, czy można testować oficjalnie w domu ETC) i w tym czasie problem rozwiązać poprzez zakup https://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-windows-10-enterprise
Okej aktualne jestem w trakcie instalowania windows co dalej ?
Windows zainstalowany co teraz ? Jak naprawić błąd tej karty ?
Po pierwsze nie wiadomo nawet czyt to błą karty, czy zestawu i czy można naparwić.
- Napisz ile masz A na Lini 12V w zasilaczu, masz naklejkę na nim
- Wyłącz komputer, podepnij kartę, włącz Windowsa (na zintegrowanej) powinno wykryć, zainstaluj sterowniki zobacz co wyjdzie.
Witam chciałbym się dowiedzieć jakie sterowniki do karty graficznej GTS 450 1gb od firmy Zotac i jakie potrzebne będą strewoniki do płyty czy czegoś innego ? Nowy system wgrałem dopiero Windows 10 i jestem bierny z tych spraw
Menedżer urządzeń aktualizuj sterowniki online z internetu i windows sam pobierze i zainstaluje ostatnie sterowniki do gts 450 (z marca 2018).
I dobrze by było aktualizować po kolei z menadżera urządzeń wszystkie urządzenia, co są w menadżera urządzeń. Dodatkowo wszystkie aktualizacje z Windows Update. Teoretycznie to powinno starczyć.
Nie musi. Też mam gts450 i od Windows 7 do 10 włącznie jest ściągany ostatni sterownik przez system Windows do tej grafiki.
Panowie zrobiłem tak pobrałem te sterowniki, ale nie mogę ich zainstalować bo pisze że nie wykryto urządzenia, a nie mogę podłączyć pod grafikę bo nie wyświetla obrazu, no chyba że ja coś źle zrozumiałem
Jak już rozpoczynasz jeden temat to go dociągnij do końca, a nie robisz kolejny wątek o tym samy. Scalam tematy, bo niepotrzebny nam tu burdel.
Jak podłączysz monitor pod tą grafikę, powinno działać, powinien być obraz i powinno znaleźć sprzęt.
Po podłączeniu grafiki na monitorze świeci się czerwona dioda to tak jakby był w stanie uśpienia…
Grafika ma dodatkowe zasilanie? Jeśli tak to sprawdź czy podpięte.
Tak podpięte, wiem bo wiatrak na grafice się ciągle kręci
Wiatrak może się kręcić, bo dostaje prąd z gniazda PCI. A bez kabelka (o ile wymaga) efekt będzie taki jak u Ciebie.
Jeśli odłączenie zasilanie od karty to przestaję się kręci, co Pan dalej radzi zrobić ?
Płyta główna jest używana, więc może sprzedający pozbył się jej ze względu na uszkodzone gniazdo PCI-E?
Zapewniał mnie że jest dobre