Netia - cała prawda. Złodziejstwo? Kłamstwo? Naciąganie?

znając życie i tak jej nie zapłacą. Gdzieś w necie czytałem już że kilku kar dużych nie zapłacili bo coś tam…

Cala prawda o NET 24 :wink:

przechwytywaniegp1.jpg

Jedna firma warta drugiej . Ale z dwojga złego wolę to zło które znam. Zamówiłam w Netii internet , czekałam ok. 1,5 miesiąca. Rezygnację wysłałam 9-go dnia od podpisania umowy z Netią. Ale nikt tego nie przeczytał . Wymówienie wysłalam faksem 24.02. Netia zajęła moje łącze 28.02. Dopiero osobista wizyta spowodowała, że wypowiedzenie się znalazło. W sumie byłam w Netii na ul. Poleczki w Warszawie trzy razy. Chyba nie muszę dodawać ,że niewiele to dało. Nie będę pisać ile tam przychodzi osób i co tam się dzieje. I tylko obiecanki , bez pokrycia.

Ludzie są wściekli. Rzadko kto ma Net24 i może się zalogować.

Netia się zadławiła taką ilością klientów. Więc nie ma się co spodziewać ,że na tych łączach i urządzeniach , które ma Netia będzie lepiej. Łącza się zapychają i dlatego jest tak niski transfer. :frowning:

Aktywował ktoś hosting?

Jakie cyry z nimi !

Wysłali do mnie na pocztę głosową informację że usługa Net24 jest aktywna. Jakim cudem jak dalej mam Neostrade ?? W ogóle się nie da dodzwonić na pomoc techniczną Netii.

Wysyłam rezygnację w poniedziałek bo tego już za wiele.

A sprawę jako tako nie zostawię samej. Napiszę do Rzecznika Praw Konsumenta i Obywatela.

michael-1992

To sie “odłącz”

net24.com.pl i wykonaj aktywacje.

clipboard01cm5.jpg

:-x :-x

Nie chce mi się już gadać… Przytoczę list, który wysłałem do skargi@uke.gov.pl

"…Opis sytuacji:

20 lutego odłączono mi Neostradę. Następnego dnia czyli 21 lutego 2007 miałem Net24. Działało 3 tygodnie do 14 marca rano . I koniec! Ktoś odłączył net i zaczął pojawiać się error 721. Codziennie dzwoniłem, pytałem, nawet przysłali do domu do mnie technika z Netii w poniedziałek 26 marca 2007. Stwierdził tylko - co wcześniej wiedziałem - że TPSA rozłączyła i oni nic nie mogą zrobić bo NIE MAJĄ DOSTĘPU do kabli. I co?? Ani telefony do Netii nic nie dały, ani do TPSA. Zrezygnowałem więc z Netii wczoraj czyli 30 marca no bo co mam robić?? Zadzwoniłem do TPSA a ci kazali czekać na potwierdzenie rezygnacji z Netii. Na razie od prawie miesiąca nie mam netu i NIKT nie jest w stanie odpowiedzieć co sie stało.

W 4RP się realizuje hasło z Misia:

“My nie mamy pańskiego płaszcza (internetu) i co pan nam możesz zrobic??”

Z poważaniem …"

Dodatkowo żona pisze pracę licencjacką i jeszcze mnie obwinia że to ja wpuściłem ją w to całe bagno…Zobaczcie tylko jakie ceny są w Niemczech za dostęp 6Meg, albo lepiej nie sprawdzajcie… Pozdrawiam i ch… im wszystkim w d…

W punkcie 5 umowy jest napisane ,że rezygnację mozna wysłać do 10 dni od chwili podpisania umowy. I najlepiej wysłać faksem pod numer 022 338 52 84 lub 85 . Albo pocztą.Liczy się data wpłynięcia wypowiedzenia. Dodam tylko ,że Netia nie ma wprowadzonych do systemu wszystkich zamówień więc tym bardziej wypowiedzeń. Najlepiej po wysłaniu wypowiedzenia zadzwonić na tą Infonetię i potwierdzić wypowiedzenie a wręcz spowodować aby je odnależli. Moje wypowiedzenie “znalazło się” po 2 tygodniach.

Mam bezpośredni numer do biura obsługi klienta w Netii - jeśli by to komuś coś pomogło mogę podać.

Mój numer gg 1685929

Coś znalazłem na Net24.info.pl i pozwolę sobie zacytować co napisał użytkownik jackq, którego zresztą pozdrawiam

Mnie dziś podłączyli.

Lepiej zadzwoń do TP żeby Ci neta odcieli. Bo do mnie też sekretarka dzwoniła że usługa aktywna i że moge już korzystać z neta. Wina zapewne w twoim przypadku leży po stronie TP

witam wszystkich! tak wiec neo nie miałem od 26 lutego i jakoś to wytrzymywałem aż do czwartkowego telefonu od netii. zdenerwowałem się i zamówiłem spowrotem neo (na drugi dzien mi podłączyli). ale teraz musze złożyć rezygnacje z netii. moglby ktos podać jakiś wzór, bo to trzeba faksem albo pocztą.

Jak tam koledzy wam net chodzi? u mnie tragedia miesiac trwa…

U mnie nadal wysmienicie. Tak jak wczesniej.

A u mnie dalej nie ma :slight_smile: Mam darmowy net !

Ale niedługo jak netia przekaże linie dla tp powracam do Neo.

Biorę opcję 1 mb/s i livebox Tp. Narka

Witam

Temat był założony 19 lutego 2007 roku.

Dziś jest 10 kwietnia 2007.

Nie byłem na bieżąco z tematem bo miałem osiedlową sieć LAN z której chcę zrezygnować. Dziś przeczytałem 16 stron tego tematu chyba w półtorej godziny i już mnie naprawdę oczy bolą, ale musi mi ktoś powiedzieć jedno. Czy teraz jest dalej tak, że:

1. Netia opcja 1Mb zamiast 128kb’s ściąga 50kb/s ?

2. Dalej trzeba czekać miesiąc na podłączenie ?

ad1. Mi caly czas pobiera sie ~130-135kB/s na laczu 1 mbit. Ale ja mialem tak od poczatku.

ad2. nie mam pojecia;)

u mnie w sieci jest tak ze jeśli chce zrezygnować z LANA to należy złożyć z miesięcznym wyprzedzeniem rezygnacje. Czyli można zrobić tak że złoże np 15 kwietnia rezygnacje i zapłacę ostatni abonament na kolejne 30dni. W tym samym czasie mogę pójść zamówić netie 1Mb i spokojnie czekać ? Dnia 15 maja odłączą mnie od LANA a jak dobrze pójdzie to i netie będę miał do tego czasu ?

EDIT: Abonament tylko 55zł przez 24 miesiące ???

Ale kaszana… :o Po miesiącu walki mam neta z powrotem - ale Neostradę. Jak pisałem wcześniej 2 tygodnie nie miałem Net24 ( ewidentnie rozłączony przez TPSA ) i 2 tygodnie czekałem na wypowiedzenie z Netii i powrót do Tepsry .

Reasumując:

1.chciałbym wszystkich użytkowników Net24 uprzedzić - mogą byc problemy. Jeśli coś sie zepsuje albo ktoś coś zakręci - oni NIC nie mogą zrobic! Klucze do skrzynek trzyma TPSA!. :?

1. całe zamieszanie miało jakiś sens bo nieco ceny spadły a i zniknęły limity, można było nową umowę podpisać :twisted:

I jeszcze na marginesie - net od Netii chodził lepiej - cały czas miałem 120k. Teraz zauważyłem w Tepsie okresy spadkowe nawet do 15k, co prawda na krótko ale były. Średnio mam 100k.

Czuwaj! :smiley:

Ja już od 5 dni mam dobrze dzialającego neta w netii warto było poczekać