Posiadam juz kablowke w UPC i zastanawiam sie czy brac pakiet TV+telefon+net z UPC czy telefon+net z NETII+TV w UPC. Z tego co liczylem, to tansza bedzie ta druga opcja. Z internetu korzystam glownie do grania i sciagania plikow, ale nie mam jakis wielkich wymagan (teraz “jade” na NEO 512) - chodzi mi tylko o to, czy net w NETII jest stabilny, czy sie nie rozlacza tak sam z siebie, czy jest czynny 24/7 (innymi slowy czy nie ma jakis awarii)
netia: opinia jak najgorsza- mierna jakość usług, długi czas reakcji na awarie i jedyne co działa to dział handlowy - telefony czy jest OK, czy zadowoleni jesteśmy (jako firma) regularnie. O ironio - nawet wtedy gdy mamy kolejną w miesiącu awarię…
romans z netią był krótki i odliczamy dni do powrotu do starego net providera.
I jeszcze masz możliwość zmiany na Netię po ichniejszych kablach, czy po łączach TPSA?
Na moje, to UPC wychodzi taniej, bo nie musisz dodatkowo płacić abonamentu telefonicznego. A na liniach UPC też możesz założyć telefon (z abonamentem niezależnym od Internetu).
Posiadam w domu w Polsce Netię i jestem zadowolony, zerwo problemów z internetem, żadnych awarii, przerw w dostępie, mam wykupiony pakiet 1MB/s i rzadko kiedy transfer spada poniżej 800Kb/s, często się zdarza, jak robię testy na różnych testach łącz internetowych, że osiągam ok. 1200 kb/s down i ok. 200 kb/s down. Kiedyś miałem radiówkę 4Mb/s i same problemy, brak sygnału, awarie AP, osobiście nigdy w życiu nie popełnię takiego błędu i nie będę pchał się w internet radiowy.
A jeśli mam teraz internet w TP i przejdę do Netii i otrzymam od nich modem to czy wystarczy, ze go zainstaluje i utworze połączenie w Windows używając nazwy użytkownika i hasła? Czy trzeba będzie zainstalować jednak jakąś aplikację Netii?
Jestem posiadaczem Netii (LLU), mam net 4 Mb i jestem bardzo zadowolony, jedyny mankament to to że mają straszny bałagan u siebie i często coś gubią mylą się i trzeba potem reklamować, ale jeżeli chodzi o jakość usług to nie mam żadnych zastrzeżeń, od roku zdarzyła się jedna 2h awaria i to wszystko. no i ta cena 65zł za internet 4 Mb no to jest dobra cena, zważywszy że UPC w moim mieście nie ma
Nie musisz instalować aplikacji Netii. Jeśli będziesz mieć Netię na liniach TPSA, wystarczy że zmienisz nazwę i hasło na umożliwiające wejście na stronę rejestracyjną (chyba było tam do wyboru 2x net24 albo 2x internet - 1x jako login i 1x jako hasło), zarejestrujesz się na specjalnej stronie i zmienisz nazwę i hasło na podane podczas rejestracji.
Nom niestety też mam z tym operatorem problem od 3 września 2009 dałem się skusić na ich ofertę niestety jestem bardzo rozczarowany ponieważ są straszne problemy z transferem mianowicie mam podpisana umowę LLU 4mbit/s czyli netie na linii TP. pierwsze 20,23 dni działało potem awaria która trwała od 4 do 7 dni oczywiście awarie usunęli w ciągu tych dni po czym okazało się że tak usunęli awarię ze nagle z 4mbit/s zrobiło się zaledwie 1mbit/s w polotach do 1,5mbit/s oczywiście poszło zgłoszenie do techników drogą e-mail dostałem taką odpowiedz ze linia została z krosowany i powinno już wszystko działać oczywiście nie działa nadal tak jak powinno, a nawet się pogorszyło obecny stan łącza na dzień dzisiejszy to 640 Kbps/ 156 Kbps w polotach do 1mbit/s obecnie kontaktuje się z technikami dragą e-mail bo innej możliwości nie ma niestety dzwoniąc na numery info netia 0 801 802 802, *88 bezpłatny numer w sieci netia , z kom 22 771 87 82, konsultant się zgłasza to zależy czasem to trwa 5min,10min,20min, najdłużej czekałem na zgłoszenie się konsultanta przez 30 min potem przekierowanie do techników nom i tu się zaczynają schody raz czekałem na odebranie telefonu przez technika godzinę nikt nie odbierał, następnym 2 godziny tez nikt się nie zgłosił, dzwonie 3 raz tym razem znów czekałem na połączenie z technikami 3 godziny też bez skutku bo nikt nie odbierał. Odradzam tego operatora obecnie zbieram dokumentacje od techników robię print screen testuje łącze i zapisuje sobie wszystko odpowiedzi techników na moje e-maile Jeśli nic się nie zmieni przez miesiąc pozostaje mi tylko zebranie całej dokumentacji i wysłanie skargi do UKE - Urzędu Komunikacji Elektronicznej.
Nie korzystajcie z usług netii bo z nimi są tylko problemy. TPSA przy nich do Liga Mistrzów.
Niekompetentni konsultanci, Wszelkie reklamacje załatwiają na swoją korzyść licząc na to, że się nie będziesz dalej odwoływać. Na zażalenie do ich odpowiedzi na Twoją reklamacjię mają nieograniczony czas na odpowiedź (czyli zapewne do końca trwania umowy). Jeden wielki SYF I /cenzura/. Jezeli ktoś lubi takie klimaty to znajdzie je w netii, GWARANTOWANE (celowo piszę z małej litery bo na WIELKĄ to trzeba sobie zasłużyć). Omijajcie ich dużym łukiem
Ja do tego dodam, że połączenie z konsultantem uzyskać jest ciężko, a darmowy numer dla osób posiadających telefon w Netii (*88) nie działa.
Coś za coś. W Neostradzie masz obsługę klienta, ale wyższe ceny. W Netii obsługi klienta nie ma (bo raczej nie można tak nazwać ichniejszej infolinii, która jest płatna - nawet w przypadku posiadania telefonu w Netii rozmowy z infolinią nie są wliczane do godzin “do wygadania”), za to masz najlepszą ofertę (z telefonem).
Jak nie Netia, proponuję Orange Freedom. Ceny lepsze niż w Neostradzie, a to prawie ta sama firma (i ci sami konsultanci).
Prawda jest taka jeśli chodzi o reklamacje maja prawo na nią odpowiedzieć w ciągu 15dni jeśli nie odpowiedzą na reklamacje pozostaje czekać następne 15dni czyli razem wychodzi koło 30 dni jeśli nie odpowiedzą w tym czasie czyli powyżej 30 dni na taką reklamacje oznacza ze została zatwierdzona taka reklamacja i dobrze jest też zbierać to wszystko jeśli mamy zamiar zgłosić skargę.
Oczywiście, na reklamację mają 30 dni, muszą ją wysłać listem poleconym, ale uczulam na jedno - liczy się tylko to, czy list wyszedł od nich (to muszą udowodnić) a nie to czy DOTARŁ (mógł zawalić , np. listonosz). ale jak będziesz pisać zażalenie do ich odpowiedzi na Twoją reklamację do wtedy zapewne poczekają do końca umowy. Netia - syf, kiła i mogiła.
Od miesiąca mam Netię bo w mojej części warszawy można mieć tylko 2 dostawców internetu ( Netię i Neo). Neo miałem 4 lata i bądź co bądź nie była taka zła, ale Netia to totalna porażka ! Na początku mówili, ba, zarzekali się że największą prędkością u mnie jest 6 Mb/s. Co się okazało, te 6 mb widziałem tylko 1 dnia podczas rejestracji. Po zgłaszanych skargach łaskawie sprawdzili moją linię i stwierdzili że mogę mieć co najwyżej 2 mb (szkoda że nie powiedzieli mi tego przy podpisywaniu umowy). W końcu zleciłem im zmniejszenie mi tej prędkości,nie dość że muszę czekać 2 tyg. aż przyślą mi papiery to kolejny tydzień aż aktywują mi te 2 mb. Obecnie moja prędkość pobierania wynosi 12Kb/s (ciekawy przelicznik dl 6 Mb/s).
Nie podpisujcie umowy z netią to najgorszy dostawca internetu na rynku!
To, że Ty masz pecha nie oznacza, że inni mają. Ze wszystkich ISP z jakich korzystałem w moim mieście to właśnie z Netią mam najmniej problemów, kiedyś po każdej burzy na 2 tygodnie mogłem zapomnieć o necie. Teraz mam Netię od około roku 1Mb/s i nie mam z nią w ogóle problemów, transfer jest jak trzeba, czyli full, wszystko się elegancko ściąga, jeszcze ani jednej przerwy w dostępie do sieci, więc widocznie tylko Ty akurat masz pecha, ja polecam każdemu Netię.
Poza tym na jakich łączach masz tą Netię, ja mam na łączu TP
Też mam na łączu TP, dla mnie Netia to zwykli naciągacze którzy za wszelką cenę chcą zdobyć klienta. Bo po co kłamać o możliwościach linii jak nie po to żeby naciągnąć klienta. Od miesiąca mam Netię i zapłaciłem rachunek za 6 mb z czego te 6 mb miałem tylko 1 dzień później szybkość nie przekraczała 512Kb/s. :evil: Jak tu się nie wku***ć ?