Netia - opinie

Bym się ostro wkurzył gdyby moje 17mb spadło do np. 4.

To proszę przeczytaj moje opinie i problemy z netią kilka stron wcześniej. Miałem luzik z netem teraz około 2miesięcy i znowu robi się to co ostatnio ,oczywiście nie potrafili naprawić tego przez prawie miesiąc i nagle samo się unormowało i zganianie było jak nie potrafili zrobić że to ja mam problem z kompem jednym lub drugim,to ciekawe bo jak komp uszkodzony może działać dobrze 2miechy i znowu się psuć i znowu sam naprawiać i znowu sam psuć ciekawa teoria. Zgłoszeń wysłałem mailem nie przesadzając około 40 w ciągu 18 miesięcy,cały czas problem,co do telewizji ktoś pisał,kolega mieszkający 50m odemnie ma też problemy z netem i też z telewizją też mu się wiesza itp ,ale jak ktoś napisał w każdym mieście jest inaczej.Znajomy mi też mówił że w centrum wawy w lokalu też ma non stop problem w netią . Ja już im tak dopiekłem że sami mi zaproponowali rozwiązanie umowy bez żadnych kosztów.Dziś skanuje pisemko i wysyłam,niech się w d… pocałują z tym syfem.Ach jeszcze dodam że dzwoniąc do nich straciłem około 150zł na telefon bo minuty mi się skończyły a było ich 200 i leciało mi za dodatkowymi opłatami więc można sobie wyobrazić ile było problemówl,co dzwoniłem to kazali robić jedno i to samo,zasiadałem do kompa i robiłem co kazali mimo że mówiłem że to nic nie daje co telefon to to samo,super fachowa pomoc! A technicy? Podłączył swojego laptopa posiedział polatał po stronach i zgłoszenie zamknięte bo u niego na lapku jest wszystko ok.Tyle tylko że net wysypuje się po kilku dniach oid podłączenia następnego urządzenia a nie po kilku minutach,cała pomoc z ich strony.Technik wychodził za godzinę pisałem kolejne zgłoszenie bo net nie działa i znowu przychodzili i robili to samo i znowu zgloszeni zamknięte ,i tak w koło Macieju i net nie działał mi tak po 2tygodnie ,superr!

jak ci net nie działa przez 2 miesiące to trzeba było rozwiązać umowę…

Nie bez przerwy 2miesiące nie działał,działał powiedzmy z 3dni i znowu awaria na tej zasadzie,ale już ich tak zmęczyłem mailami i bluzgami że sami zaproponowali rozwiązanie umowy,15kwietnia już będę od nich z daleka :slight_smile:

Mam umowę na internet 10 Mega za 45,90 . Nie będę narzekał, jestem zadowolony, praktycznie nie mam przerw w dostawie, wszystko śmiga jak należy.

Mam jednak teraz taką… pozytywną wpadkę Netii? Otóż Internet działa mi z prędkością 20 mega. Cieszyć się i siedzieć cicho? czy chamy jakoś sobie to odbiją jak zauważą?

Zmieniłem trochę swoją opinię o Netii-sam net mają ok ale Youtube często się tnie i częste awarie masowe :(,jak tylko wejdzie operator kablówki ze swoimi usługami migruję do niego,już wiem że będzie bo wcześniej słyszałem od ludzi a dzisiaj zadałem pytanie i odpowiedział że planuje ale nie wie kiedy :D,może do końca umowy z Netia-marzec 2014 się wyrobi :smiley:

Dodane 04.06.2013 (Wt) 20:06

Siedź cicho :),ja w 1 sieci miałem tak że naliczyli mi opłatę za roaming choć miałem wyłączony u operatora,reklamowałem i dali zniżkę która miała być na miesiąc a była cały czas :D,fajne są takie wpadki.

Dodane 04.06.2013 (Wt) 20:07

Reaguj kiedy faktura przyjdzie ci wyższa :]

Ja zamieniłem TPSA właśnie na Netię i póki co jestem bardzo zadowolony ;d

A ja mam z kolei odmienne zdanie… Za każdym razem jak jest jakiś problem, to traktują klienta jakby robili mu jakąś łaskę…

Teraz spojrzałem na skrzynkę swoją. dostałem maila od Netia, że w ramach dotychczasowych warunków zwiększyli prędkosc łącza dwukrotnie do czasu trwania umowy. Umowa ważna od 1 listopada 2012 przez 24 miesiące :smiley: Fajnie.

Od jakiegoś czasu oferują opcję Internet do 20 Mb/s.

Sprawdziłem też ofertę z 2012 i wtedy było podobnie, a dokładnie: Internet do 6, 10, 20 Mb/s = 45,90 zł.

Można było wziąć 6 lub 10, ale kosztowało tyle samo co 20,

właściwie te trzy były podane jako 1 opcja.

Więc po prostu teraz ulepszyli łącze, to zwiększyli :slight_smile:

Aha. No wtedy sami proponowali przedłużenie umowy. Miałem internet chyba 5 MB/s i spytali czy nie chcę na podobnych warunkach 10. To się zgodziłem, a po pół roku zrobiło się 20 :slight_smile: Nie będę się kłócił :smiley:

jeśli masz na łączu szerokopasmowym to 20 mb będzie kosztować 45 zł jak na adsl to 60. Z tym że na adsl i łączach orange prawdopodobnie najszybsza opcja to będzie 10 mb bo orange więcej nie pozwala… ***************.

Ja na łączach Orange mam prawie 20 mb :),prawie tzn. 15-17.

Nie polecam Netii. Wziąłem w promocji iternet, telefon i telewizję, najpierwa wysłano mi zepsuty dekoder, później przy podłączaniu nowego dowiedziałem się, że do podłączenia kilku telewizorów będzie dodatkowa opłata abonamentowa, oczywiście sprzedawca na infolinii zataił to ale przez problemy z dostarczeniem mi sprzętu było już dawo po okresie, w którym mógłbym zrezygnować. Wysłałęm reklamację, na infolini ajpierw powiedziano mi, ze mogę zrezygnować z nowego pakietu, a po przywróceniu starego mogę wybrać sobie nowy. Oczywiście kolejny konsultant wprowadził mni ew błąd bo później dostałem wiadomość, że ie można wprowadzać żadnych zmian, że stara umowa teraz obowiązuje na 2 lata, a za zrezygnowania z nowego pakietu mam zapłacić karę prawie 200zł, oczywiście reklamacja została rozpatrzona negatywnie. Każdy na infolinii mów co inego i ogólnie panuje w firmie jeden wielki burdel, a klienta kara się chyba już za samą chęć rozmowy.

Ja tam na Netię nie narzekałem, ale miałem tylko internet, w ciągu roku użytkowania tylko raz się zdarzyło tak, że nie miałem internetu pół dnia.

o to masz szczęście bo ja już chyba miałem 30 awarii xD

majać netie ja miałem dość często przestoje i lagi. A internet potrafiło zrywać średnio pare razy dziennie. Były momenty pięknego i czystego internetu, ale głównie bywało tak ze spadało do 2mb/s co dla mnie jest niedopuszczalne poprostu. Dodatkowo nijak doczekać sie od boku konstruktywnej pomocy czy odpowiedzi na pytania. Ale jesli chodzi o net netii to niestety często się zawiesza lub działa dość powolnie.

Sama nie wiem co gorsze Netia czy tp, jedno jest pewne że nie transfer jest fatalny.

@Mexi_po

Internet z nietii miałeś po kablu TP prawda?

PO infrastrukturze netii raczej chyba nie ma problemów.

Problem polega na tym ze kable TP za które jest pobierana opłata 30zł za utrzymanie tegoż kabla są fatalnym stanie.

Najgorsze jest to, że np internet zrywa się i zwalnia oczywiście o określonych godzinach. Lub np na święta zerwało mi totalnie na ok. 4 dni. dzwoniłem do nich i czy mieli jakąś przerwe techniczną lub nierozliczyli jeszcze faktur…ale nie wiem ile można faktury księgować… to nie bylo żadnego komunikatu ani nic. na Fb to samo. A to, że kable po TP są w fatalnym stanie to też słyszałem.