Netia - opinie

Ja bym zamówił techników, bo u mnie wyglądało to tak samo.

U mnie też raz coś tak było że zrywało po 2-3 przyjeździe techników zrobili coś w skrzynce na innej ulicy :smiley:

Jak się nie uspokoi to muszę wezwać brygade RR. #-o

Ponadto nie zauważyliście , że Spot muli Wam przeglądanie stron WWW gdy włączony jest jakiś P2P?

Zauważyłem , że z rana nie ma tych przerw. Problem pojawia się w godzinach popołudniowych.

Ale jak sprawdzam to obojętnie w jakich godz. parametry linii są te same.

Margines zakłóceń: 10.30 dB Downstream / 13.60 dB Upstream

Tłumienie linii: 26.60 dB Downstream / 13.70 dB Upstream

Modulacja linii: G.992.5 Annex A

bierzcie wszystko oprócz neti to największy syf jaki istnieje

Ja mam i poza może 10 awarami które robiły tak że net nie działał przez parę godzin jest ok :),nie działało pewnie z winy Orange.

Popieram niusię! I jak śledzę różne wypowiedzi to 80% ludzi ma takie same lub bardzo podobne problemy,więc coś jest nie tak z tą netią!

posiadam już internet w netii od dwóch czy trzecvh tygodni i muszę powiedzieć że intenet jest lepszy niż w orange. nie zrywa połączeń co ostatnio w orange zdarzało się nagminnie, netia spot jest szybki tylko jego winą jest wolne dopuszczanie połączeń bezprzewodowych.

aha i co najgorsze. internet mam do 20mb/s a osiągam ledwo 12. :roll:

mimo zapewnień konsultanta o 15mb/s

Ja osiągam max 17 mb/s zamiast 20,niestety chyba max taki na mojej linii :]

@polopolo poczekaj jeszcze trochę ja na początku też byłem zafascynowany netia po miesiącu kicha

Nie zgadzam się. Mam podpisaną umowę na 20MB. Internet jest tam na około 16 bo na tyle pozwala kabel. Up jest na 1MB, ale w nocy często zdarza się więcej. Awaria do tej pory nie zdarzyła się nigdy. Obsługa zawsze była miła, choć no ci “nie technicy” zdarzali się być głupio mądrzy. Jednak warto wiedzieć ile da twój kabel, gdyż pijar mają świetny. Jednak jeśli wiedzą że wiesz to nie ma kłopotów :wink:

Ja powiem tak, w każdym mieście jest inaczej. Zależy od obsług iw danym miejscu. Nic dodać nic ująć.

gdzie w mojej wypowiedzi zauważyłeś fascynację? Nie jestem aż tak ograniczony aby się fascynować takimi głupotami jak połaczenie z internetem.

Dodane 30.12.2012 (N) 12:28

stwierdzam tylko że jest niebo lepiej niż w tp, bo nie zrywa połączeń, tylko internet jest wolniejsjzy niż mi zakładałem.

Witam Panowie mam do was pytanie czy wiecie coś na temat masowej awarii netii związanej z telewizją w Ktowicach. Bo kłócę się już z nimi od 3 miesięcy i mam ich serdecznie dość, według ich problemy z moją telewizją, zawieszanie się kanałów, brak dźwięku, totalnie czarny obraz jest za sprawą AWARII MASOWEJ szkoda tylko że awaria istnieje od kiedy podłączyli mi telewizję.

finix_47 Z nimi trzeba ostro i zdecydowanie. Musisz im truć non stop żeby się wzięli za usunięcie usterki.

Również mam negatywną ( delikatnie ) powiedziane, opinię o usługach neti.Niski poziom obsługi ,brak kompetencji ( łączenie od jednego do drugiego nic niewiedzącego konsultanta.Wyłudzanie pieniędzy za nie dostarczone usługi od 2 m-cy ( brak możliwości podłączenia internetu w nowym miejscu zamieszkania- moja wina że zmieniłam adres a nie ich.Czekam na odpowiedż 2 m-ce a oni już wystawili faktury na 180 zł.KPINA z klientówi Idę z tym do sądu

Na małe co prawda ale zawsze pocieszenie dodam że inne firmy też mają porażki z netem. Znana w Poznaniu INEA to koszmar. Idąc dalej. PLUS. W drugim domu znajdującym się w niewielkiej miejscowości mamy internet mobilny wlasnie z plus-a. Od miesiaca nie mamy neta. Po kilku telefonach do nich stwierdzili że maja konserwacje nadajnika. I nie wiedza ile to potrwa. :o

A co do Netii to jestem srednio zadowolony. Wszystko jest fajnie do póki nie nastąpi awaria. Ta firma nie ma nawet swojego działu technicznego. Tylko jakaś wynajęta firma. A technicy z tej firmy to szkoda gadać.

Nie wiem czy to tylko moje odczucie ale mam wrażenie że w Polsce albo przynajmniej w okolicach w których ja zamieszkuje nie ma dobrego dostawcy netu.

Odnoszę wrażenie że nasi Polscy operatorzy maja przestarzała infrastrukturę ale za to klientów wciąż przybywa. Może w tym jest główny problem. Do tego dochodzi bardzo lekceważący stosunek do klientów. :?

Infolinia to katastrofa, po za tym nie mam wiekszych uwag. Jednak… infolinia. Dajcie spokoj, cos takiego… spychologia stosowana, oaza niekompetencji. Gdybym nie znal sie na sprzecie to zamiast 16 Mb, mialbym 8 Mb. Odpowiedz infolinii abym dzownil do producenta sprzetu, gdy wina ewndentnie po ich stronie, to sa przyslowiowe jaja, wrecz obrazliwe potraktowanie osoby ktora im placi.

Witam,konsultanci niekopetetni,jak oni chca cos od ciebie to dadzo ci najlepsze warunki a pozniej zostawiajo samym sobie .Mam internet 2 Mb a wiem ze jest mozliwosc 10Mb w tp bym dostał odrazu bez zadnego ale a tu wymyslaja ze nie ma mozliwosci technicznych,ze jest stara centrala chociaz wiem ze miesioc temu była rozbudowa .TAKZE ZE TO CO UNICH TERAZ WYWALCZYSZ W PRZYSZŁOSCI O POLEPSZENIE NIEMA SZANS CHOCIAZ JEST TAKA MOZLIWOSC .ALE JAKOSC JEST OK STABILNY INTERNET.

Ja normalnie mam prawie 20 mb na linii Orange :slight_smile:

Sprawdź sobie możliwości techniczne na stronie

http://www.orange.pl/prt/service_availability_check

Netia zaczyna wlasnie stosowac ciekawa metode odciazenia sieci - sprawdzone u kilku osob. Nagle, cudem od grudnia zeszlego roku routery zaczynaja synchroznizowac na ADSL1 zamiast ADSL2+. Infolinia twierdzi, ze to wina routera (no oczywiscie), a na propozycje aby po swojej stronie wymusili ADSL2+ stwierdzaja “nie ma mozliwosci technicznych” co jest po komicznym, a nieudolnym klamstwem. Czyli:

1. jak ktos nie zauwazy, ze ma 8Mb zamiast np 16Mb jego problem, a powiedzcie mi kto codzienne sprawdza wskazania routera czy szybkosc transferu?

2. jak ktos zauwazy (a to pech!) i nie ma pojecia jak wymusic na swoim routerze ADSL2+ to tez jego problem, bo po stronie Netii jest OK.

Sytuacja nie podlega niezgodnosci z umowa, bo to przeciez “wina” sprzetu uzytkownika.

To jakie lody zaczyna krecic ta firma nawet przekracza moje “krzywe” doswiadczenia z TPSA.