gdy przestawiam tą zworkę o jeden pręcik to w ogóle nie chce mi sie komp włączyć będę musiał spróbować wyciągnąć tą baterie
jest ok! jak przestawisz i klikniesz to jest cisza…
potem zrób tą zworke jak była i masz cofnięte ustawienia bios
Jedno zasadnicze pytanie, czy dałeś kołki dystansowe pomiędzy płytą główną, a obudową do mocowania?
chyba nie da się zamontować płyty bez nich… choć mogę się mylić…
kilka kołków jest w każdej obudowie na stałe, inaczej nie dałoby się jej zamontować (dopasować względem maskownicy).
tak mam te kołki
ale narazie i tak wszystko mam na biurku nic do obudowy nie wsadzałem
zresetowanie biosa nic nie pomogło dalej to samo
daje zdjęcie na którym jest pokazane na czym się zatrzymuje komp
chciałem jeszcze dodać że ja takie zestawy mam 2 mój i mojego bacika w obu przypadkach jest to samo …
a masz coś podpięte pod USB?
nie, jak podpiołę mysz pod USB tez nic się nie zmieniło
a co to dokładnie za płyta główna ??
chyba to że nie podłączyłem dodatkowych USB nie robi takich problemów ?
nie, dziwne jest, że jak piszesz - masz 2 te same komputery i ten sam problem…
Foxconn P35a-s
coś po prostu źle podłączyłem , tak mi sie zdaje ale jak patrze na to wszystko to nie widzę tu niczego co by tu mogło być źle
jeszcze raz, proc zamontowany poprawnie karta graficzna też, do płyty podłączasz 24 pin zasilanie + 4pin, podłączasz klawiaturę i mysz + monitor, odpalasz - i powinno odpalić, spróbuj.
wszytko to mam jeszcze dodatkowo 4pin 12v do proca kolega co ma tą płytę i sie na tym znam poradził mi żebym podłączył boxowe chłodzenie i jeszcze pare innych trików mi powiedział narazie nic sie skutkuje
sa 2 możliwości, albo któryś komponent jest uszkodzony albo źle podłączyłeś… sklep znajduje się w twoim mieście ??
nie, zamawiałem przez allegro ten sklep około 300km ode mnie
kolega mi powiedział że to jest błąd biosa …
oczywiście możliwe ale żeby sflashowac musisz posiadać starego p4/celerona na 775, czyli na czymś na czym płyta główna przejdzie POST i będziesz mógł sflashować bios, albo zapłacić w serwisie ok 30-40zł od płyty …