Nie chce mi odpalić komp bo złożeniu

jak to inny proc to to jest wina proca ? ;]

nie ale płyta może nie obsłuży e2180 bo np. ma stary bios i na niej chodzą tylko stare p4 i celki…

problem z rozpoznaniem DC, niekompatybilność raczej… na stronie foxa nic nie ma o problemach z DC co prawda, wątpię zarazem iż na rynek zostałby wprowadzony produkt którego nie da się uruchomić…

przecież to jest Foxconn P35A-S… więc obsłuży bez aktualki.

Ja obstawiam na pamięci. Sprawdź czy w odpowiednich slotach dobrze dociśnięte. Dobrze by było podłączyć pod budę i głośniczek wtedy byś słyszał czy jest jakiś “alarm” ze strony komputera czy coś jest źle podłączone. Możesz pożyczyć od kogoś, RAM, procek i sprawdzać czy wszystko OK.

zwróć uwagę iż ma 2 takie zestawy :P.

w tej płycie jest głośniczek , słyszałem już jak mi zaczął pikać

jaki dźwięk wydaje ??

no trudno to określić ale chyba jak za dużo razy go zresetowałem to zaczął pikać tak dość szybko

ale jak ?? pik pik pik pik czy piiiiiiiiiiiiik … spróbuj je policzyć to ważne…

kurde teraz już niewiem :stuck_out_tongue: a jak by było pik pik pik pik to co by było albo jak by było piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikk

To błąd pamięci. Też tak miałem. Wyjąłem pamięci na jakis czas, włożyłem inną kość, uruchomiłem, włożyłem spowrotem tamte pamieci i działa.

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=18845

twój bios to AMI…

a czy jest jakaś możliwość wyłączenia portów USB? np przestawić jakąś zworke

teoretycznie tylko z poziomu BIOS.

ohhhh naroście! wymieniłem kość ram na 2gb cl5 800 taka sam jak poprzednia i poszło dalej coś sie tam pokazało (szybko to migło więc nie zdążyłem przeczytać) i stanęło na ekranie gdzie mogę wejść do biosu i takie tam więc można powiedzieć że jesteśmy w domu :mrgreen: :mrgreen: dzięki wam wszystkim za pomoc w rozwiązaniu tego naprawdę trudnego problemu ;d kto by pomyślał że z kością ram coś nie tak :mrgreen: teraz zabawa z biosem i spróbuje zainstalować wina na dysku lecz wcześniej podłącze dysk z starego kompa

Czyli jednak moje doświadczenie z płytą Foxconn P35A było takie jak w twoim przypadku tylko że moje Patrioty zostały wysłane do serwisu, przetestowane ale nie stwierdzono uszkodzeń i mi odesłali, włożyłem je i zadziałało :wink:

nie ma to jak kochany foxconn :-).

W moim przypadku to było chyba chwilowe ‘‘zboczenie’’ płyty :wink: musiały sobie pamieci odleżakować

no zobaczymy co z drugim zestawem tam pewnie zaś będzie problem ale już wiemy gdzie szukać pewnie kość ram uszkodzona na szczęście do serwisu gdzie kupiłem te ramy mam blisko to skocze , ciekawe co powie bracik jak mu powiem że jego ramy są uszkodzone hahaha :mrgreen:

PS. jeszcze dziś podkręcę proca napisze ile wycisnąłem choć ostateczny wynik będzie jutro bo testowanie orthosem trwa długo więc dziś nie będzie podkręcony na maxa :D:D:D