Nie ma już skutecznej metody pobierania filmów z serwisów streamingowych?

No i tak powstała dziura info.
Pierwsze, to na kablu autorowi pobierało się ślicznie z CDA i innych tym, co ma do pobierania.
Drugie, to po przełączeniu na wifi, 5% i zatrzymywało się pobieranie, ale tylko na CDA.
Teraz z braku odpowiedzi autora nie wiadomo, czy zastosował przy włączonym wifi comitrep i czy nie olał problemu, skoro na kablu śmiga mu pobieranie.

Poprzednio ostatni post był 29 czerwca. Pół roku minęłoby 29 grudnia i akurat „system” skrócił sobie czas zablokowania tak sobie? Co za pe - ech…
A nie wierzę temu „systemowi” jak… kotu.

@GPR miał problem z pobieraniem z CDA, podałem rozwiązanie. System blokuje automagicznie wątek po pół roku od ostatniej odpowiedzi. Tak się stało wczoraj - dzisiaj jesteśmy w punkcie wyjścia bo wspomniany @GPR chciał kontynuacji wątku.

@GPR poprosił mnie na PW, abym odblokował mu wątek, czy coś dopisał, bo on ma zablokowane. Podałem mu, kto może odblokować. Nie mogę wklejać treści prywatnej korespondencji i też nie mogłem mu napisać, że na PW nie rozwiązuje się problemów. Ludzi nie olewa się.

Nie moja to wina, że nowy na forum zderzył się ze ścianą. A nie wszystko, nie wszystkie błędy można przypisać obecnemu discourse.

Nie jest dodatkiem przeglądarki.
Ja używam obecnie YDL-UI, ale już też na niektórych stronach nawet zapodanie m3u8 - kończy się błędem.
Niektóre stronki pozwalają jeszcze zapisywać film przy zmianie user agenta na androida prosto z odtwarzacza.
Ale kombinują, że coraz trudniej się ściąga.

badassdownloader nie działa? :wink:

Myślałem ze coś tam o internetach i komputerach wiem a tu prosty problem po prostu rozwalił mi mózg.
@Bogdan_G ma rację. Myślałem że to wina CDA bo wszystko z innych źródeł co można było pobrać pobierało się bez problemu (youtube, twitter, facebook, każde strony tubowe, torrent, strony „rapidsharowe” itd).
Sprawdziłem 6 różnych przeglądarek i do każdej po kilka najpopularniejszych rozszerzeń.
Sprawdzałem różne strony do ściągania plików a nawet programy (jak jdownloader).
Nie sprawdziłem tylko innego systemu niż win7 (juz miałem sprawdzać na XP).
Naprawdę nie spodziewałem się że winowajcą może być wifi.
Prędzej brałem pod uwagę blokadę u mojego providera i już miałem do niego dzwonić z pretensjami. Czemu? Bo przy wifi z hotspotu komórkowego (czyli net z karty sim) z CDA wszystko sie ładnie pobierało. (ale to już po rozmowie z Bogdanem)
Póki co niczego nie naprawiałem (Bogdan zaproponował program „complete internet repair”) bo i tak wifi było u mnie stenem przejściowym i dla samego CDA nie chce mi sie grzebać w DNSach.
Jednak przyznam że od przejścia na kabel pobrałem kilka filmów i 2 razy przerwało mi ściąganie a powiedzmy rok temu mogłem i 10 filmów na raz pobierać bez problemu.

Z portalu CDA.pl pobrałem sobie ostatnio w Xubuntu 21.10 z FF i wtyczką Video DownloadHelper film „Obcy 8 pasażer Nostromo” i nie było żadnych problemów z pobraniem tego obrazu.

Ponieważ akurat CDA jeszcze umieszcza filmy w prosty sposób, że można swobodnie różnymi wtyczkami pobierać.
Z innymi stronami nie jest już tak łatwo.
Na tej i innych trzeba już „kombinować”.
https://cda-hd.cc/55002/mikolaj-mimo-woli-santa-in-training-2019-online/

Dla mnie takie cda nie istnieje. Goowniane.

Podałem jako przykład, jak obecnie wszystkie inne strony umieszczają swoje playery, z których nie można już pobierać filmów w prosty sposób, taki jak na CDA.

Wątpliwa* zaraza takie popierniczone strony, albo pewnik diagnozowania oszołomów, którzy muszą mieć inaczej, jak lewa strona prawej.
Dla takich powinny istnieć sklepy, markety i strony pod nazwą kradzione. Kradzione kartofle z 2 zł, kradziona weka za 5 zł, kradzione filmy za frajer, byle nakręcać rynek reklamowy itd. Idiotyzm nakazuje kraść, nie marudzić. Tak to powodzeniem cieszą się stare filmy niskiej jakości przesłane najwyższym strumieniowym standardem w opcji kraść (kombinować).
Nie reklamuje się na rynku bimbrowym, lewego tytoniu, jakości filmów na freedisc i tam podobnie.
Trafiają się durnie, co chcą reklamować scrackowane systemy, programy, - a ile mają pretensji do wszystkich, ale nie do siebie :stuck_out_tongue_winking_eye:

Jeśli chce się pobierać z legalnych źródeł - to raczej nie ma problemu.
Opisujemy raczej sytuację, kiedy chce się pobrać film z serwisów streamingowych…raczej nie z tych oficjalnych.
Nie przesadzaj też z jakością, bo wiele z nich oferuje filmy w jakości 720p z niezłym bitrate, więc każdy pobiera z takich źródeł jakie się mu podobają.
Nikt ci przecież nie każe pobierać na przykład z https://vizjer.com/ czy tam innej stronki.

IDM ma dodatek do przeglądarki, który prosto łatwo i przyjemnie przechwytuje dowolny streaming, z wyłączeniem tego z DRM :stuck_out_tongue:

A ile jest DRM w internecie?
Tylko netflix? I po to mam trzymać ciężki plugin?
Wyłącza się widevine. gdy nie korzysta się z netflixa. Na pewno YT, CDA i tam różne maści strony filmowe będą działać, tylko FF będzie lżejszy, ucywilizowany, tylko wtyczka na nigdy nie aktywuj zniknie. Bez boja. Pojawi się, gdy w opcjach ogólne - zafajkuje się ponownie DRM.

Z wielu stron można pobierać dobrym programem JDownloader (chyba z CDA akurat nie)

Czy wie ktoś może skąd ściągnąć JDownloader w wersji z JAVA11, bo ten zwykły zamula CPU.
( [Solved] JD2 Using %100 CPU - JDownloader Community - Appwork GmbH )

Na oficjalnej stronie już tego nie ma, a podobno rok temu było:

1 polubienie

Metoda istniała kiedy nad nią kminiliście, nie czytałem całego tego wywodu, także może wpadliście na to, ale z pomocą VideoDownload Helpera jesteście w stanie skonwertować wideo… wasze CPU jak macie w miarę dobre w ciągu godziny lub dłużej zbuduje wam film :slight_smile:
Działa tylko jak pobierzecie dodatek na PC

Ja używam obecnie JDowloader w w wersji portable.
Śmiga super i używam go z pendriva, więc tylko wtedy, kiedy chcę coś ściągnąć.
Więc nie „śmieci” mi w ogóle w systemie.
https://portable.info.pl/jdownloader-portable/

Może dodam od siebie coś konstruktywnego.
Na niektórych stronach na których nie działają inne metody (przynajmniej u mnie) pomocna może okazać sie zmiana agenta na np bota google czy androida.
Ja tak mam na Vider. Normalnie nie pobiera ale po
zainstalowaniu dodatku user agent switcher,
zmianie agenta na androida,
odczekaniu reklam (ewentualnie zainstalowaniu dodatku od ich pomijania-ja mam ublock origin)
wystarczy tylko prawoklik i zapisz wideo jako

Pisałem już o tym, ale coraz mniej stron z agentem pozwala też pobierać.
Jedynie jeszcze się ostał JDownloader 2 (najlepiej portable ten co dałem) i nawet z nim na niektórych stronach trzeba wklejać adres, nie samego odtwarzacza, ale pliku [master.m3u8], który można „podglądnąć” w łatwy sposób dodatkiem
Video Downloader Pro - Chrome Web Store do Chrome.

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.