Zostałem poniekąd do założenia nowego k-ta dawniej jozef47 a byłem zalogowany od 2010r!! Teraz mam problem ze zmianą awatara na forum bo tak na DP istnieje to stare, Mam prośbę jak to zmienić pewnie znajdzie się kolega który pomoże 77 letniemu dziadkowi… Pozdrawiam wszystkich
Żartujesz? No przecież mam tu konto i uprawnienie admina, znaleźć mnie tu (i tylko tu!) nie jest trudno. Dziś jest jeden z tych dni, gdzie nie mam aż tylu obowiązków (a to nie jest częste, niestety), więc zerknę. Niczego nie obiecuję, bo Docent kompletnie olał forum i DP, ale na razie jeszcze jakoś to się kręci.
W sumie to nie wiem na które PW pisać (trzy konta…), więc napiszę na razie tu, ale bez szczegółów.
Twój e-mail, na który masz zarejestrowane podstawowe konto (jozef47) zaczyna się na „m” i jest w domenie @onet.pl. Coś w stylu mxxxxxxxx@onet.pl
(oczywiście „xxxxxxxx” to tylko przykład)
Masz do niego dostęp?
Napisz na wszystkie 3. Jedna wiadomość napisz i potem copy paste.
Dalej kombinuję jak przysłowiowy koń pod górę i mam pewien problem, czy jest możliwość uzupełnienia dany z poprzedniego loginu czyli jozef47 tam miałem sporo własnych tematów!
Ponowię pytanie:
Czy masz dostęp do swojego e-maila na @onet.pl?
Pamiętasz go? Jaki to był konkretnie e-mail wysłałem na PW na to konto (mj47).
Jeśli masz do niego dostęp, to odzyskanie tamtego konta nie będzie trudne.
Dostałem odpowiedź, że e-mail jest znany i aktywny.
No to trzeba założyć na ten adres konto 1login na WP.
Jest to dość głupie, ale to już ustaliliśmy w wielu tematach na forum Np. tu:
Kuffa, no (czyli 1login od WP) - Społeczność / O portalu - dobreprogramy - forum
czy tu:
A WP brnie w „1login od WP” - Społeczność / Społeczeństwo IT - dobreprogramy - forum
No ale właściciel DP, czyli Wirtualna Polska, tak sobie wymyślił.
Ja też nie mogę zalogować się na DP. Poprawny login i hasło, daję „Zaloguj się” i nic, żadnego błędu nawet. Na Forum czy Komórkomanię wejdę. Konto 1Login i poczta WP.
Widać w WP są tacy programiści, jak jak z koziej dupy trąbka.
Ten cały 1login dla nikogo (może poza samymi ludźmi z WP) nie był potrzebny do niczego, ale chcieli być jak google, że są tacy wielcy, że ludzie masowo przejdą na ten ich śmieszny 1login i będą się wszędzie logować za jego pomocą. A tu DUPA.
Nie da się nawet do samego WP zalogować za jego pomocą.
Ciekawe ile (ci od koziej) wzięli pieniędzy za ten ewidentny babol.
Byłem tam zalogowany, na wp.pl, wylogowałem, by sprawdzić i co? Super! Nie działa! J ak mam się teraz dostać na konto??
Dobrze, że poczta działa, która pamięta 2007 i dalej funkcjonuje.
Odświeżam.
Znów nie działa logowanie 1Login na DP. Co tu kurcze jest??
Wylogowało mnie i już nie mogę się zalogować.
Spróbujcie się wylogować i co?
Widać tacy informatycy w WP, jak…
Spróbuj zamiast logować się na normalnej stronie 1login, to zalogować się na pocztę poprzez 1login, tam to powinno przejść i przy okazji utrzymać zalogowanie także w DP.
Nie wiem, czy wtedy nie skoce czegoś w kliencie poczty. Ja na webową pocztę logowałem się zawsze loginem i hasłem.
Tu login i hasło…
Po dwóch latach walki z systemem udało mi się jakimś cudem odzyskać konto na dobrychprogramach (najprawdopodobniej był problem z połączeniem kont wp). Także witam po długiej przerwie. Ktoś tu jeszcze został? Jakoś tak pusto i cicho…
Chopie, rychtuj nową wtyczkę blogową
i tak - ktoś pozostał
@djfoxer No ja zostałem…
Co do tych dobrychprogramów, to dawniej było lepiej, tak mniej firmowo i komercyjnie - reklamowo. Wszystko to WP skaszaniło.
Gdzie @Docent, @Xyrcon, @Kristov_pl i ten jeden jeszcze, co założył DP? Filmiki i @Kristov_pl z tą brodą )to był on)? to było spoko. No i @Docent też był przed kamerą.
Teraz? No inaczej. Bardziej tak „komercyjnie” i dla pieniędzy… Rekam więcej, no ale co zrobić.
Ja tu zostanę…
@djfoxer Ja też tu jestem. Co prawda konto nowo założone (przez ten durny 1Login) ale z przemigrowaną całą zawartością poprzedniego konta.
Pozdrawiam!
A co jakby ktoś chciał mieć 2 loginy od WP?
Np. skrzynka email WP i skrzynka email O2?
Albo jak z jednego komputera (i jednej przeglądarki) korzysta kilka osób?
To wszystkie konta się w jedno połączą?
Najlepiej wtedy mieć kilka kont użytkowników i każdy loguje się do swojego, pozwala to na personalizacje przeglądarki pod preferencje danej osoby. Ewentualnie można mieć kilka kont w przeglądarce, ale to mniej wygodne. Dotyczy to zresztą nie tylko wp.
Nie, nie połączą się, bo to inny login jest… 1Login WP - fakt, jak Konto Google czy Microsoft lub Apple ID działa, wszystko w 1, lecz wg. mnie 2 skrzynek E-Mail nie połączysz…
No co do DP, to przypomniały mi się jeszcze 2 rzeczy. Co z HotZlotem latem lub ColdZlotem we ferie zimowe?? No? Zapomniało się? Nie stać?