Nie mogę uruchomić XP


(Rattlesnake4) #1

Ciągle blue screen w momencie rozpoczęcia ładowania systemu.

Grzebałem w rejestrze, a właściwie jakiś programik to robił, następnie trzeba było zrestartować kompa no i ...

Blue screen pojawia się na ułamek sekundy, więc nie wiem o co biega,

w minidumpie ostatni zapis sprzed kilku miesięcy, uruchomienie w safe mode nie udaje się (restart w czasie ładowania sptd.sys - to chyba deamon-tool).

Pomocy!!


(Chaker Osiedlowy) #2

A próbowałeś "Ostatnia znana dobra konfiguracja" (czy jakoś tak)?

Jaki system?


(Rattlesnake4) #3

próbowałem, niestety restart

system XP prof z sp2


(Chaker Osiedlowy) #4

Miałeś przywracanie systemu włączone?


(Rattlesnake4) #5

nie miałem,

dobrze, że laptop działa :smiley:

Recovery console - właśnie działam


(Mail) #6

rattlesnake4 , kule zostawiłem u wróżki...

Jaki bluescreen?

Podaj kod błędu, ew. zrób zdjęcie jak wyskoczy.

No i pełny konfig kompa, temperatury, napięcia.

:slight_smile:


(Chaker Osiedlowy) #7

Coś mi się wydaje że pozostaje tylko podmiana plików rejestru na te po instalacji (stracisz programy i ustawienia).

W konsoli odzyskiwania wpisz:

//kopiowanie uszkodzonego rejestru - na wszelki wypadek

md reg

copy C:\windows\system32\config\default C:\windows\reg\default.old

copy C:\windows\system32\config\sam C:\windows\reg\sam.old

copy C:\windows\system32\config\system C:\windows\reg\system.old

copy C:\windows\system32\config\security C:\windows\reg\security.old

copy C:\windows\system32\config\software C:\windows\reg\software.old

//podmiana 

copy C:\Windows\repair\system C:\windows\system32\config

copy C:\Windows\repair\software C:\windows\system32\config

copy C:\Windows\repair\sam C:\windows\system32\config

copy C:\Windows\repair\security C:\windows\system32\config

copy C:\Windows\repair\default C:\windows\system32\config

//oczywiście na pyt. czy chcesz zastąpić plik, wpisz "t"

Spróbuj najpierw z kluczem SYSTEM - może trzeba będzie podmienić tylko ten.

Złączono Posta : 27.08.2007 (Pon) 12:11

Albo zobacz tu: LINK


(Rattlesnake4) #8

temperatury i napięcia w porządku

system 40 st, cpu 40

Złączono Posta : 27.08.2007 (Pon) 12:21

mam kod:

stop: 0x0000007B (0xbacc3524, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000)

aha i mam raid nvidia


(Mail) #9

Co do błędu:

http://www.tomshardware.co.uk/forum/190 ... id-drivers

Pierwszy wynik google.

KLIK

Masz nVIDIE?

Bo na stronie problem dotyczy własnie niej....

Ew. spróbuj zaaktualizować stery :slight_smile:


(Chaker Osiedlowy) #10

Problem z sterami - już ktoś dzisiaj też miał taki problem :?

Ciekawe jak... :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Podmień ten klucz SYSTEM, tam Windows trzyma informacje o sprzęcie, i powinien się uruchomić.


(De Niro) #11

http://support.microsoft.com/kb/122926/pl

○czy Blue Screen sypie nazwą pliku :?:

○co dokładnie zminiałeś w rejestrze :?: