Niestety, nie mogę odpalić dodanej już gry, wyskakuje to:
nawet jako admin
da się coś w ogóle zrobić?
Bez samej gry trudno coś więcej powiedzieć. Możesz zrobić ISO z płyty i gdzieś wrzucić? Wtedy łatwiej można będzie coś jeszcze doradzić. Mam nadzieję, że nie będzie to odebrane jako nakłanianie do piractwa:)
Sprawdź takie rozwiązanie:
Mnie to kiedyś pomogło jak już na samym XP kilka gier szwankowało.
Opcjonalnie podobny efekt pewnie da tryb czystego rozruchu jak masz ochotę wyłączać autostart i niestandardowe usługi np. zewnętrzny antywirus inny niż Defender.
Nie da się CoD 2 w wersji podstawowej nie zadziała na WIn10.
Postaw na wirtualnej maszynie.
Windows 10 nie obsługuje safedisc i securom. Zapomnij o edycjach płytowych gier zawierających te zabezpieczenia. Możesz zakupić sobie wersję steam, origin, etc. I jak pobierzesz taką edycję to zadziała. Lub znaleźć witaminkę w Internecie (metoda nie polecana, choć możliwa).
Jak masz jeszcze gdzieś starego Windowsa (np.98, może 2000), to jest to chyba dobre rozwiązanie. Powinno zadziałać i powinno dać się grać.
W zasadzie nie wiem czy jest sens to robić.
Autor niech przeczyta jeszcze to:
https://www.download.net.pl/jak-uruchamiac-stare-gry-zabezpieczone-przez-securom-lub-safedisc-w-windows-10/n/7312/
Nie, niestety to nie pomogło.
Nie ma tej gry na steamie, jak mówiłem:
nie jest jakoś specjalnie znana
Hej,
A na pewno zainstalowałeś? Czyli po wypakowaniu wszedłeś w folder, który wskazałeś i uruchomiłeś plik DXSETUP.EXE? A później klikałeś dalej i dalej?
Pozdrawiam,
Dimatheus
To też nie pomogło
Tak, tak, robiłem to.
Napisałem, Windows 10 nie obsługuje Safedisc i Securom i albo kupi się grę steam/origin/etc lub pozostaje zainstalować co mamy i znaleźć fix usuwający zabezpieczenie z gry. Co jeszcze napisać można? Że kombinowano jeszcze z podpisaniem ściągniętego secdrv.sys, ale ostatnio nie działa to za dobrze.
Może da się to zrobić jakimś emulatorem płyt czy czymś takim?Tylko nie pamiętam jak się nazywał…
Nie rozumiesz? Emulacja zabezpieczeń jest wywalona z poziomu systemu i żaden emulator typu Alcohol/Daemon Tools tego nie obejdzie.
To by było na tyle.
mhm…